Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

З вірою у серці

      Шаргородська І. Різдвяні листи для тебе / І. Шаргородська ; худож. і техніч. ред. О. Пилипей. – Рівне : Гамаліїн і друзі, 2022. – 70 с. : іл.

      Ця книжка побудована у вигляді адвент-календаря (це календар для відстеження зворотного відліку до Різдва на час посту, він має 24 віконечка). До книги увійшло 25 паперових листів, у яких розповідаються біблійні історії.


      Герилів С. Твоїм ім’ям мене нагородили : дит. вірш. молитви до своїх іменних покровителів / С. Герилів ; мал. М. Шутурма. – Львів : Світ, 2021. – 13 с. : іл.

      В православних сім'ях, після народження дитини батьки замислюються про хрещення цієї дитини. Перед хрестинами потрібно визначитися у виборі імені під час обряду Хрещення для дитини. Святий, що носить таке ж ім’я, після Таїнства Хрещення стає його заступником перед вищими силами. У цій збірці ти знайдеш віршовані молитви до таких святих покровителів: Йосафати, Юліана, Миколая, Діви Марії, Івана, Михайла, Катерини, Софії, Віри, Надії, Любові, Анастасії, Степана, Дмитра.


      Мікула О. Жива книга : оповідання для дітей / О. Мікула ; дизайн та верстка К. Сулима. – Київ : Світло на Сході, 2016. – 71 с. : іл.

      Ця збірка оповідань легко і доступно розповість тобі про зоопарк «Вільгельм» у Штутгарді (Німеччина), таємницю рослини – кульбабки, у якому вигляді перебувають у земній корі корисні копалини, як називається водяний годинник та який у нього принцип дії, тощо.



      Матіяш Дз. Перше Різдво / Матіяш, Дзвенислава Валентинівна ; худож. Б. Бондар. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 41, [6] c. : іл.

      Головний герой цієї оповідки – кульгавих хлопчик на ім’я Давид. Він разом з дідусем пасе овець. Але він навіть і не здогадується яка йому випала велика місія, адже він і є тим першим пастушком який вклонився щойно народженому Ісусу Христу.


Склади пазл "Перше Різдво"


      Алєксєєва А. Візьми мене, мамо! / А. Алєксєєва. – Черкаси : Смірна, 2016. – 236 с. : іл. – (Серія «Мої улюблені оповідання»).

      До цієї збірочки увійшли оповідання, герої яких – діти та дорослі. В них розповідається про сімейні цінності, любов та взаєморозуміння між дітьми й батьками, щиру віру в Бога.



      З Різдвом Христовим, Україно! : вірші, колядки, щедрівки, оповідання / дизайн обкл. С. Залогін. – Київ : Голяка В. М., 2014. – 47 с. : іл. – (Книга для кожної родини).

      Твори, які увійшли до цієї збірочки розкажуть тобі про величезне свято для кожної родини – Різдво Христове. Ти зможеш прочитати вірші про дідуха, кутю, колядників, дізнатися історію виникнення свята. А ще, ти отримаєш величезне задоволення від читання, створивши собі святковий настрій... з вірою у серці.



       Близнюк В. У сяйві ангельського лету / В. Близнюк ; худож. О. Варкач. – Київ : Преса України, 2014. – 31 с. : іл.

      До цієї збірочки увійшли віршовані казки, загадки, присвята народним звичаям, християнським святам тощо. А прикрашена вона веселими та яскравими ілюстраціями які створила талановитий художник-графік Олеся Варкач.



       Паронова В. Щедре Різдво : мої добрі справи: оповідання / М. Паронова; худож. Є. Рудюк. – Тернопіль: Навч. кн.- Богдан, 2015. – 32 с.: іл. – (Для дитячої душі).

      Ця книга допоможе тобі краще пізнати свій внутрішній світ, навчить творити добро, протистояти хаосу та безладдю.




      Білик М. Ази духовної науки: вірші /М. Білик; худож. О. Золотник. – Тернопіль: Навч. кн. – Богдан, 2015. – 35 с.: іл.

       Кожна людина є носієм моральних чеснот. У збірочці духовних віршів ти дізнаєшся про такі християнські чесноти, як віра, любов, повага, вдячність, прощення. А ще ти зрозумієш значення таких релігійних термінів, зокрема: молитва, апостоли, тайна вечеря тощо.




      Кознюк Г. Великодні писанки / Г. Кознюк ; худож Г. Кознюк. – Чернівці. – ДрукАрт, 2015. – 19 с. : іл.

       Після літньої зливи на небі часом з’являється райдуга. Вона не тільки красуня, а ще й витівниця. Бо колись у давнину, завдяки веселці, трапилося незвичайне диво з пташиними яйцями. Відтоді щороку, напередодні свята Великодня, відбувається дуже важлива і радісна подія, про яку написала і намалювала авторка казки.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей