Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Виставка дитячих робіт «Тарас Григорович Шевченко. Погляд через століття»

У Національній бібліотеці України для дітей у фойє другого поверху з 3 березня до 20 квітня 2014 року експонується виставка художніх робіт до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка дитячої народної студії декоративного розпису Дитячого оздоровчо-екологічного центру Оболонського району м. Києва – «Тарас Григорович Шевченко. Погляд через століття».

Роботи, представлені на виставці, високо поціновані мистецтвознавцями, а автори отримали нагороди від Президентського фонду «Україна» Леоніда Кучми.

Дитяча студія декоративного розпису була заснована 22 роки тому на базі Дитячого оздоровчо-екологічного центру Оболонського району м. Києва. Нині тут навчаються понад 70 дітей віком від семи років. Засновником і незмінним керівником студії є надзвичайно натхнений традиціями українського мистецтва художник-майстер Анна Юріївна Венглінська.

Серед здобутків студійців – ряд персональних виставок: «Дідух» (Український Дім, січень 2002), «Зачарований світ» (Центральний виставковий зал Будинку художників, вересень 2006), «Від Святого Миколая до Різдва» (Музей українського декоративно-прикладного мистецтва, грудень 2007 – лютий 2008), три виставки до Різдва у Музеї Тараса Григоровича Шевченка та найостанніша, за результатими якої і було впорядковано художній альбом, «Тарас Шевченко. Погляд через століття» у Виставкому залі Президентського фонду «Україна» Леоніда Кучми (березень 2010).

Виставка приверне увагу бажаючих поглянути на творчість Великого Кобзаря крізь призму декоративного петриківського розпису.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей