Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Безпека життєдіяльності

      Стокс К. Тіло людини : кн. з розвивальними завданнями для дітей : докладні схеми. Яскраві малюнки. Цікаві факти / К. Стокс ; пер. з англ. Я. Головченко ; худож. К. Най. – Харків : Віват, 2023. – 64 с. : іл. – (Серія «Щось цікаве»).

     Це видання допоможе тобі дослідити власне тіло та сформувати корисні звички для здоров’я. Видання складається із 12 розділів, кожен присвячено певній системі нашого організму. Описано роль і значення кожної з системи, доповнено малюнками, а також цікавими фактами. Окрім цього кожен розділ містить цікаві завдання та домашню роботу.



      Ткачук Г. Найважливіша книжка про зуби / Г. Ткачук ; худож. Н. Кудляк. – Харків : Віват, 2023. – 61 с. : іл. – (Серія «Щось цікаве»).

     А ти знаєш, що у людини може бути аж 52 зуби?! А чому молочні зуби легко вириваються, а постійні ні? А для чого потрібні зуби мудрості? Відповіді на ці запитання ти знайдеш на сторінках цього видання, мандруючи разом з експертом у галузі зубознавства, монстром на ім’я Червоно-Зелений. Ти дізнаєшся, як побудований зуб, які є види зубів, якої вони форми та їхнє призначення. А ще навчишся доглядати за зубами, дізнаєшся що їх руйнує і розуміти таємну мову стоматологів.

Склади пазл "Найважливіша книжка про зуби"

      Марущак М. Вірус у короні, бактерія в капсулі, або Експедиція до мікросвіту / М. Марущак ; іл. А. Ґулевича ; пер. з пол. Л. Воронина. – Київ : Формат, 2022. – 48 с. : іл.

     У природі є створіння, розгледіти які можна тільки під мікроскопом. Вони знаходяться скрізь і можуть бути небезпечними. Це віруси, бактерії, які є причиною різноманітних хвороб. Якщо десь стрімко зростає кількість уражених певною хворобою, — маємо справу з епідемією. Що таке віруси та бактерії, які найнебезпечніші хвороби вони викликають та як боротися із ними — ти знайдеш на сторінках цього видання. А дотепні ілюстрації допоможуть краще пізнати мікросвіт, у якому живуть як наші вороги, так і друзі.

      Секанінова Ш. Будь у формі, як Дракон! / Ш. Секанінова ; проіл. В. Захарова ; пер. з чес. С. Дворницький. – Київ : Книголав, 2022. – 28 с. : іл. – (Серія «Дитяча полиця»).

      У ній ти знайдеш поради, які давала казкова принцеса Дракону, щоб той зберіг свої зубки. Одного дня у казкового Дракона страшено розболілися зубки. Принцеса вирішила навчити Дракона догляду за зубами. Вона розповіла, як правильно чистити зубки, що потрібно їсти, а що не бажано, щоб вони не псувалися. А ще Дракон дізнався, як правильно мити руки, як позбутися безладу в своїй кімнаті, і, нарешті, навчився робити зарядку. А ти знаєш, як підтримати зубки здоровими? Ні? Тоді ця книжка для тебе!

      Паронова В. Обережно! Небезпека! / В. Паронова ; іл. Є. Рудюк. – Тернопіль : Навч. кн. – Богдан, 2022. – 32 с. : іл. – (Для дитячої душі).

      До книжки увійшли 10 повчальних оповідань, героями яких є звичайні діти. Вони бешкетують на дорогах, у воді, бавляться із відкритим вогнем, нехтуючи правилами безпеки. Із історій ти дізнаєшся, що може статися, якщо не дотримуватися правил безпеки, та як потрібно було діяти.



      Форнасарі Е. Здолай боулінг разом із героями казок / Е. Форнасарі ; намал. Д. Орту. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2021. – 63 с. : іл.

      Ти знаєш, хто такий булер? Людина, яка є ініціатором агресивної поведінки, направленої проти іншої людини. Як цьому протидіяти? Із дванадцяти казок, наведених у книжці, ти дізнаєшся, якими різними бувають булери, та навчишся давати їм відсіч. Наприклад, у казці про хлопчика-мізинчика справжнім булером виявився Людожер, який ображав слабкіших за себе; у «Попелюшці» було аж дві булерки – зведені сестри Попелюшки, які об’єдналися, щоб насміхатися з неї; у казці про Алісу в країні див також є булерка – владна Чирвова королева, яка звикла наказувати всім навколо тощо.


      Пунсет Е. Як відчайдухи стрибали з висоти / Е. Пунсет ; іл.. Р. Бонілли ; пер. з іспан. А. Махровської. – Київ : Каламар, 2021. – 45 с. : іл.

      У кожної людини є свої власні страхи та фобії. Це допомагає виживати. Втім, деякі заважають жити, відповідно, з ними потрібно боротися. Головні герої книжки – діти Алексія, Тасф і Рокі – борються з власними страхами. Разом із тренеркою Мартиною Флорестан вони згадають свої найбільші страхи та дізнаються, як їх подолати, щоб стати справжніми відчайдухами.


      Стороженко Г. Людина та її тіло / Г. Стороженко ; худож. О. Соколова. – Харків : Ранок, 2018. – 63 с. : іл. – (Серія «Пізнаємо та досліджуємо»).

       Ця книга познайомить тебе з будовою тіла людини. Ти дізнаєшся з чого складаються живі організми, як працює серце та як ми дихаємо. А ще прочитаєш про те, як тренувати вестибулярний апарат, надавати першу допомогу та як органи чуття нас «обманюють» тощо.



      Тіло людини : найцікавіші факти / дизайн обкл. Т. С. Пархоменко. – Харків : Віват, 2016. – 23 c. : іл. – (Енциклопедія для малюків).

       У цій енциклопедії просто та зрозуміло розповідається про те як росте людина, чим відрізняється жіночий скелет від чоловічого, які функції виконує спинний та головний мозок, що таке м’язова система, як ми сприймаємо інформацію ззовні. А ще ти дізнаєшся про кров в організмі людини, чому б’ється серце, як ми дихаємо, ковтаємо, чим відрізняється чоловіча статева система від жіночої. Описано також правила особистої гігієни. Окрім цього, щоб розповіді були зрозумілішими, їх прикрашено яскравими ілюстраціями.


       Зімба О. Як дорогу перейти! / О. Зімба ; худож. О. Мазур. – Львів : Вісім лапок, 2015. – 15 с. : іл.

       Разом з Мурчиком та Бровком ти навчишся переходити дорогу. А допоможе тобі у цьому світлофор.





       Хаткіна М. О. Веселі уроки здоров’я : для розумних хлопчиків та дівчаток / М. О. Хаткіна ; худож. Л. І. Матвієнко ; худож. оформ. Л. О. Д’яченко. – Донецьк : БАО, 2014. – 48 с. : іл.

       Що таке гігієна, як правильно харчуватись, що таке щеплення, які є отруйні рослини та тварини, що таке інфекція? На ці та інші запитання у цікавій формі відповідає книжка, і якщо ти її прочитаєш, то навчишся берегти своє здоров’я.


      Ти цього хочеш?


       Хаткіна М. О. Веселі уроки безпеки для слухняних хлопчиків та дівчаток / М. О. Хаткіна ; худож. Бойко Ю. А., Далбуз А. М. ; худож. оформ. Л. О. Д’яченко. – Донецьк : БАО, 2014. – 48 с. : іл.

       Повчальні історії та веселі вірші автора про те, як поводитися вдома, на дорозі, у громадських місцях, на пляжі, в лісі. Якщо ти засвоїш ці правила, то твоє життя стане безпечним.


      Домашня аптечка – це безпечно?

      А окріп?

      А сердитий пес?

      А ігри на дорозі?


       Прушковська В. Здоровим бути модно: (безпека твого життя) / В. Прушковська. – Вінниця : Вид. ФОП Рогальська І. О., 2014. – 103 с.

       Автор цієї збірки - вчитель-філолог і поетка в одній особі. Тому їй було зовсім не важко у віршованій формі розповісти про правила безпеки твого життя. Знайомлячись із віршами, ти дізнаєшся якими небезпечними можуть бути прості, на перший погляд, дитячі витівки. Автор пояснює, як правильно обминати транспорт, поводитися з газом, чим загрожує ожеледиця, чим небезпечна мобілка, як поводитися під час грози, тощо.

Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)


       Крижановська О. Пригоди Зернят у Країні Здоров’я : наук.-попул. вид. / О. Крижановська ; худож. О. Мазур. – Львів : Міські інформ. системи, 2014. – 63 с. – (Серія «Бібліотечка «Колоска»).

       В цьому науково-популярному виданні ти знайдеш правила поведінки у школі та дізнаєшся як правильно себе загартовувати, які існують правила етикету, про безпеку на дорозі, у школі, на перехресті, тощо.



       Камерон (Тодорович) Л. Небезпечна прогулянка : електробезпека для дітей / Л. С. Камерон (Тодорович) ; [іл. авт.]. – Житомир : Вид. В. Б. Котвицький, 2014. – [13] с. : іл.

       Ця пізнавальна книжка не раз стане тобі у нагоді. У цікавій та легкій формі вона розповідає про правила з електробезпеки. В ній ти знайдеш відповіді на такі запитання: де не можна ловити рибу та запускати повітряного змія; які споруди небезпечні для життя і підходити до них не варто; як треба відійти від місця, де обірвався електропровід; які небезпеки існують вдома та як їм запобігати. Окрім цього, в книзі намальовані попереджувальні знаки, а вкінці на тебе чекають цікаві запитання та корисні поради для батьків і вчителів.

Склади пазл "Небезпечна прогулянка"

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей