Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Всесвіт

      Шибка О. Астрономія для допитливих малюків / Ольга Шибка ; авт. іл. І. Бровко ; авт. іл. обкл. Я. Кисільова, І. Бровко ; авт. мал. вихованці гуртка декоративного розпису серед. шк. 31 м. Дніпро, кер. гуртка Т. Малецька, вихованці студії «Колор-світ» Центру дит. та юнац. творчості м. Дніпро, кер. студії І. Бровко. — Київ : Букшеф, 2023. — 151 с. : іл., фотоіл.

     Якщо ти подивишся вночі на небо, то побачиш безліч яскравих зірочок, деякі так розташовані на небосхилі, що утворюють певний малюнок — сузір’я. А якщо подивишся у спеціальний пристрій «телескоп», побачиш й інші небесні тіла — планети, комети, астероїди, метеорити, супутники тощо. На сторінках видання ти знайдеш інформацію про Всесвіт, дізнаєшся, які бувають небесні тіла, як відбуваються такі природні явища, як затемнення, які планети входять до Сонячної системи. Після кожної розповіді ти знайдеш цікаві завдання та загадки.




      Кайперс А. Маленькі астронавти. 3, 2, 1, руш! / А. Кайперс ; пер. з нідерланд. І. Коваль ; іл. П. Вінка. – Харків : Ранок, 2023. – 61 с. : іл. – (Серія «Розширення світогляду»).

     А ти знаєш, чого навчаються у школі астронавтів? Разом із хлопчиком Андре ти підеш до «Дитячої Космічної Академії». Дізнаєшся, які складові має скафандр, за скільки хвилин на ракеті можна долетіти в космос, яка швидкість ракети, чим харчуються у космосі тощо. Ти відкриєш для себе багато цікавих фактів про космічні подорожі.


Склади пазл "Маленькі астронавти. 3, 2, 1, руш!"



      Моско Р. Сонячна система: наше місце у космосі / Моско, Розмарі ; пер. з англ. С. Нємцова ; худож. Д. Чад. – Харків : Vivat, 2023. – 122, [6] с. : іл. – (Щось цікаве) (Наука в коміксах).

      Відважні шукачі пригод — пес Райлі, хом’як Фортінбрас, кішка Пеппер та змія Містер Слізерс — вирушили у подорож Сонячною системою на космічному кораблі «Ненудний», щоб зібрати якомога більше фактів про Всесвіт. Подорожуючи, вони дізналися, що Сонце — це яскрава куля газу з великою гравітацією, що доба на Меркурії триває два земних місяці, а Венера дуже щільно вкрита хмарами, що відбивають більше світла, ніж будь-яка інша планета. А ще вони дізналися про особливості планет Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун та де вони знаходяться у космосі.

       Космос : найцікавіші факти / дизайн і верстка І. О. Цибань, В. О. Верхолаза ; дизайн обкл. Т. С. Пархоменко. – Харків : Віват, 2016. – 23 с. : іл. – (Енциклопедія для малюків).

       Всесвіт повний різних цікавих фактів та відкриттів, а ми знаємо його ще недостатньо добре, тому кожний новий цікавий факт про космос – це ціле відкриття. Завдяки цій книжці ти познайомишся з найяскравішими зірками, дізнаєшся, що таке парад планет, невагомість, Чумацький Шлях, метеорит та отримаєш інформацію про найзагадковіші космічні явища. Цікаві факти написані доступною мовою та прикрашені яскравими ілюстраціями, вони перетворюють читання на захопливу подорож.



       Гальперштейн Л. Моя перша енциклопедія / Л. Гальперштейн ; худож. М. Авер’янов [та ін.] ; пер. Д. Новікової. – 7-ме вид., зі змінами та допов. – Київ : Перо, 2014. – 255 с. : іл.

       У книзі зібрано цікаві факти на найрізноманітніші теми. Наприклад, як влаштовано Всесвіт і нашу планету? Чому зірки різні? Кого можна побачити на небі? Які рослини і тварини є на Землі? Як з’явилося життя? Як працюють речі? Які є країни і народи?

      А ти знаєш, що таке енциклопедія?

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей