Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Корпорація дитячих бібліотек України із аналітичного розпису періодичних видань» відзначає першу річницю

   У 2010 році Національною бібліотекою України для дітей було започатковано корпоративний проект щодо розподіленого розпису передплачених дитячими бібліотеками України періодичних видань «КОРДБА». Мета проекту - прискорення процесів бібліографічної обробки документів, виключення дублювання розпису однакових джерел інформації та обмін бібліографічними записами між бібліотеками учасниками.
   На сьогодні наша корпорація - це добровільне об'єднання 12 бібліотек: НБУ для дітей, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Львівської, Рівненської, Сумської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької обласних бібліотек для дітей та центральної міської бібліотеки для дітей м. Києва. Ми раді з того, що з нового 2011 року до нас приєднуються ще наші колеги – Полтавська обласна бібліотека для дітей та центральна міська бібліотека для дітей м. Дніпропетровська. В корпорації поки що задіяні лише бібліотеки, що працюють в програмному забезпеченні «Марк-SQL», та шляхи конвертації записів в інше програмне середовище («ИРБИС», «UNILIB») зараз вивчаються.
   За час нашої спільної праці дванадцятьма бібліотеками-учасниками проекту було розписано 1173 періодичних видання, з яких створено 12215 записів. Особливо хочемо відзначити професійність та компетентність бібліографів Рівненської, Львівської, Сумської, Житомирської та Черкаської обласних бібліотек для дітей. Зведена база даних «КОРДБА» розміщена на сайті Національної бібліотеки України для дітей для запозичення бібліографічних записів бібліотеками-учасниками проекту та для здійснення пошуку користувачами мережі Інтернет.
   Протягом року ми намагалися зкоординувати нашу спільну роботу для вироблення єдиної методики організації діяльності проекту, створення бібліографічних записів та технології передачі і отримання даних. Методичне забезпечення діяльності проекту здійснювалось через постійні інформаційні листи, індивідуальне листування та консультування, сторінку проекту на сайті НБУ для дітей у розділі «Навігатор методиста».
   Це був рік становлення, навчання, налагодження зв’язків та вирішення проблемних питань. Та головне наше досягнення: це не стільки кількісні показники, - це набутий досвід, це вміння працювати разом, дослухатись та підтримувати один одного, цінувати працю своїх колег.
   Сподіваємось, що ми разом будемо відзначати ще не одну річницю нашої корпорації і до нас будуть приєднуватись нові і нові учасники.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей