Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

У світі фантастики


  Ністрат А. Рокі. Мій друг із серцем та гвинтиками / А. Ністрат, А. Гюґінґ ; пер. з нім. О. Ванкевич ; худож. Н. Ренґер. — Харків : Віват, 2020. — 166 с. : іл. — (Серія «У вирі пригод»).

   Якось хлопчик Пауль знайшов у сусіда маленького робота Рокі, який дуже швидко всьому вчився. Хлопцеві Рокі дуже сподобався, але робот, як і маленька дитина, дуже любив бешкетувати. Рокі весь час намагався втекти на вулицю у пошуках нових вражень. Пауль і Рокі потоваришували. І все було цікаво і весело, аж поки одного разу робота не викрали…




  Майорош Н. Мисливці за планетами / Н. Майорош ; пер. з угор. Д. Лазарєва ; іл. О. Маркевич . — Харків : Ранок, 2020. — 224 с. : іл.

   Трапилося так, що чотирьох кмітливих та сміливих друзів – Дельфіну, Палку, Міло та Алекса відправили у космос шукати планету, придатну для життя. Їм довелося пережити багато небезпечних та ризикованих пригод, знайти доброзичливих друзів серед інопланетян, побачити незвичні для землян форми життя. А також пізнати ціну дружби у критичних ситуаціях та, не дивлячись на цікаву подорож та космічні красоти, зрозуміти, що таке рідна планета та рідні люди.


Склади пазл "Мисливці за планетами"



  Чаклун О. Мікробот і галактичний пірат / О. Чаклун ; худож. Я. Любарська. – Київ : Фонтан казок, 2017. – 64 с. : іл.. – (Серія «Добра фантастика»).

   І знов ми зустрічаємося з нашими знайомими з попередніх книжок головними героями – Мікроботом, дівчинкою Амелією та хлопчиком Пітером. Цього разу вони прилетіли на закриту планету-хамеліон Містерія для участі у чемпіонаті із хованок. Адже для проведення чемпіонату захист-стіну цієї планети повинні зняти... Цим і хоче скористатися жахливий і злий пірат Зерос, якого всі бояться в галактиці. Але друзі напоготові!

Склади пазл "Мікробот і галактичний пірат"



  Чумарна М. Пригоди Лумпумчика : у 4 кн. Кн. 1. Прибулець із Сатурна / М. Чумарна ; худож. В. Чипурко. – Тернопіль : Навч. кн. – Богдан, 2016. – 95 с. : іл. – (Початкова школа)(Богданова шкільна наука).

   Це пригодницько-фантастична повість про дружбу інопланетянина-сатурнівця, з Васильком, звичайним 10-річним хлопчиком. Лумпумчик, а саме так нарік інопланетну блакитну кульку з великими зеленими очима Василько, показує хлопцю та його друзям неймовірні речі, які трапляються не лише у далекому космосі, а й на нашій планеті. Видання проілюстровано кольоровими малюнками Віри Чипурко.

   На Форумі видавців книгу було нагороджено спеціальною відзнакою Львівського астрономічного товариства за популяризацію астрономії.


  Чумарна М. Пригоди Лумпумчика : у 4 кн. Кн. 2. Посланець Всесвіту / М. Чумарна ; худож. В. Чипурко. – Тернопіль : Навч. кн. – Богдан, 2016. – 95 с. : іл. – (Початкова школа)(Богданова шкільна наука).

  У другій книзі Василько Ігнатенко дізнається приголомшливу новину про самого себе. Разом з друзями він здійснить неймовірну подорож у часі – на глибину мільйонів літ, коли зароджувалася наша планета.


  Чумарна М. Пригоди Лумпумчика : пригод.-фантаст. повість : у 4 кн. Кн. 3 : Планета Рожевого Світанку / М. Чумарна ; худож. В. Чипурко, [Л. Рейко]. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2016. – 95, [1] c. : іл. – (Початкова школа) (Богданова шкільна наука).

  У третій книзі пригод головні герої – Василько, Юрчик та сатурнівець – Лумпумчик вирушають до Планети Рожевого Світанку. Це планета, де живуть душі всіх дітей, які ще не народилися в земному світі.


  Чумарна М. Пригоди Лумпумчика : пригод.-фантаст. повість : у 4 кн. Кн. 4 : Меч Ягіла / М. Чумарна ; худож. В. Чипурко ; обкл. В. Чипурко, Л. Рейко. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2016. – 92, [3] c. : іл. – (Початкова школа) (Богданова шкільна наука).

  Четверта повість розповідає про найдавнішу історію міста Херсон, Кримського півострова, Зміїного острова тощо. Ви дізнаєтеся яке відношення має Ахілл до давньоукраїнського бога сонця – Ягіла, а також які пригоди чекали на героїв у таємничій печері кримського степу.


  Чаклун О. Мікробот і Кам’яний дракон / О. Чаклун ; худож. Я. Любарська. – Київ : Фонтан казок, 2016. – 53 с. : іл. – (Добра фантастика).

   У чарівному світі синіх гномів коїться щось жахливе! Хтось краде у пустелі чарівні двері, крізь які можна потрапити, куди забажаєш! Та ще там оселився страшний Кам’яний дракон, який загрожує всьому живому. Хто їм допоможе? На щастя маленький супер-герой Мікробот та його друзі – Ревун, Амелія та Пітер опинилися поруч! Чарівний світ буде врятовано!

Склади пазл "Мікробот і Кам’яний дракон "



       Пантюк С. Вінчі й Едісон : наук.-фантаст. повість / С. Пантюк ; худож. Н. Каламєєць. – Київ : Фонтан казок, 2015. – 95 с. : іл.

      Ти мабуть цікавився, якою була земля в той час, коли на ній панували динозаври? Герої повісті – братики Вінчі й Едісон та їхня подруга Фійка. Бешкетуючи у татовому часольоті, вони випадково потрапили в далеке минуле, де самі все побачили на власні очі. Саме із їхньої фантастичної подорожі і вийшла досить пізнавальна міні-енциклопедія про динозаврів.



Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей