Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Свято закриття Тижня дитячого читання – 2014 було присвячено ювілею Тараса Григоровича Шевченка і розпочалося об 11 годині ранку, коли у всіх відділах бібліотеки відбувалися різноманітні заходи для маленьких читачів і старшокласників: діти переглядали фільми, слухали пісні на слова Тараса Шевченка, брали участь у коментованих читаннях, самі читали вірші на літературному подіумі. Читачам та почесним гостям, які вперше завітали до бібліотеки, влаштували екскурсію відділами, залами та експозиціями головної дитячої книгозбірні.

Відкриття фотовиставки кращих робіт Всеукраїнського фотоконкурсу «Map-Ukraine Шевченкіана» зібрало усіх читачів і гостей на першому поверсі та розпочало святкову програму.

З привітанням до всіх учасників звернулася генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей, заслужений працівник культури України Алла Іванівна Гордієнко. Вона нагадала читачам бібліотеки, що в цей день свято дитячої книги відзначають у всьому світі, тому що 2 квітня народився славетний казкар Г. Х. Андерсен. Алла Іванівна розповіла читачам, що найбільша радість для дитячих бібліотекарів, коли в бібліотеці повно-повнісінько читачів, галасно від їхнього сміху та яскраво від дитячих посмішок, тому закриття Тижня дитячого читання не означає, що читання після свята завершиться. Свято читання продовжується завжди! Завершила свій виступ Алла Іванівна Гордієнко словами : «Сьогоднішнє свято бібліотека присвятила Тарасові Шевченку, адже він і його творчість – це не тільки наше сьогодення і наша спадщина, це й заповіт нам на майбутнє».


На свято завітала перший заступник міністра культури України Олеся Богданівна Островська-Люта, яка у своєму вітальному слові говорила про нові книги і про те, що читання – одна з тих речей, які залишаються з нами назавжди. Тому вона бажає читачам отримувати від читання книжок задоволення і насолоду.

До читачів звернувся Народний депутат України, Секретар Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики і праці Павловський Андрій Михайлович, який нагадав дітям, що ні комп’ютер, ні телевізор не дадуть їм такого інтелектуального розвитку, як книга. А ще порадив читати Шевченка, тому що, на його думку, Тарас Григорович Шевченко – батько всіх українців, і саме завдяки його творчості ми ідентифікуємо себе як українці.

Центральною подією дня стало поетично-мистецьке свято «І лине над землею Шевченкове святеє слово…» в актовій залі книгозбірні.


Поезії Тараса, пісні на його вірші звучали зі сцени бібліотеки у виконанні читачів бібліотеки, учасників театру-студії «Мандри» та вихованців Київської спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. М. В. Лисенка. У святковій програмі взяли участь такі виконавці та колективи школи: Анастасія Трохименко, лауреат І премії Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах; Едгар Вілцанс, лауреат Всеукраїнського конкурсу; Микола Пушкарьов, лауреат міжнародних конкурсів; вокальний ансамбль "Дітон"; камерний дівочий хор.


Наприкінці свята до глядачів з мудрими побажаннями звернулися почесні гості.

Президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Васильович Афонін з задоволенням відзначив, що у вік технологій, коли книга здається чимось застарілим і не дуже важливим, він дуже радий бачити у бібліотеці стільки читачів, які, він сподівається, не поділяють цю помилкову точку зору.

Письменник, головний редактор журналу "Однокласник" Сергій Семенович Іванюк поділився з юними читачами своїми думками з приводу читання. На думку Сергія Семеновича, коли письменник пише книгу, він творить зовсім іншу дійсність, інше життя. Тому, читаючи книги, ми проживаємо не лише своє життя, а ще й багато інших.

Завершилося свято «Молитвою за Україну», яку виконав Камерний дівочий хор Київської спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. М. В. Лисенка, і до якої приєдналися всі присутні в залі.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей