Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Додаток № 2
Подорожуючи казками Шарля Перро
Літературна вікторина
Запитання:
1. В якій казці мама наказує своїй дочці віднести бабусі пиріжок і горщик масла й довідатися, чи здорова вона? («Червона Шапочка»).
2. В якій казці маленьку принцесу наділили сімома достоїнствами? («Спляча красуня»).
3. Як поділили між собою батьківське добро три брати з казки «Кіт у чоботях»? (Старшому — млин, середньому — осла, молодшому — кота).
4. Яким дарунком чарівниця наділила Ріке-Чубчика? (Він зможе наділити своїм розумом ту особу, яку полюбить).
5. Чому Хлопчику-Мізинчику дали таке ім’я? (Бо коли він народився, на зріст був не більше пальця).
6. Як принц з казки «Попелюшка» знайшов свою кохану? (Він наказав приміряти всім дівчатам королівства загублений Попелюшкою на сходах кришталевий черевичок, допоки не знайшли її).
7. Як принц знайшов свою кохану у казці «Осляча шкура»? (По каблучці, що була запечена в пирозі).
8. З якої казки ця зв’язка ключів? І що ними відчиняють? («Синя Борода», 1 — ключі від двох великих покоїв з меблями,  2 — ключі від шаф із срібним та золотим посудом, 3 — ключі від скринь, де зберігаються золото й срібло, 4 — ключі від скриньок, де лежать дорогоцінні камені, 5 — ключ, що відмикає всі кімнати в будинку, 6 — ключ від кімнати, що наприкінці великої галереї).
9. Як Хлопчик-Мізинчик врятував своїх братів? (По-перше, дорогою в ліс він кидав білі камінчики, слідами яких брати повернулися, по-друге, надягнувши на голови братів золоті вінці дочок Людожера).
10. Як Синя Борода довідався, що його дружина була в маленькій кімнаті? (Ключ від кімнати був забруднений кров’ю, що не відмивалася водою).
11. Чого зажадала вихованка у свого названого батька, щоб не вийти за нього заміж, у казці «Осляча шкура»? (Сукню блакитну, як небо; сукню срібну, як місяць; шкуру осла).
12. Що побажали феї принцесі в казці «Спляча красуня»? (Наймолодша — щоб принцеса була найвродливішою в світі; друга — найдобрішою; третя — наймилішою з дівчат; четверта — пообіцяла, що вона чудово танцюватиме; п’ята — буде співати, як соловей; шоста — буде грати на всіх музичних інструментах однаково майстерно; найстаріша — що принцеса уколеться веретеном і від цього помре; юна фея, яка сховалася за пологом, — побажала, що принцеса не помре, а тільки засне глибоким сном і буде спати цілих сто років — доти, поки її не розбудить прекрасний принц).

До змісту Наступна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей