Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Професій в світі є чимало

   Сміт М. Стоповерховий автобус / М. Сміт ; пер. з англ. Б. Мартиненко. – Харків : Читаріум, 2022. – 32 с. : іл.

   Щодня водій автобуса перевозить одних і тих же пасажирів сталим маршрутом. А йому так хочеться мандрувати! Одного дня він вирішив їхати куди очі бачать, підбираючи дорогою нових пасажирів. Так почалася у його житті найцікавіша пригода.



   Міхно В. Хочу стати поліцейським : усе про улюблену професію / В. Міхно ; іл. О. Романова. — Харків : Ранок, 2020. — 32 с. : іл. — (Серія «Хочу стати»).

   Ти хочеш стати поліцейським? Ця енциклопедія допоможе тобі в цьому. На її сторінках ти дізнаєшся, що таке поліція, які бувають поліцейські підрозділи за призначенням, чим кожен з них займається, що потрібно знати і вміти для того, щоб стати патрульним поліцейським. А також, що таке однострій патрульних поліцейських, які у них є помічники, хто ловить злочинців, як розслідувати злочини тощо.





   Маслова Т. Хочу стати айтішником : усе про улюблену професію / Т. Маслова ; іл. Н. Болдирєвої. — Харків : Ранок, 2020. — 32 c. : іл. — (Серія «Хочу стати»).

   Яскраво ілюстрована енциклопедія розповідає про модну і сучасну професію айтішника. Ти дізнаєшся усе про спеціалістів у сфері інформаційних технологій, довідаєшся, що таке комп’ютер та програмування, як стати програмістом, створювати сайти та написати програму для відеогри тощо.



   Ларіна Ю. Хто такий юрист? / Ю. Ларіна ; [іл.] Д. Скрибченко. – Київ : Адеф - Україна, 2019. – 51 с. : іл.

   Головний герой книжки восьмирічний хлопчик Даня. Він дуже допитлий і хоче знати які він має права і обов’язки, як громадянин України. А ще у нього є старша сестра Неля, між ними час від часу виникають різні суперечки. Щоб дізнатися хто із них правий, а хто ні, діти просять батька-адвоката розказати їм все про науку, що вивчає право. Разом з дітьми ти дізнаєшся хто такі юристи, що таке закон, які бувають права та обов’язки.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)



   Коломієць Ю. Незвичайні професії / худож. оформ. Ю. Коломієць, текст А. Гутніченко. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. — [78] с. : іл.

   Ця книжка-вімельбух розповість тобі про незвичайні професії. Ти дізнаєшся про палеонтолога, флориста, обіймачку панд, тітестера, сурдоперекладача, склодува, повітроплавця, архітектора, піцайола та кінолога.

   У книжці кожній професії присвячено по три розвороти: на першому розповідається про особливості професії та сферу її діяльності; на другому йдеться про професійні інструменти, які потрібні фахівцеві; третій є інтерактивним та інформативним.




   Футбол [Карти] : атлас з наліпками / Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру ; Державне науково-виробниче підприємство "Картографія" ; упоряд., ред. Ж. Є. Бонк. – Київ : Картографія, 2017. – 16, [1] c. : іл., фотоіл., [2] окр. арк. з наліпками. – (Мій перший атлас світу).

   Кожен футбольний клуб має власну емблему. А скільки їх в світі?

   Цей атлас допоможе тобі довідатися про те, які є футбольні клуби, та на якому континенті вони знаходяться, як і ким їх було створено. А ще ти зможеш замінити їхні чорно-білі зображення на кольорові малюнки, з допомогою наліпок, які заховані всередині атласу.





   Санжа С. Я обираю професію : коли я виросту, я стану... : пер. з англ. / С. Санжа ; худож. М. Старий. — Харків : Ранок : Каскад, 2016. — 71 с. : іл.

   Я думаю, що всі знають, чим займаються вчитель, лікар, продавець та поліцейський. А чим займаються люди таких професій, як берейтор, лібретист, кінолог, агроном, піротехнік, завліт, ентомолог, хормейстер, бариста, портьє, фельдшер, орнітолог, авіадиспетчер? ... Що ти знаєш про них? Завдяки цій книзі ти отримаєш знання про ці та багато інших професій і, можливо, зможеш обрати собі заняття до душі. А яскраві малюнки у стилі «віммельбух» (книжка для розглядання) тобі в цьому допоможуть.



   Зімба О. Ми друкуємо книжки / О. Зімба ; худож. О. Мазур. – Львів : Вісім лапок, 2014. – 35 с. : іл.

  Мурчик і Бровко вирішили зареєструвати видавництво «Вісім лапок». А як це все відбувалося, ти дізнаєшся із цієї книжечки.





    Беденко М. Книга юного бізнесмена / М. В. Беденко ; худож. М. Беденко. – Тернопіль : Навч. кн. – Богдан, 2014. – 131 с. : іл.

    В наш час багато людей намагаються бути бізнесменами. В одних людей це виходить в інших ні, чому? Справа в тому, що є певні принципи економіки, та правила ведення бізнесу, але не всі бізнесмени-початківці їх знають. Прочитавши цю книжечку, ти про них дізнаєшся та довідаєшся, як виглядали найперші ринки, що означають поняття «товар», «гроші», «попит», «пропозиція», «оборот капіталу», тощо. Також ти зможеш перевірити отриманні знання цікавими запитаннями та завданнями і матимеш змогу допомогти корисними порадами батькам.

      А ти хочеш бути бізнесменом?

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей