Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Пригоди, детективи

   
О’Лірі Д. Тото кішка-ніндзя і таємниця крадія коштовностей. Кн. 4. / Д. О’Лірі ; іл. Н. Іст ; пер. з англ. Ю. Садоха. – Харків : Ранок, 2023. – 207 с. – (Серія «Тото»).

  У Лондоні зник коштовний, найцінніший серед клейнодів звіриного царства, нашийник кота Старого Тома. В ньому кіт допоміг Дікові Віттінґтону здолати армію лихих щурів і їхнього короля Родерика Замурзаного. Цей нашийник Старий Том розділив навпіл і сховав у декількох місцях. Той, хто знайде і з’єднає їх, зможе керувати країною. Тепер держава в небезпеці! Коти Котолиць, Тото, Панчішко, Срібник та Ларрі обов’язково спіймають злодія і повернуть коштовність на місце!

   
Андрусяк І. Жерар на витівці / І. Андрусяк ; іл. А. Майти. – Харків : Віват, 2023. – 142 с. : іл.

  Славетний детектив морський свин Жерар поїхав у село Витівка на літній відпочинок. Але і тут знадобилася його допомога. То невідомий злодій ночами залазить в курник і відгризає шматок стелі, вже всіх курей налякав, то усе подвір’я лишилося без смачного молока, оскільки хтось видоїв козу Терезу та поцупив її сіно, а потім взагалі зникли двоє курчат! Славетний детектив обов’язково впорається, розгадає ці загадки!


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)

   
Ґатті А. Хто підставив Жана Вусаня? Кн. 4. / А. Ґатті, Д. Морозінотто ; іл. Сю Турконі ; пер. з італ. Ю. Григоренко. – Харків : Ранок, 2023. – 128 с. – (Серія «Детективи з вусами»).

  У місті Париж сталася зухвала крадіжка! На місцевій кондитерській фабриці напередодні зарплати із сейфа вкрали всі гроші. Оскільки, від’їжджаючи у відрядження, хазяїн фабрики дав код від сейфа старенькому бухгалтеру Жану Вусаню, то винним у крадіжці визнали бухгалтера. Його посадили за ґрати. Але Кіт Додо впевнений — добрий старенький бухгалтер порядна людина, він невинен! Тепер це справа котів-детективів: Додо, Бубончика, Містера Мунлайта, які терміново вирушають до кондитерської фабрики, щоб знайти справжнього крадія!

   
Романюк А. Котяча ватага і загадка зникнення оселедців / А. Романюк ; іл. М. Гайдук ; пер. О. Шеремет ; упоряд. Г. Ткачук. — Варшава : Agora dla dzieci, 2022. — 126 с. : іл.

  У місті Цешина сталася зухвала крадіжка. Невідомі розбили вітрину і викрали всі оселедці у крамниці «Сполем», що мали бути на канапках на прийомі в ратуші. Під підозрою — котяча ватага на чолі з котом Командосом. Але котяча ватага проведе власне розслідування й обов'язково доведе свою непричетність.

   
У світі пригод і жахів / у переказі С. Леонарді Гартлі. – Харків : Віват, 2022. – 124 с. : іл. – (Серія «Найкращий подарунок»).

  До збірки увійшло 12 переказів містичних оповідань світових класиків — Роберта Луїса Стівенсона, Оскара Вайлда, Артура Конана Дойла, Вашингтона Ірвінга, Едгара Аллана По та ін. Із оповідань ти дізнаєшся про те, до чого призводить експеримент із вживанням загадкового зілля, як потоваришувати зі справжнім привидом, чого боїться мумія, кого вночі шукає вершник без голови тощо.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)

   Ціллат А. Флетчер. Учителі й мучителі / А. Ціллат, Я. Бірк ; пер. з нім. Є. Даскал. – Харків : Віват, 2022. – 143 с. : іл. – (Серія «У вирі пригод»).

  Звичайний школяр Тео, як і ти, ходить до школи і пише контрольні. Однак після написання контрольної з математики, сталася дивина. Контрольні роботи всього класу зникли, їх поцупили! Ця подія сильно засмутила хлопця, адже він упевнений, що після спеціальних вправ для роботи мозку, написав контрольну на відмінно! Хто ж знайде крадія? Чемпіон з-поміж детективів у розкритті злочинів скунс-детектив Флетчер береться за цю надважливу справу! Він обов’язково знайде крадія і допоможе хлопчикові!


   
Кокотюха А. Таємниця зниклих Зайців : лісовий детектив / Кокотюха А. ; іл. та обкл. П. Ромашевської. – Харків : Ранок, 2023. – 48 с. : іл. – (Серія «Сторінка за сторінкою»).

  Вовчик-хлопчик Макс – звичайний лісовий вовк, який понад усе хоче стати справжнім морським піратом. У нього навіть є підзорна труба та іграшковий пістоль, як у піратів із його улюблених книжок. Несподівано в лісі, де він мешкає, зникло троє зайців, і його вовча родина опинилася під підозрою лісової спільноти. Потрібно негайно знайти зайців і довести невинуватість родини! Вовчик Макс рішуче береться до роботи, щоб знайти справжніх злочинців! Відтепер він — лісовий детектив!

   
Несгефер Н. Пригоди кажаночки Дарусі / Н. Несгефер ; з іл. В. Рауерс. – Харків : Віват, 2022. – 62 с. : іл. – (Серія «Для найменших»).

  Головна героїня казки — кажаночка Даруся. Вона незвичайна кажанка, адже, коли всі кажани сплять, Даруся літає у пошуках друзів та пригод. Вона неповоротка і тому постійно у щось врізається. Після того, як вона зіштовхнулась із Совою і з’ясувалося, що Сова теж удень не спить – вони потоваришували. Разом вони врятували Білку від хижого Яструба, шукали домашнього улюбленця для Дарусі, каталися на велосипеді тощо.


   
Радченко М. Снігова пригода, або Як ведмеді зиму шукали / Радченко М. ; худож. М. Рудюк. – Чернівці : вид. Т. Наконечна, 2022. – 36 с. : іл.

  Ведмеді, ховрахи, бабаки, їжаки із Карпатського лісу через теплу зиму, ніяк не можуть впасти у сплячку. В них закінчуються останні харчі, і якщо не прийде справжня зима, всі можуть загинути. Мешканці Карпатського лісу в розпачі. Щоб врятувати тварин від лютого голоду, родина ведмедів вирушає на пошуки зими. Зимовій сплячці точно бути!

   
Андрусяк І. Жерар-партизан / І. Андрусяк ; іл. А. Майти. — Харків : Віват, 2022. – 46 с. : іл. — (Серія «Мрійники»).

  До хутора Витівки, де мешкав головний герой казки – морський свин Жерар, пізно ввечері вдерлися орки (скажені військові з дикої сусідньої Московії) на танках. Морськосвинський детектив Жерар, Соня Горіхова, коти Степан і Тимко, пес Жульєн та польові миші стають на захист свого хутора. Для боротьби із ворогом вони створюють справжній партизанський загін. Разом із ЗСУ вони зададуть жару московським оркам!


   
Макдональд Е. Реальні гулі плюхають у відповідь / Е. Макдональд ; пер. з англ. А. Новак ; іл. Б. Вуда. – Харків : Ранок, 2022. – 216 с. : іл.

   Одного дня в невеликому містечку, де мешкають «Реальні гулі» (це антикримінальний загін, створений голубами-друзями для захисту міста), зникла вода. «Реальні гулі» – Крутоня, Поштик, Чубчик, Дутий та Роцк негайно беруться до справи! Під час таємного розслідування до них приєднується загін «Справжні жаби». Незабаром Роцк помітив, що хтось навмисно веде їх хибним шляхом. Хто зрадник? Як повернути воду у місто? І хто такий підземний демон? А ще «Реальним гулям» доведеться знайти шибеника, який у містечку Картополіс розмальовував усіх тварин на пляжі.

   
Лоон П. ван. Вовкулаченя Дольфі і повний Місяць / П. ван Лоон ; пер. з нідерланд. І. Коваль ; іл. Г. ван Лоок. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2022. – 183 с. : іл.

   Головний герой повісті, на перший погляд, звичайний хлопчик Дольфі Спаан. У нього є таємниця, про яку знають тільки у його прийомній родині. Щоразу, коли настає повний Місяць, Дольфі перетворюється на білого вовкулаку. В родині до цього звикли, навіть пристосувалися — щоб Дольфі не тікав із дому, на нього завжди у холодильнику чекали свіжі біфштекси. Цього разу Дольфі вирушає до лісового табору: як він без родини впорається під час повного Місяця, які пригоди чекають на нього?

   
Блан ле К. Бері Біз. Місія для трьох шпигунок : казк. повість / К. ле Блан ; іл. Д. ді Майо ; пер. з італ. В. Чайковський. – Київ : Рідна мова, 2022. – 126 с. : іл. – (Серія «Дитячий детектив»).

   Троє подружок – Бобі, Лола, Жульєт – таємні агенти, які розслідують найнебезпечніші справи. Цього разу хтось має намір зірвати престижний конкурс «Маленька міс Бонбон». Одну із конкурсанток налякали великою кількістю тарганів у її кімнаті в готелі, де поселили конкурсанток. Другій у готельному номері влаштували коротке замикання під час користування феном. Третій конкурсантці пошкодили частину подіума під час її дефіле, внаслідок падіння вона зламала ногу. Дівчата бояться брати участь у конкурсі. Він на межі зриву! До справи беруться агенти Бері Біз! Вони розкриють ці підступні злочини і врятують конкурс!

   
Каарла Р. Поза зоною / Р. Каарла, С. Каарла ; іл. авт. ; пер. з фін. І. Малевич. — Київ : Рідна мова, 2021. — 198, [1] с. : іл. — (Агенти домашніх тварин ; [кн.] 3).

   Дівчинка Кеті-Е та її летючий робот Ті-бот – агенти домашніх тварин. Цього разу до них звернулися дівчата, щоб знайти прихисток для їхньої карликової свинки, адже свинка не може жити у місті. Так агенти домашніх тварин вийшли на ферму «Шкребунець», яка погодилася надати прихисток тваринці. Та в них самих біда — зник їхній улюбленець песик Ґудзик! Кеті-Е та Ті-бот неодмінно знайдуть їхнього улюбленця!



   
Лазуткіна І. Єнотик Бо і дивний-дивний сніг / І. Лазуткіна ; намал. Р. Попський. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2021. – 102 с. : іл.

   Єнотик Бо – головний герой казки. Разом із друзями кротом Омом, кошеням Котею і поважним учителем ведмедем Асом нарешті здійснили найзаповітнішу мрію. Вони взяли участь у перегонах на повітряній кулі. Однак під час приземленні щось пішло не так, вони опустилися на дах маленької пекарні, зруйнувавши при цьому і дах, і пічку. Розлючений власник пекарні за завдані збитки хоче відібрати у друзів їхню повітряну кулю. Треба негайно придумати, як заробити гроші, полагодити дах і відремонтувати пічку!


Склади пазл "Єнотик Бо і дивний-дивний сніг"


   
Стілтон Д. Кемпер сирного кольору / Д. Стілтон ; пер. з італ. В. Чайковський. – Київ : Рідна мова, 2021. – 119 с. : іл.

   До директора видавництва «Голос Гризуна» Джеронімо Стілтона приїхав його дідусь на прізвисько Всюдихід. Дідусь хоче подорожувати разом з онуками на власному кемпері до невідомої та страшної країни Топікістану, в тому числі і з Джеронімом Стілтоном. А директор видавництва «інтелектуальна миша, а не дослідник», він терпіти не може подорожі! Якою стала ця подорож для Джеронімо? Які переваги перебування у Топікістані він для себе відкрив?


Склади пазл "Кемпер сирного кольору"


   
Гайдай Ю. Швидконіжка і дуже велосипедна пригода / Ю. Гайдай, Т. Гайдай ; іл. О. Дегтярьової. – Київ : Yakaboo Publishing, 2021. – [62] с. : іл.

   Олесь — хлопчик із прикарпатського міста, він мріє взяти участь у найбільших велосипедних перегонах «Тур де Франс» у Франції. Для цього хлопчик щодня тренується, вчить із батьком спеціальні сигнали, які подають один одному руками велосипедисти під час поїздки, і перевіряють справність велосипедів. Попереду на нього чекає ще одне велике випробування – велопохід на День Незалежності. Чи вдасться Олесю впоратися з останнім випробуванням?






   
Стентон Е. Пан Гам і пряниковий мільярдер / Е. Стентон ; іл. Д. Теззімена ; з англ. пер. О. Стадник. — Харків : Крокус, 2021. — 168, [12] с. : іл.

   Пан Гам і його дружок найогидніший м’ясник Англії — Біллі Вільям Третій пограбували найбагатшого мешканця Бель-Котятина пряничного мільярдера Алана Тейлора, вкравши його бляшанку з грошима. Смілива дівчинка Поллі зі своїм кумедним другом Фрайді Нежурися обов’язково допоможуть Алану! Разом вони неодмінно переможуть злочинців та повернуть вкрадене!


   
Парашині-Дені Ж. Острів Дракона / Ж. Парашині-Дені ; пер. з фр. Т. А. Склярової ; Ж. Пелісьє. — Харків : Ранок, 2021. — 48 с. : іл. — (Серія «Банда Піратів»).

   Віллі-Розумник із татом та своїми друзями вирушили на пошуки загадкового острова Бабуїнів. Після гостювання на цьому острові, де жив зі своєю родиною старий пірат Легендарний Жак, у Віллі з’явилася карта скарбів. Друзі вирушили на пошуки загадкових скарбів. На них чекають глибокі печери, круті спуски і зустріч із величезним монстром.

   
Плесконос А. Даша і таємниця Шоколадного будиночка / А. Плесконос ; іл. К. Олефіренко. – Харків : Віват, 2021. – 110 с. : іл. – (Серія «У вирі пригод»).

   Даша і Ромчик вирушили у цікавий, але небезпечний квест «Золото Візантії». Всі завдання у ньому пов’язані із підказкою від самого Тараса Григоровича Шевченка! Дітям доведеться розгадати тайну малюнка із віршем Тараса Шевченка, прочитати підказку під мікроскопом у музеї мініатюр, розшукати у Ближніх печерах «12 зодчих» та допомогти віднайти скарб і зупинити злочинця!

   
Дюпен О. Принц Гула / О. Дюпен ; пер. з фр. Т. А. Склярової ; іл. Ж. Пелісьє. – Харків : Ранок, 2021. – 48 с. : іл.

   У чарівної принцеси Габріелли зник брат Естебан – принц загадкового острова Гула. Що відбувається на острові Гула? Чому Естебан щороку сам потайки приїздив на цей острів? Розумник Віллі, відважна Марі і Томас Вогняний одразу вирушають на допомогу принцесі. Вони обов’яково розкриють таємницю острова і знайдуть принца Естебана!


   
Сміт, Алекс Т. Містер Пінґвін & фортеця таємниць : повість / Сміт, Алекс Т. ; пер. з англ. М. Легкова ; іл. авт. – Київ : Рідна мова, 2021. – 283, [3] c. : іл. – (Дитячий детектив).

   Головний герой книжки містер Пінґвін зовні, як справжній пінґвін, чорно-білий, з маленьким дзьобом і двома сильними крильцями-ластами. Павук Колін – найкращий друг містера Пінґвіна і одночасно майстер з кунг-фу. Жінка в хустці та з голубом Гордоном на голові – Едіт Гедж – його найкраща подруга. Вони справжні шукачі пригод! Цього разу у високогірному селі зникли хом’ячки і полковник Тафтібум, а у фортеці, де працював полковник, щось світиться і повно диму. Чи вдасться містеру Пінґвіну розгадати таємницю напівзруйнованої фортеці та врятувати хом’ячків?

   
Нікітінський Ю. Дивні пригоди (не)дивної вчительки / Ю. Нікітінський ; пер. з рос. І. Андрусяк ; іл. Н. Чернишевої. – Київ : Час майстрів, 2021. – 136 : іл. – (Серія «Рекомендуємо прочитати»).

   Мабуть, усі діти мріють про вчительку, яка б замість уроків грала у хованки, лазила по деревах, ловила рибу. Незрівняна Тамара Павлівна – шкільна вчителька молодших класів – велика мрійниця та бешкетниця. На її уроках не занудьгуєш – то в хованки з учнями на уроці грає, то «ката нафантазує» для неуків або, взагалі, засне на уроці під час контрольної. Та попри все вона дуже любить своїх учнів. А ще вона займається серфінгом, дайвінгом, їздить на тракторі, рятує звірів у зоопарку і дбає про свого чоловіка-військового.


Склади пазл "Дивні пригоди (не)дивної вчительки"


   
Кaарла Р. Агенти домашніх тварин. Кн. 2 : Вистежити злодія / Р. Каарла, С. Каарла ; пер. з фін. І. Малевич. – Київ : Рідна мова, 2021. – 151 с. : іл. – (Серія «Агенти домашніх тварин»).

   Головні герої книжки – дівчина на ім’я Кеті-Е та її власностворений робот Ті-бот. Вони агенти домашніх тварин. Цього разу у сусідів почали зникати різні речі і, навіть, домашні улюбленці. Звідки з’явився злодій? Друзі беруться за справу і вирушають на пошуки злодія!


   
Гуменюк Н. Зустріч на босому мосту / Н. Гуменюк ; іл. В. Дунаєва. – Тернопіль : Навч. кн. – Богдан, 2021. – 215 с.

   Головний герой повісті – звичайний чотирикласник Радик Буслик. Він разом з котом Боніфацієм випадково знайшов таємну кімнату із справжнісіньким скарбом у підземеллі. Та от халепа, здається не він один знає про цю таємницю! За Радиком починається справжнє полювання, з обманом, підставами і хитрощами. Точніше, не за самим хлопчиком, а за тим, що опинилося в його руках. За ключем від великої таємниці!

   
Матюшкіна К. Фу-Фу та Киць-Киць. Привіт від привидів! / К. Матюшкіна, К. Оковитая ; пер. з рос. Н. Іванчук ; іл. О. Кочнєвої. – Київ : Рідна мова, 2021. – 158 с. : іл. – ()Прикольний детектив)(Слідство ведуть примари).

   Головні герої цієї детективної історії геніальні нишпорки – пес Фу-Фу і кіт Киць- Киць. Вони нічого не бояться і можуть розплутати найзагадковіші справи! Цього разу над дахом замку-музею Суусика з’явився білястий силует із протягнутими лапами до лісу. А в замку стали чутися шурхіт і стогони, ніби хтось благав про допомогу. Якийсь привид пограбував провидицю зозулю Куку! Тут є якийсь підступ! Геніальні нишпорки обов’язково розберуться!


   
Стілтон Д. Четверо мишей у лісі Джунґла Нера / Д. Стілтон [Е. Дамі] ; пер. з італ. В. Чайковський. - Київ : Рідна мова, 2021. – 119 с. : іл. – (Серія «Джеронімо Стілтон»).

   Головний герой цієї історії – Джеронімо Стілтон – директор видавництва «Голос Гризуна» і. Він дуже боїться вийти із свого звичного комфортного середовища та має свої фобії (власні страхи). Друзі подарували йому участь у курсі Школи виживання «До останнього вуса». Цілих сім днів він з командою проведе у лісі Джунґла Нера. Виконуючи вкрай важкі і небезпечні випробування, він позбудеться, нарешті, всіх своїх фобій!

Склади пазл "Джеронімо Стілтон"


   
Бадаль, Ж. Л. Зелений собака : оповідання : друга пригода Хопі / Ж. Л. Бадаль; іл. З. Целей ; пер. з каталон. О. В. Андрієвської. — Київ : Небо, 2020. — 68 с. : іл. — (Хопі ; [ч. 2]).

   Діти Бальбіна і Фернандо та їх щеня Хопі живуть у Сиротинці Шерлока. Вони понад усе люблять читати детективи і розплутувати загадкові події, які відбуваються поблизу них. Цього разу сусідів-фермерів пані Массані та пана Поттса зухвало пограбували. Останнє що пам'ятають фермери – це величезного зеленого собаку з повною пащею піни. Що ж коїться у місті? У Бальбіни та Фенандо з’явився вельми карколомний план, щоб впіймати злодіїв! Вони обов’язково виведуть крадіїв на чисту воду!

   
Дженніфер Ґ. Пригоди Ермін. Крадіжка в Нью-Йорку / Ґ. Дженніфер ; пер. з англ. М. Косенко. — Харків : Жорж, 2020. — 153 с. : іл.

   Головна героїня книжки – відважна горностай на ім’я Ермін. Вона уміє розмовляти. Ермін приїхала у Нью-Йорк, щоб побачити його красу. Успішний бізнесмен Мегабакс запропонував їй провести екскурсію містом. Разом з його сином Майком-молодшим вони відвідають зоопарк, зупинять небезпечних бандитів та дізнаються таємницю зниклого діаманта «Тоффані».



   
Рідделл К. Оттолайн у морі /К. Рідделл ; пер. Т.В. Марунич. — Харків : Ранок, 2020. — 176 с. : іл. — (Серія «Оттолайн») (Лауреат нагород у 2015-2017 роках).

   Поки батьки мандрують світом, головна героїня книжки – маленька дівчинка Оттолайн живе у квартирі разом з волохатим створінням з болота Норвегії – паном Манро. Вони живуть дружно і роблять усе разом. Та одного дня волохате створіння зникло. Оттолайн здогадується, куди міг поїхати Манро. Вона одразу ж вирушає на його пошуки, адже йому обов’язково знадобиться її допомога! Дівчинка обов'яково дізнається, чому її друг поїхав з дому!

   Стренковська-Заремба М. Детектив Кефірчик і перший труп / М. Стренковська-Заремба ; пер. з пол. Я. Івченко ; іл. А. Данчишин. — Львів : Урбіно, 2019. — 253 с. : іл.

   Викрили професійну ворожку Кассандру. У неї знайшли 2 вікна та старий причіп. За справу береться юний детектив Теодор Кефірчик з вірним та вічно правильним другом Домініком! А ще вони дізналися, що охорона фірма «Спи спокійно» знайшла труп пана Галушки. Справа стає цікавішою! Що ж коїться в їхньому тихому місті? На допомогу детективам дають пару дошкільнят-експертів Малого та Бартуся з уявною собакою. Разом вони злочини швидше розкриють!





 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей