Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Тиждень дитячої та юнацької книги впевнено крокує по Україні!

Всеукраїнський тиждень дитячого читання щорічно стартує в березні напередодні весняних канікул в одній із дитячих бібліотек України. Цьогоріч урочисте відкриття Тижня відбувалося 20 березня у Рівненській обласній дитячій бібліотеці. І вже з 22 березня у всіх дитячих бібліотеках нашої держави розпочалися святкові заходи, які підготували бібліотекарі своїм юним читачам.

Повністю програму Тижня дитячої книги у Національній бібліотеці України для дітей можна подивитись тут.

22 березня Національна бібліотека України для дітей запросила читачів на театралізоване свято «Народження книги». У гості до дітей завітали українські поети Анатолій Качан, Марина Слов’янова, Тамара Костецька. Вони читали власні вірші, спілкувалися з дітьми, розповідали про свій шлях до книги і читання.

Про те, як книжки приходять до читача, учасники зустрічі дізнались з цікавого відеорепортажу. Юні актори театральної студії "Мрія" показали виставу за п’єсою Вадима Бойка «Сюрприз», а третьокласники київської школи № 175 (класний керівник Анастасія Іванівна Клименко) представили веселий поетичний калейдоскоп з творів сучасних українських письменників Ніни Вернигори, Марини Слов'янової, Вадима Бойка та інших авторів, твори яких увійшли до збірки «Язик до Києва доведе, або Цікаві ролі - театру в школі».

23 березня бібліотека відсвяткувала День народження Срібної читацької Книги. Цим святом завершився творчий проект, який тривав у Національній бібліотеці України для дітей з жовтня 2011 року. На свято завітали письменники, художники, видавці, музиканти - співавтори унікальної рукописної Книги. А їх було чимало, адже Книга стала рекордною за кількістю авторів – 360 дітей та 60 дорослих. Цей факт було документально підтверджено Національною службою реєстрації рекордів України, і під час свята іменинниця отримала «рекордний» паспорт! Документ до рук Євгенії Пірог, ініціатора та співорганізатора проекту, передав рекордсмен Василь Вірастюк, який завітав на свято.

Подарунків, приємних сюрпризів та несподіванок було хоч відбавляй! Адже в залі зібралися люди не сторонні: хтось з них створював історію про Планету чарівних бульбашок, хтось ілюстрував сторінки Книги, а дехто дописував власне продовження казки… Усіх маленьких учасників творчих конкурсів очікував подарунок – власна книжка, до якої увійшли їхні творчі роботи. Видати «Читацьку Золоту» допомогло об’єднання «ФотоФабрика». На згадку усім учасникам проекту чудовим подарунком стала листівка з головним персонажем Книги котиком Булькою. Намалювала котика учасниця проекту – художниця Марися Рудська.

Гості свята, які дуже хотіли, але не змогли долучитись до проекту раніше, нарешті стали учасниками книготворення: адже просто під час свята дописували останню, завершальну фразу Книги. Тож книга отримала ще двох нових співавторів: письменницю Оксану Кротюк та художницю Світлану Власову.

На завершення свята на сцені бібліотеки усі маленькі учасники разом з чарівною Іларією виконали її пісню «Золота планета». Відеорепортаж про свято чекайте незабаром на сторінках блогу BiblioTemaTV.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей