Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Диво калинове, рідна наша мова

      Шостак Л. Про цікаве навкруги : в акровіршах та загадках-добавлянках / Л. Шостак ; іл. С. Міхно. – Київ : Дніпро, 2022. – 57, [2] c. : іл.

      Вірші, які склали збірочку, розкажуть тобі про все те, що тебе оточує: про зачаровану красу кожної пори року, природні явища, тварин, птахів, рослини. Вірші не прості, в них містяться зашифровані слова, які треба відгадати. Нумо, рушай, бери книжку і шукай!


      Фалькович Г. Абу Каракамбада / Г. Фалькович ; намал. С. Томіленко. Колискова для Мішелі / Г. Фалькович ; намал. С. Томіленко. – Харків : Крокус, 2022. – 29, [1], 28, [2] с. зустріч. паг. : іл. – книжка-перекрутка.

      Колискові у цій збірочці написані з великою любов’ю до дітей. Вони мелодійні, їх хочеться проспівати. А ще колискові заколишуть, заспокоять дитину, нададуть відчуття безпеки і захищеності, немов перенесуть немовля у безпечне місце «Ти не там, ти не там, ти не там…». Це збірочка-перекрутка, якщо перевернути книжечку, то з іншого боку надруковані напрочуд веселі життєствердні ігрові вірші, що стовідсотково піднімуть дитині настрій.

      «Абу Каракамбада – бу-ба-да:
      Життя це насолода, приваба і принада,
      І усмішка, і мрія молода!».

       Кобзарева абетка / [авт. віршів Т. Шевченко] ; упоряд. Г. Наконечна ; іл. О. Карпіної. — Київ : Фастбінд Україна, 2019. — 48 с. : іл.

       У книжці зібрано уривки віршів Тараса Григоровича Шевченка для кожної літери абетки. А прикрашають вірші яскраві ілюстрації відомої художниці Олени Карпіної. Деякі картинки оживають, якщо ти їх переглядати за допомогою спеціального додатку на телефоні.


       Савка М. Родинна абетка / М. Савка ; намал. В. Штанко. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – [69] с. : іл.

       У цій абетці всі віршики розповідають про все те, що оточує дитину з народження – про ангела-охоронця, матусю, дідуся, сусідку Ельвіру, Україну, щастя, хутір тощо. Кожен вірш присвячений буквиці - літері розписаній орнаментом, а ще яскравими малюнками відомого ілюстратора Володимира Штанка.


Склади пазл "Родинна абетка"


       Фалькович Г. Шалахмонеси : вірші для дітей / Фалькович Григорій Аврамович ; Центр досліджень історії та культури Східноєвропейського Єврейства ; худож. Пінхас (Павло) Фішель. – Київ : Дух і Літера, 2016. – 47 c. : іл.

       До цієї збірочки увійшли веселі, дотепні, повчальні та несподівані вірші, які написані єврейсько-українською, або українсько-єврейською мовою. Віршики прикрашені ілюстраціями. Кожний малюнок – це художнє осмислення та переосмислення тексту. У кожній ілюстації має поєднання багатовікої єврейської традиції та сучасних українських реалій.


Склади пазл "Шалахмонеси"


       Качан А. Гуляє парус на Лимані : лірика, ігр. поезія для юних читачів / А. Качан ; Я. Кернер-Вернер. – Київ : ФОП Зеленський В. Л., 2016. – 159 с. : іл.

       Збірка вишуканої поезії від видатного сучасного українського поета, лауреата літературно-мистецьких премій ім. Л. Українки, «Джури» В. Рутківського. З його віршами ти вже напевно, знайомий, так як багато його творів друкують у хрестоматіях та різних збірках. У цій книзі, окрім віршів про море і степ, ти знайдеш ще й цікаві зразки ігрової поезії та етнопоезії.



       Бедрик Ю. Снюсь-нюсь-нюсь : вірші для дітей / Ю. Бедрик ; худож. А. Віліщук. – Київ : Фонтан казок, 2015. – 48 с. : іл. – (Добрі вірші).

       У цих віршиках багато мовних ігор, гумору й логічних парадоксів. Видання також приваблює оригінальним оформленням художниці Аліни Віліщук.


Склади пазл "Снюсь-нюсь-нюсь"

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей