Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Інформуємо

Посольство США в Україні дарує дитячі книжки бібліотекам Криму

Радник Посольства США в Україні з питань преси, освіти та культури Крістофер Фітцджеральд 7 жовтня 2008 р. брав участь у передачі книжок для дітей та юнацтва у Кримській республіканській установі «Універсальна наукова бібліотека ім. І.Я. Франка» у м. Сімферополі. Посольство США подарувало тридцять колекцій книжок бібліотекам по всій Україні, зокрема десяти бібліотекам Криму — кримським республіканським бібліотекам для дітей і для юнацтва, Кримській республіканській бібліотеці ім. І. Франка, а також книгозбірням Євпаторії, Ялти, Бахчисараю, Керчі, Феодосії, Совєтського та Чорноморського.

Колекція «Scholastic» включає 72 книги, які являють собою ядро довідкових матеріалів про США: енциклопедію «GrolierStudent», словники, книжки про історію і географію США, біографічні матеріали, публікації про американські свята, природничі науки, культуру (образотворче мистецтва, кіно) і спорт. Ці книжки збагатять бібліотечні фонди й будуть корисними для тих, хто вивчає англійську мову та хоче краще пізнати Сполучені Штати. Вартість кожної такої колекції — понад тисячу доларів.

Посольство США також спонсорувало семінар «Бібліотечне обслуговування дітей та підлітків у США: інноваційні програми та кращий досвід», який відбувся 8–9 жовтня 2008 року в Центральній міській бібліотеці ім. О. Гріна м. Феодосії. Під час його проведення американська бібліотекарка Кетлін Дегянські, заступник директора Бібліотеки Квінсу м. Нью-Йорку, поділилася цікавим досвідом із 35 українськими бібліотекарями.

 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей