Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Маленький розумник

      Кові Ш. 7 звичок щасливих дітей / Ш. Кові ; пер. з анг. В. Шеремети. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2022.

    Ведмедик Ґуба і білченя Софі прагнуть бути відповідальними. Для цього вони планують свій день, вчаться працювати в команді, ставитися з повагою до інших людей, їхніх звичок, поглядів. У книзі йдеться про 7 звичок, які допоможуть тобі стати щасливим, а також є завдання, виконуючи які, практикуєш ці 7 звичок. Ти обов’язково навчишся знаходити спільну мову з батьками та вчителями!



      Кузякін К. Зубасті задачки / К. Кузякін ; іл. К. Кузякін. — Харків : Юнісофт, 2020. — 63 с. : іл.

    Це незвичайна книжка – книжка-пригода, книжка-гра, книжка, над якою доведеться добряче поламати голову й водночас нареготатися донесхочу. Написав та намалював її справжнісінький письменник-«пірат», який уміє не лише «грабувати кораблі», а й жартувати та придумувати неординарні загадки із заковиками. Аби дати правильну відповідь, треба добре поміркувати. Ти можеш думати сам, з батьками або друзями, бо з ними, звісно ж, веселіше.



      Гатчінсон С. Наука : книжка-активіті : усередині безліч завдань і цікавих фактів / текст С. Гатчінсон ; дизайн та іл. В. Баркер ; пер. з англ. О. С. Любченко. — Харків : Ранок, 2020. — 32 с. : іл. — (Серія «Stem-старт для дітей»).

    Яка рідина прозора, а яка має яскраво виражений колір? Які матеріали можна легко скрутити, а які майже неможливо? Як змінюється стан води при зміні температури? Як можна виробити енергію без небезпечних викидів у повітря? Як ядерні реактори виробляють енергію? Що таке електричні шторми, та від чого залежить амплітуда звукової хвилі? Відповіді на ці запитання, а також цікаві завдання до них, ти зможеш знайти у цій книжці.



      Ігри та завдання для розвитку / уклад. Карпенко Ю.М. — Київ : Вид-во Глорія, 2020. — 112 с. : іл.

      Вважаєш, ти уважний і настільки розумний, що зможеш розгадати будь-яке логічне завдання. Тоді це видання саме для тебе. Воно складається з ігрових завдань, які розвивають логічне мислення, уявлення, уважності, кмітливість і спостережливість. Спробуй розгадай! Тобі точно сподобається!



      Детективні історії. Сходинки до знань / уклад. Карпенко Ю. М. — Київ : Глорія, 2020. — 61 с. : іл.

      До цієї книжки ввішли оповідання-загадки, головний герой яких звичайний хлопчик, твій одноліток – Андрійко. Ти зможеш поміркувати, чому Андрій здогадався, що його товариш Олег копирсався без дозволу в його речах, а сміття, яке кинули посеред дороги, належить жінці з автівки. А ще ти зможеш вирахувати, хто із робітників рисового поля є злочинцем у бігах тощо.


      Мост Н. Битися – це погано! : пер.з нім. / Н. Мост ; іл. А. Рудольф. – Харків : Ранок, 2017. – [25] с. : іл. – (Серія «Пригоди Шкарпетника»).

      Головні герої книжки - ґавеня Шкарпетик і малюк борсук знайшли замок. Вони хотіли в ньому погратися, але тут прийшло вовченятко, яке також хотіло погратися в замку. Між ними сталася сутичка. Чи можна конфлікти вирішувати бійкою? Як діяти героям в даному випадку? Відповідь на це питання ти знайдеш на сторінках цієї книжки.


      Дюфур П. Лабіринти. Неочікувана мандрівка / П. Дюфур ; пер. з фран. Сементова Т. М. ; іл. Р. Ботуон. — Харків : Віват, 2018. — [14] с. : іл. — (Серія «Знайди й покажи»).

      У головних героїв книжечки братика та сестрички П’єра і Лії вночі викрали їх пухнастого улюбленця кішечку Пустунку. Допомогти дітям знайти Пустунку зможеш лише ти, виконуючи різні завдання та зібравши до купи мапу, яку лишили викрадачі. Йдучи слідами кішки, ти потрапиш до озера, де губляться діти, блукатимеш вуличками Марселя, кермуватимеш кораблем тощо.


      Моріо П.-Ф. Сонячна система : пізнавальна кн.-гра / П.-Ф. Моріо ; пер. з фран. Є. Кучми ; іл. Ж. Клейс. — Київ : Артбук, 2018. — 33 с. : іл. — (Серія «Книжка-гра»).

      Прочитавши цю книжку, ти пройдеш 18 лабіринтів. Дізнаєшся, як супутники впливають на наше повсякденне життя. Крокуватимеш шляхами людей, які першими побували на Місяці. Познайомишся з тваринами, які прокладали шлях для перших космонавтів. Дізнаєшся, що таке пояс астероїдів тощо.




      Шукай і знаходь. Тварини / іл. О. Коена ; пер. Я. О. Головченко. — Харків : Vivat, 2018. — [25] с. : іл. — (Серія «Знайди і покажи»).

      У цій незвичайні книжечці ти розшукуватимеш тварин серед великих рівнин, снігів, у джунглях, пустелі, морях і океанах тощо.




      Станьчук о. Януш. Добрі манери для дітей / пер. З. Лісевич. – Львів : Свічадо, 2017. – 104 с. : іл.

      Це не просто книжечка, а порадник вихованій дитині у будь якій ситуації. Ти дізнаєшся як правильно вести розмову, не промовляючи зайвих звуків. Що потрібно робити, якщо раптом ти почав позіхати серед людей? Що робити, якщо ти знаєш, що допустився помилки? Для чого справжньому чоловікові потрібна чиста хусточка в кишені? В якому одязі не слід приходити до храму тощо. Ці корисні поради написано зрозумілою для тебе мовою, прикрашені добродушним гумором та дотепними ілюстраціями. Вони пояснять тобі чому в сучасному суспільстві так важливо бути ввічливим та чемним.

      Богуцька К. Рік у місті / К. Богуцька ; пер. з пол. О. Горби ; худож. К. Богуцька. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2017. – [13] арк. іл.

      Це незвичайна книжка, це книжка-віммельбух. Віммельбух – відносно новий книжковий жанр, який люблять діти в усьому світі! В таких книжках головними є ілюстрації, а не текст.

      Вона дуже якісна, з картонними, заокругленими сторінками, з класними, досить незвичними ілюстраціями. Малюнки – дуже детальні, бо виконують доволі складне завдання – створення ,,знімків" міста з усіма його мешканцями, які зображені в різних ситуаціях, під час зміни погодних умов, вдень або вночі протягом цілого року. На дванадцятьох розворотах разом з героями можна ,,прожити" напрочуд цікаву мандрівку, годинами розглядаючи та вишукуючи їх, спостерігаючи та фантазуючи. Мешканці даного міста – дуже колоритні, у кожного свій характер, звички та вподобання; знайомство з ними відбувається вже на першому додатковому розвороті, а до кінця книжки ви вже потоваришуєте з найулюбленішими! Приємним сюрпризом є інтерактивна гра на другому додатковому розвороті, яка пропонує відшукати на сторінці якнайбільше неправдоподібних ситуацій.


      Відшукай і полічи / пер. з англ. В. Наливаної. – Київ : Країна Мрій, 2015. – 256 с. : іл.

      Це книжка – віммельбух, а це означає, що ти знов опинишся у світі квестів. До складу книжки входять 8 різних завдань. Спочатку ти шукаєш монстрів в самих не очікуваних місцях – у спальні, на базарі, у салоні краси, у школі, навіть, на карнавалі. Потім тобі потрібно знайти чарівників – у бібліотеці, у чарівній крамничці, у печері зі скарбами тощо. Так само ти відправляєшся на пошуки фей, піратів морських тварин, жуків тощо.


      Звідки я взявся? : правдиві відповіді на «незручні» запитання / Х. Р. Д. Морфа, К. М. Кандія, П. М. Лопесоса, М. П. Ботелья ; пер з ісп. О. Машкової. – Харків : Віват, 2017. – 103 с. : іл. – (Енциклопедія).

      У книзі статті написані доступною мовою, максимально відкрито, без сорому та незручностей. Вона допоможе тобі дізнатися про відмінність будови тіла дівчат та хлопців, про вагітність, про розвиток і народження дитинки, сексуальні стосунки с протилежною статтю тощо. Також порушено тему сексуального насильства і вміння говорити «ні», що таке СНІД і як він передається. Вкінці є словничок із 78 термінів, які допоможуть тобі знайти відповіді на непрості запитання.


      Орлова О. Ліза і друзі. Слова ввічливості = Lisa and Friends. Polite words / О. Орлова, К. Підлісна. – Харків : ПЕТ, 2017. – 24 с. : іл. – (Серія «Ліза і друзі»).

      Це не просто книжечка, а книжечка – помічниця маленьким розумникам. Вона не тільки розкаже історію дружби Лізи, Соні та Мартіна, а ще й допоможе запам’ятати слова ввічливості та сталі вирази англійською розмовною мовою. А щоб читати було цікавіше, книжка прикрашена яскравими ілюстраціями.


      Касдепке, Ґ. Бон чи тон, або Гарні манери для дітей / Ґ. Касдепке ; пер. з пол. Я. Івченко ; худож. Є. Поклевська-Козелло. – Лювів : Урбіно, 2016. – 149 с. : іл.

      Що таке бонтон? А що таке добре вихована людина? А як повинна себе поводити добре вихована людина у різних ситуаціях? Перевірити наскільки ти добре вихований можна прочитавши цю чудову книжечку. В ній розповідається про різні ситуації, в яких опиняються близнюкі Куба і Буба. Та на їхніх прикладах пояснюється як би вчинила вихована людина.



      Багатомовка : темат. укр.-англ.-фр.-нім. фотословничок : для читання дорослими дітям / упоряд. Б. Рибенкова, Ю. Єлізарова. – Київ : Вчений кіт, 2016. – 63 c. : фот. – (Фотословничок).

      Це незвичайний словничок іншомовних слів. Ти знайдеш слова написані українською, французькою, німецькою мовами одразу, а на додачу ще й містить яскраву фотографію. Слова у словничку згруповані тематично. З цим словничком тобі буде легше вивчити одразу 3 мови.


      Ромашкіна Р. Казкові друзі Святого Миколая : подарунок під ялинку : захоплива гра-подорож і міні-театр / Р. Ромашкіна ; іл. М. Мосіяш. – Харків : Видавничий дім Весна, 2016. – 16 с. : іл. – (Таємниці новорічних чарівників).

      Ця збірочка незвична і надзвичайно цікава. Ти дізнаєшся як виникло свято Святого Миколая, які подарунки приготував Дідусь Мороз, чому Санта-Клауса вважають підкорювачем димоходів, хто його вірний друг. А ще ти зможеш зіграти у цікаву ігру з друзям, яку запропонував Дід Мороз, зробити власноруч витинанку, вивчити віршик, та поставити з друзями невеличку новорічну п’єсу.


      Ромашкіна Р. У казці північних країн : подарунок під ялинку : захоплива гра-подорож і міні-театр / Р. Ромашкіна ; іл. М. Мосіяш. – Харків : Видавничий дім Весна, 2016. – 16 с. : іл. – (Таємниці новорічних чарівників).

      Це друга збірочка із серії «Таємниці новорічних чарівників». У ній ти знайдеш продовження новорічної п’єси, цікаві ігри, витинанки. А ще дізнаєшся про Йоулоупуккі, хто такий гном Юлтомтен, Сінтерклаас.



      Ромашкіна Р. Різдвяні вогники Європи : подарунок під ялинку : захоплива гра-подорож і міні-театр / Р. Ромашкіна ; іл. М. Мосіяш. – Харків : Видавничий дім Весна, 2016. – 16 с. : іл. – (Таємниці новорічних чарівників).

      У цій збірочці ти знайдеш продовження новорічної п’єси, цікави ігри та витинанки. А ще дізнаєшся хто такі Баббо Натале, фея Бефана, Батечко Різдво, Пер Ноель, Шаланд, Вайнахтсман, Крісткінд, Кнехт Рупрехт тощо.



      Ромашкіна Р. Святкові барви Азії та Латинської Америки : подарунок під ялинку : захоплива гра-подорож і міні-театр / Р. Ромашкіна ; іл. М. Мосіяш. – Харків : Видавничий дім Весна, 2016. – 16 с. : іл. – (Таємниці новорічних чарівників).

      У цій збірочці ти також знайдеш продовження новорічної п’єси, цікаву ігру для тебе і твоїх друзів, витинанки та цікаві завдання. Дізнаєшся про Шань Дань Лаожена, Сегацу-сана і Одзи-сана, Увлін Увгуна, Корбобо і Коркиза тощо.



      Любарська Л. Мистецтво для тебе / Л. Любарська, Т. Харламова ; іл. В. Кузнєцов, М. Коваленко ; худож. оформ., дизайн Н. Бридня, В. Кузнєцов ; в книзі використано фотоіл. О. Гураша, Т. Харламової. – Київ : Наш час, 2016. – 104 с. : іл. – (Серія «Равлик»).

      Ця книга допоможе тобі здійснити захопливу подорож у світ образотворчого мистецтва. Репродукції визнаних творів, вірші, оповідки, загадки, різноманітні ігри сприятимуть розвитку твоїх творчих здібностей. Адже в кожному із нас живе непересічний Художник. Треба тільки відкрити його.


      Дробишева О. 1000 та 1 поворот / О. Дробишева ; іл. К. Гарді, Т. Медвідь. – Київ : Самміт-книга, 2016. – 23 с. : іл.

      Ця книжечка незвичайна, вона є абеткою дорожнього руху, де доступно описано найчастіші ситуації, що можуть виникнути на дорозі, подано захопливі історії про правила поведінки пішоходів та водіїв. Це видання допоможе найменшим учасникам дорожнього руху зрозуміти та запам’ятати правила орієнтування під час різноманітних подій, які можуть трапитися з ними на дорозі.

      А ще в ній поєднуються гумористичні розповіді, захопливі розвивальні ігри, цікаві факти та чудові емоційні ілюстрації.


      Дерій М. Короткі історії про місто Ринок : економ. казки для дітей / М. Дерій ; худож. В. Дзюбак. – Івано-Франківськ : Місто НВ, 2016. – 16 с. : іл.

      У місті Ринок є небаченої краси сад, де ростуть запашні фрукти. Їх доглядає мати Економіка зі своїми синами на ім’я Прибуток, Витрат і Дохід. У центрі міста Ринок ростуть дерева із грошима, які щодня збирають мешканці міста. Окрім зазначених вище героїв, тут є й такі, як пані Криза та її син Збиток, зла фея Інфляція та її син Гіпер. Про їх співіснування ти і дізнаєшся, прочитавши цю книжечку.



      Пригоди Розумника та Феї / упоряд. Дудик П. Р., дизайн і верстка О. Білоус. – Київ : Мамине сонечко, 2015. – 49 с. : іл.

      Немає на світі жодної дитини, яка б не любила пригод, завдань та загадок на кмітливість. У збірці ти знайдеш задачки на логіку, арифметику, увагу або творчість. Разом з Маленьким Розумником і Маленькою Феєю ти будеш майструвати, виконувати різноманітні завдання, дізнаватись щось нове. А ще, зможеш прочитати веселі казки-забавлянки. Нумо, рушай назустріч пригодам!

      Лукащук Х. Таємничий обід / Х. Лукащук ; худож. оформ. авт. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. – 21 с. : іл.

      Що робити, якщо ви потрапляєте до дорогої ресторації на обід, а біля вашої тарілки багато розмаїтих ложок, виделок та ножів? Якими приборами користуватися в першу чергу, а якими згодом? В який спосіб складати виделку з ножем на тарілці? Чому десертна ложечка повернута ручкою вправо, а виделка над нею – ручкою вліво? Про все це йдеться у цьому літературно-художньому виданні, відомої дитячої письменниці.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей