Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотека вчора , сьогодні , завтра


Тамара Клюй

зав. відділом методології бібліотечної роботи з дітьми Чернігівської ОДБ ім. М. Островського

Конкурс професійної майстерності

Коли виникли перші книгосховища — бібліотеки, з’явилася нова професія — бібліотекар. На цю посаду запрошували видатних вчених, письменників, поетів. У ХІХ ст. було навіть звання — почесний бібліотекар, і стати ним було важче, ніж академіком. Сьогодні в бібліотеках працюють теж незвичайні люди, безкорисливі служителі храмів Розуму і Добра: поети і музиканти в душі, справжні психологи і просто мудрі жінки, які віддають тепло своїх сердець читачам. Особливі слова подяки заслуговують бібліотекарі, які працюють з дітьми, і яким притаманна безмежна відданість, сердечність і увага до своїх маленьких шанувальників книги.
Обласні конкурси професійної майстерності бібліотекарів, що обслуговують дітей, за ініціативи Чернігівської обласної бібліотеки для дітей стали доброю традицією. Вже втретє великою бібліотечною родиною зібралися кращі з кращих у фіналі обласного конкурсу «Дитячий бібліотекар — 2007». Відкриття його було урочистим. Юні бандуристи міської школи мистецтв підготували для конкурсантів і гостей невеличкий концерт. А проходив конкурс за двома турами. У першому (заочному) всі претенденти творчо попрацювали і представили свої розгорнуті плани-дайджести семінарських занять для сільських бібліотекарів з питань правового та екологічного виховання юних користувачів. Кращими серед них було визнано роботи заступників директорів з питань обслуговування дітей Сосницької, Борзнянської та Бахмацької ЦБС. Всі вони широко розкрили екологічні проблеми світу, України, Чернігівщини, запропонували цікаві форми роботи з дітьми та творчо поєднали діяльність бібліотеки і державних екологічних інспекцій. Цікаво і раціонально в своїх планах–дайджестах скоординували роботу з місцевими інспекціями у справах неповнолітніх, представили інноваційні форми і методи популяризації правових знань та передбачили роботу з батьками заступники директорів з питань обслуговування дітей Прилуцької, Куликівської і Козелецької ЦБС. Саме шість працівників цих бібліотек і стали фіналістами обласного конкурсу, під час проведення якого не тільки цікаво презентували свої бібліотеки, а й розкрили таємниці походження своїх прізвищ.
Професійно розв’язували фіналісти проблемні ситуації з бібліотечної практики, впевнено підтвердили свій статус знавців рідного слова у номінації «Приєднаймось до розмови про чудову рідну мову». Участь конкурсантів у бліц-конкурсі «Діловий словник бібліотекаря» та конкурсі ерудитів «Чи знаєте Ви ...» підтвердила їхні гарні знання української мови, світової і вітчизняної культури. Претендентки на перемогу у номінації «Моє хобі» не тільки розкрили свої обдарування і таланти, а й порадували чудовими вишивками, вирощеними власноруч прекрасними квітами, професійно виготовленими ляльками — героями українських казок. На останок гостей і членів журі пригощали смачними варениками.
Погодьтесь, дуже важко було журі визначити найкращих, адже всі фіналісти були на висоті. В результаті звання «Дитячий бібліотекар — 2007» виборола Валентина Тарасенко, заступник директора з питань обслуговування дітей Прилуцької районної ЦБС; у номінації «Пані Творчість» перемогла Любов Карпич, заступник директора з питань обслуговування дітей Бахмацької ЦБС; «Пані Компетентністю» стала Тамара Шинкарьова з Борзнянської ЦБС; титули «Пані Ерудиція» присвоїли Олені Мозковій, заступнику директора з питань обслуговування дітей Куликівської ЦБС, «Пані Професійність» — Світлані Лук’яненко, заступнику директора Сосницької ЦБС, а «Пані Кмітливість» — Валентині Тітоцькій, заступнику директора Козелецької ЦБС.
Організаторами цього конкурсу стали обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського, управління культури і туризму Чернігівської облдержадміністрації, обком профспілки працівників культури за сприяння і підтримки обласного відділення Дитячого фонду України. Всіх фіналістів було нагороджено цінними подарунками, а кожна з бібліотек-переможців одержала передплату журналів «Джміль» та «Однокласник» на 2008 рік .
Третій обласний конкурс професійної майстерності «Дитячий бібліотекар — 2007» ще раз довів, що працівники дитячих бібліотек області — талановиті, творчі люди, які перебувають в постійному творчому пошуку.

 

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей