Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Пласт — наша гордість і мрія,
Любій Отчизні — наш труд.
Буйний в нім порив, надія,
В Пласті росте новий люд.

З Пластового гімну

До юного читача

   Дорогий друже! Якщо ти любиш свою Батьківщину і хочеш бути їй корисним, але не знаєш, як домогтися цього; якщо ти хочеш багато знати, стати умілим і вправним, але тобі не вистачає знань та вміння; якщо хочеш у житті бути лідером, керівником, отримати від життя багато хорошого, прожити його цікаво, оптимістично і весело; якщо ти хочеш вирости гарною людиною та якщо тобі просто нудно і ти не знаєш, куди себе діти, прочитай цей покажчик. У рекомендованих у ньому книжках і статтях розповідається про Пласт — одну з більш ніж 30 дитячих всеукраїнських організацій, найбільш організовану структуру, виховна система якої вважається кращою у нашій державі. Молодіжна організація Пласт була створена ще в далекому 1912 році, тобто вона не нова. А з нагоди відзначення у 2009 році двадцятої річниці відновлення діяльності в Україні Національної скаутської організації України та у зв’язку з святкуванням у 2012 році 100-річчя пластового (скаутського) руху в Україні Президент України видав Указ «Про заходи щодо сприяння розвитку пластового (скаутського) руху в Україні». У ньому, зокрема, передбачено «забезпечувати створення сприятливих умов для розвитку пластового (скаутського) руху в Україні, спрямованого на всебічний розвиток особистості, її моральних, духовних і фізичних якостей, патріотичне виховання підростаючого покоління, відродження історичних і культурних традицій українського народу».
   Покажчик складається з двох розділів. У першому з них «Пласт виховує добрих громадян-патріотів і щасливих людей» представлено книжки та статті про історію виникнення світового скаутингу та українського Пласту, про мету, структуру, характер і форми діяльності цієї організації на нинішньому етапі. У джерелах, що пропонуються у другому розділі «Пласт — це Велика гра», обґрунтовується ідея організації, розкривається спосіб життя пластунів, основні правила їхньої поведінки та основні обов’язки, а також розповідається про атрибутику вихованців Пласту. Завершують видання «Алфавітний покажчик авторів і назв» і «Вебліографія».

До змісту Наступна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей