Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Літературні казки, фентезі



   Нестайко В. Дивовижні пригоди в лісовій школі : Сонце серед ночі : казк. повість / В. Нестайко ; мал. В. Харченка. — Харків : Школа, 2023. — 103 с.: іл. — (Серія «Моє перше читання»).

  Головні герої казкової повісті їжачок Колько Колючко і зайчик Кося Вухань йдуть до першого класу музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання. Потоваришувати їм вдається майже з усіма однокласниками, окрім хулігана Вовчика, який наводив страх на всю школу, але найбільше перепадало від нього Косю Вуханю. Однак друзі не роздумуючи поспішають на допомогу Вовчику, коли той потрапив у халепу.


   Франко І. Три міхи хитрощів та інші казки / І. Франко ; іл. С. В. Овчаренко. – Харків : Ранок, 2022. – 59 с. : іл. – (Серія «Письменники – дітям. Українська класика).

  А ти знаєш, що ворога можна здолати не тільки силою, а й хитрістю? Що нещирість та лукавість руйнують дружні стосунки? А своєчасна дружня порада допоможе запобігти поганому вчинку? Про все це ти зможеш дізнатися із захоплюючих казок, написаних класиком української літератури.

Склади пазл "Три міхи хитрощів та інші казки"



   Ран Ю. Чарівні історії у пошуках Нового року / Ю. Ран ; іл. Х. Ніколаєва. – Харків : Ранок, 2022. – 32 с. : іл. – (Серія «Чарівні історії»).

  Одного разу до Чарівної країни не прийшов Новий рік. На календарях у мешканців цього міста з’явилася біла пляма між 31 груднем і 1 січнем. Стрілки годинників зупинилися, не дійшовши до опівночі. І всі мешканці цього міста були у розпачі. Де подівся Новий рік? Відчайдушна принцеса Кло разом зі своїм плюшевим ведмедиком вирушає на пошуки Нового року, вона обов’язково дізнається, що відбувається!

Склади пазл "Чарівні історії у пошуках Нового року "



   Кузякін К. Кожен може назвати принцесу / Кузько Кузякін ; іл. І. Черняк. – Харків : Vivat, 2022. – 100 с. : іл. – (Серія «У вирі пригод»).

  Як ти думаєш, чи важко керувати королівством? Ось такий шанс випав звичайному Слюсареві Волоцюзі. Він одразу почав натискати кнопки на королівському комп’ютері, думаючи, що там цікава гра. А ще надумав одружитися з королевою об’єднаних Ковбасюків і Ковалівки, яка захотіла заволодіти усім королівством. Як врятувати королівство від самозванців? Хто знайде справжнього короля?



   Овен Л. Вінні каже «чі-і-із» : казк. повість / Л. Овен ; пер. з англ. М. Косенко ; худож. К. Пол. – Харків : Школа, 2022. – 95 с. : іл. – (Серія «Вінні та Вілбер»).

  Чаклунка Вінні та її улюбленець кіт Вілбер разом живуть у справжній відьомській квартирі й піклуються один про одного. З ними постійно трапляються халепи! Замість зламаного зуба Вінні, фея принесла чаклунці ікло якоїсь тварини. Напередодні виставки відьомських котів Вілбер викачався у гарячий смолі і залишив у ній жмут шерсті. На додачу він десь ще й бліх підхопив. А Вінні захотіла співати у сільському хорі в бібліотеці, а спів у неї такий, що аж квіти у вазі зів’яли! З ними точно не занудьгуєш!


   Мальмузі Л. Неандертальський хлопчик у школі / А. Мальмузі ; намал. Дядечко М. Воронцов ; пер. з італ. Д. Гапоненко. – Харків : Школа, 2022. – 221 с. : іл. – (Серія «Неандертальський хлопчик!»).

  Головний герой повісті — неандертальський хлопчик на ім’я Буу, він живе серед первісних людей, у поселенні Понурих Ведмедів на Вурмському льодовику. Буу разом із друзями навчається у первісній школі, де писемності ще не було. Тоді на уроках діти вивчали мистецтво риболовлі, полювання, приготування їжі, будівництво хатинки тощо. По закінченню їм усім потрібно скласти іспити — пройти випробування маленького хлопчика (діти лишаються самі у лісі, хто вижив — той і склав іспит), ритуал зимового купання та сходити на невдале полювання.

Склади пазл "Неандертальський хлопчик у школі"



   Шеперд Е. Хлопчик, який жив з драконами / Е. Шеперд ; іл. С. Огілві ; пер. з англ. О. Ренн. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2022. – 234 с. : іл.

  Головний герой повісті — твій одноліток школяр Томас. Він знайшов драконово-фруктове дерево і посадив його в дідусевому садку. Після цвітіння на дереві з’являються плоди з кишеньковими драконами. Так поступово у Томаса і його друзів з’явилися кишенькові улюбленці – Блимко, Світик, Крижинка і Хитрун. А доглядати за ними, ой, як непросто! Всі вони мають різні здібності, для всіх вони невидимі (їх бачать тільки Томас із друзями), але весь час бешкетують. А ще драконово-фруктове дерево знов буде розквітати, треба негайно шукати нового хазяїна новому кишеньковому дракончику, який от-от з’явиться!


   Чеповецький Ю. Дивовижна подорож М’якуша, Нетака та Непосидька : казк. повість / Ю. Чеповецький ; пер. з рос. Т. Вакуленко, Н. Косенко ; іл. В. Харченка. – Харків : Школа, 2021. – 175 с. : іл. – (Серія «Дитячий бестселер»).

  Головні герої казки — хлопчик Петрусь і його друзі Непосидько, М’якуш і Нетак — вирушили у космічну подорож. Опинившись на планеті Нетак, познайомилися з її дивними мешканцями. А ще друзі пережили шторм у дев’ять балів на Кібернетичниму острові та дізналися, хто керує цим дивним островом.

Склади пазл "Дивовижна подорож М’якуша, Нетака та Непосидька"



   Кантіні Б. Пуффі та Брунільда. Трішки чарів : казка / Б. Кантіні ; пер. з італ. Д. Гапоненка ; іл. Б. Кантіні. – Харків : Школа, 2022. – 54 с. : іл.

  Маленьке чорне кошеня Пуффі ніяк не може знайти собі хазяїна, а маленька чаклунка Брунільда не може знайти собі відьомського котика, щоб стати справжньою відьмою, як її мама і бабуся. Брунільда зварила зілля, на запах якого і прийшов до неї Пуффі. Нарешті кошеня знайшло собі хазяйку. Але щоб стати справжніми відьмою і відьомським котом, їм ще треба навчитися разом чаклувати і літати на мітлі. Чи впораються вони із випробуваннями?



   Ніцой Л. Незламні мураші / Л. Ніцой ; ідея та мал. О. Рибакової. – Київ : Markobook, 2019. – 46 с. : іл.

  Події із цієї казки нагадують наше сьогодення. Жив собі мирно мурашиний народ, працював, радів життю. Та однієї ночі напав на нього сусідський народ мурашиних левів, який завжди братався із мурашиним народом. Хто переможе в цій війні?


Склади пазл "Незламні мураші"



   Ролінг Дж. К. Різдвяна Свинка / Дж. К. Ролінг ; пер. з англ. В. Морозова ; іл. Дж. Філд. — Вид. 3-тє. — Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2022. — 319 с. : іл.

  Коли батьки розлучаються, настають важкі випробування для їхніх дітей. У головного героя повісті – маленького хлопчика Джека, батьки розлучилися, і тепер у нього нова школа, друзі, дім. Пережити ці зміни йому допомагала його улюблена іграшка – Гална Слинка, яку він називав ГС. Одного дня, якраз напередодні Різдва, хлопець втратив свою улюблену іграшку. Джек у розпачі. Рідні хлопчика, намагаючись виправити ситуацію, подарували йому нову іграшку — Різдвяну Свинку. Та Джек не зрадів заміні, а навпаки, його туга за ГС стала тільки сильнішою. Однак у ніч перед Різдвом Різдвяна Свинка ожила і вирішила допомогти хлопчику повернути загублену ГС, яка потрапила в казкову Країну Загублених. Разом вони одразу вирушають у небезпечну подорож.


   Осипенко С. Неймовірні пригоди щасливчика Люка : повість-казка / С. Осипенко ; іл. Я. Голубятникової. — Київ : Веселка, 2021. — 150 : іл.

  У родині Шмегельських неочікувано з’явився новий мешканець — веселий милий песик на ім’я Люк. Він одразу подружився із морською свинкою Фросею, вороною Кларою, і з перською кішкою Моллі, яка на початку знайомства демонструвала своє зверхнє ставлення до пса. Люка полюбили всі. Він врятував будинок Шмегельських від пожежі, а ще справно пірнав у водойми і ловив велику рибу. Одного дня все сімейство разом із Люком вирушило у захоплюючу подорож океаном. Яхта потрапила у шторм, велика хвиля змила пса у океан. Ось тут і почались для собаки справжні випробування!


   Ауер М. Школа чарівних тварин. Самісінькі ями! / М. Ауер ; з іл. Н. Дуллек ; пер. з нім. К. В. Бучіної. – Харків : Ранок, 2021. – 176 с. : іл. – (Серія «Школа чарівних тварин»).

  Школа Вінтерштайн на перший погляд звичайна, якби не одна таємниця — чарівна зоологічна крамниця! У цю таємницю був посвячений лише клас дівчинки Іди, до якої приїхала погостювати на канікули найкраща подруга Міріам. А як можна допустити, щоб найкраща подруга не знала твоєї таємниці? Звичайно ж Іда не втрималась і все розповіла Міріам. Тепер найкраща подруга хоче на власні очі побачити всіх чарівних тварин. Під час подорожі Міріам потайки потрапила в автобус і ненавмисно випустила чарівну змію. Як тепер її повернути? А ще треба негайно з’ясувати, хто риє жахливі ями у шкільному саду?


   Загоровська Л. Завдання для Бабайка, або Різдвяна плутанина / Л. Загоровська ; іл. О. В. Потьомкіна. – Харків : Віват, 2021. – 62 с. : іл. – (Серія «Мрійники»).

  Що буде, якщо Новорічні свята різних країн поміняти місцями? Таку капость і влаштував Бабайко. Він створив проєкт, у якому переставив дві реальності: українське містечко і територію Колорадо-Спрінгс. Із-за цього постраждали діти цих територій – Святий Миколай не приніс ані подарунків, ані різок дітям з українського містечка, а в США Санта не поклав солодощів до святкових шкарпеток. Як повернути кожне свято у свою країну?


   Д’Іньяціо М. Таємна робота Санта-Клауса / М. Д’Іньяціо ; з іл. С. Олівотті ; пер. з італ. І. Кащей. – Харків : Читаріум, 2021. – 86 с. : іл.

  Що буде, якщо Санта-Клаус втратить роботу і не зможе більше розвозити подарунки дітям? А ось що! Після того, як на міжнародній пошті Санту замінили дронами, він став непотрібним. Звичайно ж, старий дуже засмутився, проте одразу ж взявся шукати нове місце роботи. Було багато відмов та перешкод перш, ніж знайшлася нова вакансія. Що за роботу знайшов Санта-Клаус? Яка несподівана знахідка перевернула все його життя?


   Рюле А. Зіпель кумедний привид із дверного замка / А. Рюле ; іл. А. Шеффлера. – Дніпро : Абрикос, 2021. – 143 с. : іл.

  Ти віриш в привидів? А головний герой веселої історії – хлопчик Пол навіть познайомився із справжнім кумедним привидом дверного замка Зіпелем, який постійно наспівує смішні пісеньки. Одного дня батьки Пола вирішили змінити замок, і будиночок Зіпеля опинився у небезпеці! Полу терміново треба знайти приятелеві нове місце для ночівлі! З цього і почалися кумедні пригоди незвичайних друзів.


   Нестайко В. Таємниця Віті Зайчика ; Чарівний талісман / В. Нестайко ; худож. О. Потьомкіна. – Харків : Віват, 2021. – 158 с. : іл. – (Серія «Шкільна бібліотека»).

  Головний герой першої повісті – Вітя Зайчик живе разом із справжньою вигадницею бабусею Світланою, мамою і татом. Його батько працює у далекій Африці, тому хлопчик дуже за ним сумує. Проте, з бабусею не занудьгуєш: то вона баба Яга кістяна нога, яка заставляє Вітю з’їсти сметану, то веде його в музей, а то взагалі перетворилася на Таємничу Незнайомку, яка запросила Вітю у подорож до казкових країн Зландії та Добряндії. Можливо, тут він нарешті зустрінеться з татом? А може ще й врятує дівчинку Добринку від короля Зланика?

  Друга повість про трьох друзів (три Сашка) із села Гарбузяни, яким доведеться пройти випробування на міцність їхньої дружби. Вони отримують від таємничого незнайомця подарунок — жаб’ячу лапку, яка здійснює усі бажання. Тож хлопцям доведеться приймати самостійні рішення, показуючи приклад чеснот дорослим.


   Мортка М. Скарби Смалюнчика й помідорний дракон / М. Мортка ; іл. В. Стахири ; пер. з пол. І. Веремій. – Харків : Віват, 2021. – 142 с. : іл.

  Пригоди дракончика Дмухлика продовжуються. Він, як і раніше, живе у Драконовій Пущі разом з іншими драконами та допомагає доброму королю Головко та його дочці Ізабелі. Цього разу Дмухлик намагається навчити крокодила Лук’яна курсу драконології. А ще, дракончик Дмухлик, принцеса Ізабела, крокодил Лук’ян та кінь Гнідий зібралися у небезпечну подорож на пошуки скарбу розбишаки Смалюнчика. На них чекають неймовірні пригоди і небезпечні зустрічі з підступними чаклунами, добрими корчмарями та офіцерами таємної поліції!

Склади пазл "Скарби Смалюнчика й помідорний дракон"



   Мацко І. Казкові перлинки : казки про людські цінності / І. Мацко ; худож. оформ. К. Рибалко [та ін.]. – Тернопіль : Підруч. та посіб., 2021. – 80 с. : іл. – (Захопливе читання).

  До книжки увійшло 8 повчальних казок, з яких ти дізнаєшся про те, як важливо не марнувати свій час, мати добрі відносини з оточуючими тебе людьми, бути співчутливим, добрим та своєчасно приходити на допомогу. Іще довідаєшся, чому люди почали ставити біля своїх колодязів дерев’яних птахів, як не розбити мамине серденько та чому важливо бути щирим, турботливим і дбати про своє здоров’я.


   Свіфт Б. Мопс, який хотів стати єдинорогом. Кн. 1 / Б. Свіфт ; пер. з англ. Ю. Підгорна. — Київ : Рідна мова, 2020. — 151 с. : іл. — (Серія «Пригодам час»).

  Головна героїня казки мопс на ім’я Пеґґі мріє знайти свого ідеального хазяїна. Але в житті не все так просто. Перша хазяйка, до якої потрапила маленька Пеґґі, незлюбила галасливу собачку і віддала її до притулку. Та, на щастя туди завітала багатодітна родина, яка вирішила взяти маленького мопса до себе на Різдво. Життя Пеггі кардинально змінюється: вона ходить у парк, з нею бавляться діти, приймає участь у різдвяній виставі та навіть стає мопсорогом. Та чи достатньо цього, щоб Пеггі залишилась у сім'ї назавжди?


   Свіфт Б. Мопс, який хотів стати гарбузиком. Кн.4 / Б. Свіфт ; пер. з англ. Ю. Підгорна. — Київ : Рідна мова, 2020. — 151 с. : іл. — (Серія «Пригодам час»).

  Це продовження пригод маленького мопса на ім’я Пеґґі та її господарів дівчинки Хлої, її братика Фіна та маленької Рубі. Тепер вся родина готується до Гелловіну. Хлоя вирішила влаштувати костюмовану вечірку з ночівлею, на якій гості будуть зі своїми домашніми улюбленцями. Для вечірки діти створюють страшний та моторошний реквізит: привидів з тенісних м'ячиків, павуків з чорного синельного дроту, ліхтарики з гарбузів, власні костюми. Пеґґі не в захваті від цієї ідеї, вона дуже боїться пса-привида із покинутого будинку та гелловінських монстрів. Чи зможе вона пересили себе заради Хлої та відвідати цю вечірку?



   Велика ілюстрована книга казок українських та іноземних письменників. Т. 2 / упоряд. та заг. ред. І. Малковича ; іл. Г. Олійко [та ін.]. — Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2021. – 127, [1] c. : іл. — (Для малят від 2 до 102).

  До книжки увійшли десять авторських казок відомих українських письменників: Наталії Самійленко, Андрія Бондарчука, Марини та Сергія Дяченків, Аттили Могильного, Миколи Вінграновського, Івана Малковича та німецького письменника-класика Вільгельма Гауфа. В цих чарівних казках ялинка зуміла відгадати дитяче бажання; мобільний телефон врятував двох хлопчиків та їх дідуся з козою від зелених інопланетян; в Києві на Шулявці відбувся нерівний бій між маленькою чаклункою Мавкою і злим чаклуном Гіп-Гопом і ще багато-багато цікавого. На сторінках цієї книжки казки оживають завдяки ілюстраціям відомих художників Грася Олійко, Костя Лавро, Арсена Джанікяна, Ростислава Попського, Віктора Гаркуші, Катерини Штанко, Івана Сулими, Софії Усс-Петшак.


   Єгорушкіна К. Історії хоробриків із Горішкових Плавнів / К. Єгорушкіна ; худож. А. Ястремська. — Харків : Віват, 2021. — 110 с. : іл. — (Серія «Розваги для розумахи»).

  Усі маленькі діти, мабуть, як і ти, мають свої власні страхи. Ця книжка вчить, як їх перемагати. До неї увійшло 7 повчальних казок, в яких маленькі герої перемагають власні страхи: єдинорог Тарасик боявся йти до школи; мишка Льоля лякалася темряви; кенгурятко Кіко хвилювався, що батьки його більше не люблять; вовчик Буц понад усе боявся осоромитися тощо. Після кожної казочки у Совиній Порадні на тебе чекають підказки, як впоратися зі схожим власним страхом.


   Горянська М. Бузковий ведмідь, або Живий іграшковий Я / М. Горянська ; худож. К. В. Підлісна. — Харків : Ранок, 2020. — 63 с. : іл. — (Серія «Від серця до серця).

  Головний герой казки Бузковий ведмедик на ім’я Буня – звичайна іграшка в магазині. Його купила мама своєму хворому синочку Ромчику. Разом з Бунею хлопчик подолав хворобу, пускав дощовим потічком човники, грався з іншими дітками. Одного дня, гуляючи на вулиці, Ромчик посадив Буню на бордюр, а сам побіг пускати човники з товаришем. Ведмедик чекав на хазяїна, але той не повертався. Він був у розпачі. Як бузковому ведмедику повернутися додому?


   Гундертшне Н. Олівець професора Плюмбума : Обережно, мумія! / Н. Хундершні ; з мал. І. Гардт ; пер. О. Гладкого. — Харків : Vivat, 2020. — 70, [9] с. : іл. — (Щось цікаве).

  Головні герої книжки школярки Ганна та Генрі знайшли на сходах у школі чарівний олівець професора Плюмбума. Може він допоможе зробити домашнє завдання з математики? Не встигли вони про це подумати, як олівець закрутився сам собою і почав розмальовувати аркуша. Раптом до кімнати увірвався вітер, який переніс дітей разом з котом Карузо назустріч пригодам у пустелю. Цього разу вони дізнаються чому джин Салім не любить сорок розбійників, а крокодил хоче з’їсти мумію Неробинікса.

Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)



   Гундертшне Н. Олівець професора Плюмбума : Серед риб! / Н. Хундершні ; з мал. І. Гардт ; пер. О. Гладкого. — Харків : Vivat, 2020. — 70, [9] с. : іл. — (Щось цікаве).

  Олівець професора Плюмбума на цей раз відправив школярів Генрі та Ганну з її котом Карузо на самісіньке дно океану. Лишень вони потрапили у підводний світ, одразу відчули, що розуміють мову мешканців, вільно дихають і плавають. Та от лихо, пропав Карузо. Діти вирушають на пошуки кота, якого тутешні мешканці прозвали волохатою рибою.


   Найкращі різдвяні історії / пер. з англ. Д. Мурмуєнко. – Київ : КМ-Букс, 2021. – 351 с. : іл.

  До збірки увійшли різдвяні казки класиків США, Англії, Німеччини – Ганса-Християна Андерсена, Чарльза Діккенса, братів Якоба та Вільгельма Грімм, Клемента Кларка Мура, Шарля Перро, Рассела Пунтера. Книга проілюстрована видатними художниками Брендою Го, Аланом Марксом, Філіпом Веббом та ін. Із казок ти дізнаєшся, як Санта Клаус потрапляє в оселі, як духи Різдва можуть змінити людину на краще, звідки у Санта Клауса беруться іграшки для дітей, як він проводить свій вихідний. А ще прочитаєш про змагання сніговиків, про Білосніжку та семеро гномів, Кота у чоботях та Снігову королеву.


Склади пазл "Найкращі різдвяні історії"



   Гість на Різдво : казки : для читання дорослими дітям / А. Амргейн, К. Е. Фольк. ; іл. C. Штрауб, Т. Найгель ; пер. з нім. Н. Феньової ; дизайн обкл. Т. Васильєвої. — Харків : Vivat, 2021. — 59, [1] c. : іл. — (Найкращий подарунок).

  Книга містить всього дві невеликі, але дуже доброзичливі казки про Різдво і різдвяні подарунки від Санта Клауса для лісових мешканців. Перша про ведмедика, що влаштував різдвяну вечірку для звірят, які його боялися, але сміливе білченя врятувало свято. А друга про маленьке зайченя, яке з друзями вирушило на пошуки Санта Клауса.


Склади пазл "Гість на Різдво"



   Дональдсон Д. Ґруффалятко / Д. Дональдсон ; худож. А. Шеффлер ; з англ. пер. В. Морозов ; літ. ред. Б. Матіяш. — Харків : Читаріум, 2021. — 31 с. : іл.

  Головна героїня казки – маленька донечка великого Груффало. Звати її Ґруффалятко. Вона непосидюча і неслухняна. Тато Груффало, щоб застерегти доню від самостійних прогулянок лісом, лякає її якимось страшним звіром – Мишарою. Ґруффалятці дуже цікаво дізнатися, що ж то за звір... Як тільки тато заснув, вона потайки відправляється на пошуки невідомої істоти. Вночі ліс не спить, тому на Груффалятко чекає багато зустрічей і пригод.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)



   Країна казок / тексти А. Івасюк, А. Кравець, Т. Сак. — Київ : Глорія, 2021. — 105, [2] с. : іл.

  Ця книжка написана спеціально для кмітливих діток, адже в текстах замість слів вставлені картинки. Аби прочитати казку, їх треба відгадати. Книжка складається із 38 повчальних казок. У кінці кожної казки є цікаві запитання. На них потрібно дати правильні відповіді. В тебе складеться враження, ніби ти справжній Шерлок Голмс, якому будь-що потрібно розгадати зашифровану розповідь. А ну, спробуй відгадати!



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей