Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Природа навколо нас. Рослини

     Д’Анна Дж. 10 ідей для порятунку природи / Джузеппе д’Анна ; іл. К. Коррадін ; пер. з італ. Н. Валентир. — Київ : Каламар, 2023. — 40 с. : іл.

    Щодня зростає забруднення довкілля, як запобігти цьому? У виданні описанні десять нескладних, але щоденних дій, які ти та твої друзі можуть виконувати і цим ви допоможете врятувати Землю від забруднення. Вони нескладні, їх можна виконувати вдома, в школі або на прогулянці. Але виконуючи їх щодня, ви через деякий час побачите, як світ навколо вас почне змінюватися! Окрім цього на сторінках видання ви знайдете інформацію про те, яку користь приносять бджоли та чому їх потрібно захищати; поради, як зменшити споживання пластику; дізнаєтеся, чому потрібно сортувати сміття, а воду заощаджувати тощо.

     Осінні віршики / упоряд. А. Єфремова ; обкл. Н. Чорної. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2021. – 55 с. : іл.

      У збірочку увійшли віршики відомих дитячих поетів, присвячені осені (Іван Андрусяк, Оксана Лущевська, Тетяна Винник та ін.). Із віршиків ти дізнаєшся про те, що туман – це осінній бешкетун і хуліган; як взяти шматочок літа із собою у осінь, звідки приходить осінь і як вона рятує дерева від морозів. А якщо будеш гуляти восени вулицями Львова, то зможеш познайомитися із дивною панночкою на ім’я Львів’янка Осінь.


     Штрайт Я. Гном Корінець / Я. Штрайт ; іл. І. Гранковської ; пер. з нім. О. Фіци. – Київ : Наірі, 2021. – 23 с. : іл.

      До книжечки увійшли сім історій про гнома Корінця. Це земляний гном, який разом з іншими гномами живе під землею, в корінні дерев. Одного дня, рятуючи падаючий із дерева листок, Корінець познайомився із мудрим Духом Дерева, який розкрив йому таємницю збереження життєвих сил у дерев. А ще гном дізнався, що зимою не всі тварини сплять, що глибоко під землею живе страшний похмурий Дракон та що означає зимове сонцестояння для земляних гномів.

     Горицвіт Т. Міські пригоди Лісової Шишки : для дітей дошк. і мол. шк. віку / Т. Горицвіт ; худ. О. Кузнєцова. — Київ : Авіаз, 2018. — 127 с. : іл.

      Головна героїня казкової повісті – звичайна лісова Шишка. Вона знайомиться з дівчинкою, родина якої приїхала на пікнік. Шишка пообіцяла новій подрузі провести екскурсію лісом та познайомити її з лісовими цікавинками. А ще, навчити, як правильно поводити себе в лісі, щоб не нашкодити природі. Та не встигла... Родина повернулася до міста. Шишка не роздумуючи вирушила на пошуки нової подруги. Вона обов’язково дістанеться міста і виконає свою обіцянку!

      Ця екоказка познайомить тебе з лісовими мешканцями, навчить бережному ставленню до природи.

Склади пазл "Міські пригоди лісової шишки "



     Про все на світі : у запитаннях і відповідях : енциклопедія : пер. укр. – Київ : Махаон-Україна, 2016. – 239 с. : іл.

      Ця енциклопедія написана досить легкою мовою, коротенько та ясно. До кожної статті поставлені запитання. На деякі з них ти легко знайдеш відповіді, а інші спонукатимуть подумати. Відповіді можна перевірити, зазирнувши до останнього розділу книжки. Видання щедро проілюстроване.


       Пономаренко М. Сонячні зайчики : вірші, оповідання, казки, п’єси / М. Пономаренко ; іл. Є. Рудюк. – Тернопіль : Навч. кн. – Богдан, 2014. – 143 с. : іл. – (Серія «Українські письменники – дітям»).

      Ця збірка неодноразово стане тобі в нагоді. Окрім веселих віршиків, повчальних оповідань, чарівних казок ти знайдеш сценки для вистав у школі, та загадки для розгадування в колі друзів.

       Бочелюк О. Знай, люби, бережи : тексти та пізнав. завдання для дітей 4-7 рр. / О. Бочелюк. ; худож. С. Радчук, Є. Рудюк. – Тернопіль : Навч. кн. – Богдан, 2014. – 31 с. : іл.

      А чи знаєш ти, любий читачу, як утворюються іній, туман та град? Що існує два види їжаків та два види слонів? Ось цей посібник і дасть тобі відповіді на ці запитання, а ще ти дізнаєшся про народні прикмети, явища й об’єкти живої та неживої природи, а також зможеш відгадати загадки та виконати цікаві практичні завдання.

      А ти знаєш як утворюються іній, туман, град?

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей