Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Про все дивовижне, що нас оточує

   Дерманський С. Малим дітям про все на світі : енциклопедія в казках / С. Дерманський ; іл. С. Медведєвої. – Харків : Школа, 2022. – 159 с. : іл.

  Казки, які увійшли до збірочки, розповідають про все те, що тебе оточує. Ти дізнаєшся, як Струмочок став морем, куди зникає Калюжа, звідки на небі Веселка та чи можна підійти до краю землі. А ще ти дізнаєшся, як білка садить дуби, навіщо бедрику (жук сонечко) червона спинка, які професії бувають у мурашок та як риби дихають. У збірці ти знайдеш інформацію і про те, як працює телескоп, навіщо потрібен світлофор, навіщо треба спати, як з’явилися гроші тощо.






   Де, що і коли? : пер. з англ. – Київ : Рідна мова, 2021. – 255 с. : іл. – (Серія «Енциклопедія для допитливих»).

  У цій енциклопедії ти знайдеш відповіді на безліч запитань. Ти дізнаєшся чому в риб виросли ноги; чому море солоне; чому на вершинах гір лежить сніг, а в Сахарі холодно. А ще дізнаєшся, хто ходить у броні, що таке «тога» та як дельтаплан піднімається у повітря.


   Юганссон Ґ. Мулле Мек майструє автомобіль / Ґ. Юганссон, Є. Альбум ; іл. Є. Альбума ; пер. зі швед. С. Соловей ; худож. переказ Л. Жадан. – Харків : Моноліт, 2021. – 34 с. : іл. – (Серія «Творимо й витворяємо»).

  Мулле Мек – винахідник, який запросто може змайструвати все, що заманеться, узявши якісь старі деталі або й погнуте залізяччя. Цього разу Мулле Мек разом зі своєю собакою Буффі зажадали вирушити у подорож, але для цього їм потрібен автомобіль. Винахідник одразу взявся робити машину, а Буффі радісно гратися запчастинами до неї. А далі детально описується конструювання авто із зазначеними назвами запчастин, що робить книжечку своєрідним посібником для тих, хто цікавиться, як працює і як влаштований автомобіль.


   Дерманський С. Прикольні вірші / С. Дерманський ; намал. С. Медведєва. – Харків : Школа, 2021. – 79 с. : іл. – (Найкращі вірші для дітей).

  Ти, мабуть, як і всі звичайні діти любиш бешкетувати? Так і автор трішки побешкетував у віршиках, які розмістив у трьох невеликих розділах: «Я під дощиком росту», «Очевидне та неймовірне» та «Як добре кимось бути в світі!». Ти познайомишся з кицею-інопланетицею, слоном, який купив штани, з вовченятком із рогаткою, восьминогом, який ніяк не зрозуміє в нього вісім ніг чи рук. А ще дізнаєшся про те, що головне у слона, скільки важить тритон та що було б якби замість снігу летіло з неба крем-брюле, що таке робощастя тощо.


   Цікаві історії / уклад. Карпенко Ю. М. ; тексти Науменко О. Кравець А. та ін. – Київ : Глорія, 2021. – 93 с. : іл.

   До збірочки увійшли невеликі повчальні оповідання.Ти познайомишся із маленьким зебреням, яке хотіло стати різнокольоровим, із дивним мешканцем у сільському будинку, який випиває молочко кицьки Мурки, працьовитим конем Реп’яшком, який врятував господарів від голоду. А ще дізнаєшся, чому не можна насміхатися із літньої людини, чому не треба боятися машинки для срижки, якщо хочеш бути красивою та чому не можна кепкувати з інших тощо.


   Що? Як? Чому? : вел. енцикл. у казках та оповіданнях / уклад. Ю. М. Карпенко ; тексти Т. Сак, Г. Кравець, Г. Івасюк. — Київ : Глорія, 2020. — 221 с. : іл.

   Тут ти знайдеш відповіді на більшість твоїх запитань про все те, що тебе оточує в повсякденному житті. Читати тобі про це буде дуже цікаво, адже відповіді написані у вигляді казки або оповідання. Ти зможеш дізнатися скільки років живуть дерева, чому деякі квіти на ніч закриваються, чому годинник ходить зліва направо, звідки беруться хвороби тощо.







   Ти не захочеш жити без екстремальної погоди! / Р. Канаван ; іл. М. Берджін ; пер. з англ. Ю. Бондаренко. – Київ : Форс Україна, 2017. – 35 с. : іл.

   Ця пізнавальна книжка надасть тобі цікаву інформацію про екстремальну погоду. Ти дізнаєшся чи може така погода бути корисною, що може відбутися, якщо погода ніколи не змінюватиметься, які види вітрів існують, та які з них найнебезпечніші, чи можуть електричні шторми допомогти людству? А ще взнаєш, що таке теплова хвиля, яка різниця між термінами «погода» та «клімат» тощо.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)


   Васильчук В. Дивовижні пригоди речей на старому горищі : дитячі п’єси / В. Васильчук ; мал. Ю. Васильчук. – Коростень : Вечірній Коростень, 2016. – 39 с. : іл.

   Ця збірочка незвичайна тим, що вона спонукатиме тебе і твоїх однолітків разом з вчителем підготувати виставу. До неї входять чотири сценічні казки, головними героями яких є лісові звірята, домашні улюбленці, предмети щоденного вжитку. Кожна казка змальовує певну повчальну ситуацію, випадок, розкривають властивість речей, що нас оточують. А ще казочки насичені добрим, тонким і теплим гумором.


   Чорний П. Татова книжка / П. Чорний ; худож. О. Коломієць. – Кропивницький : Імекс-ЛТД, 2016. – 107 с. : іл.

   Головний герой книжечки – хлопчик, який у батька просить розтлумачити такі слова як любов, мрія, надія, віра, земля, краса тощо. Ці роз’яснення написано просто і доступно і вигляді поетичного діалога.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей