Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Літературні казки, фентезі


   Корисні казки / укладач. Ю. М. ; тексти А. Івасюк, А. Кравець, Т. Сак. — Київ : Глорія, 2021. — 109 с. : іл.

  Що можна зробити заради друзів? Правильно, багато чого! Наприклад, Бізон Чубака із однойменної казки разом з друзями врятував багато звірів, які навесні потрапили у водяну пастку, хоча він дуже боявся води. Смарагдовий жук і чорний зайчик із казки «Диваки» не злякалися і врятували свого друга – білу ворону від злого птахолова. А ще можна змінитися на краще самому, як це сталося з бичком на ім’я Густаво із казки «Бичок Густаво» та Голубом із казки «Голуб» тощо.



   Дьйоед С. Естер і Мандрагор. Т. 2 : Від любові до магії / С. Дьйоед ; худож. М.-П. Одду ; пер. з англ. Д. Тимошенко. — Дніпро : Наша Ідеа, 2020. — 127 с. : іл. — (Серія «Естер і Мандрагор»).

  Що ти думаєш про чаклунів? А чи знаєш ти, що таке кохання? Відповіді на ці питання повинна отримати головна героїня книжки – юна чаклунка Естер, яка живе у людському світі. Вона листується зі своєю подругою Люсі, яка живе у світі чаклунів. Їх обох дуже цікавить, що ж люди думають про чаклунів. Щоб отримати відповіді на ці питання, Естер зі своїм справжнім відьмацьким котом Мандрагором іде до звичайної людської школи. Яку відповідь отримала Естер? З ким вона потоваришувала? Що попросив зробити її новий друг?



   Дал Р. Чарлі і великий скляний ліфт / Р. Дал ; з англ. переклав В. Морозов ; іл. К. Блейк ; обкл. І. Суліма. — Вид. 3-тє. — Київ ; А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. — 269 с. : іл.

  Ця книжка є продовженням популярної повісті «Чарлі і шоколадна фабрика». Починається все із польоту скляного ліфта до космосу, в якому знаходяться Чпан і пані Бакети, бабусі Джорджина і Джозефіна, дідусі Джо і Джордж та містер Вонка. Вони потрапляють до «Космічного готелю США». Троє пілотів цього готелю намагаються ліквідувати ліфт, однак їм це не вдається. Чарлі з друзями зустрічаються з червивими книдами – істотами, подібними до черв’яків, які весь час змінюють форму свого тіла. Пригоди дивакуватої групи на цьому не завершуються, найцікавіше попереду!



   Маршалл А. Шепіт на вітрі / А. Маршалл ; пер. з англ. О. Гавури ; іл. в книжці Д. Ньюнем ; обкл. Р. Попський. — Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. — 223 С. : іл.

  Головний герой казки – добрий і щедрий хлопчик Пітер разом зі своїм поні – Місячним Сяйвом та сірою кенгуру на ім’я Сіра Шкурка, вирушив на пошуки Прекрасної Принцеси. І звісно, як і у кожній казочці, на них чекали різні випробування і небезпеки. Вони допомогли дітям перебороти страх до трави-пастки, подружилися з Велетнем та Блідою Відьмою, перемогли дракона, що охороняв Принцесу тощо. А ще, коли ти читатимеш цю книжку, то зможеш побувати лісах Австралії та побачити австралійських тварин – кенгуру, вомбата, кукабарру, страуса тощо.



   Цілодобова Крамничка... Жахів! : 50 наліпок / Disney ; текст С. Брук ; авт. серіалу А. Гірш ; авт. епізоду «Незручності» М. Райанда ; пер. Є. О. Осмачко. — Харків : Ранок, 2020. — [24] с. : іл. + [2] арк. наліпок. — (Ґравіті Фолз. Історії).

  Чи боїшся ти привидів? Підлітки Мейбл, Діппер і Венді надумали зробити вечірку в моторошній крамниці, де, як вони знають, оселилися привиди. Та вона зачинена, а на дверях об’ява «Вхід заборонено! Покарання – смерть!». Друзів це не зупинило. Вони увійшли до крамниці й одразу потрапили у страшні пастки. Ох і моторошно всім стало. Чи вдасться їм вибратися звідти?



   Мортка М. Дракон з-поза паркану / М. Марцин ; іл. В. Стахири ; пер. з пол. І. Веремій. — Харків : Vivat, 2020. — 139, [3] с. : іл. — (У вирі пригод) (Книжкова полиця підлітка).

  Головний герой – дракон Дмухлик живе у Драконовій Пущі разом з іншими драконами. В цьому королівстві кожен має свій дар, який вирізняє його з-поміж інших. Дмухлик поки що свого таланту не відкрив, проте він весь час пильнує паркан, який відмежовує королівство драконів від королівства людей, щоб лицарі короля Головка не нападали і не зчиняли бійки. Так тривало аж поки він не впіймав лицаря Сергія. І тут почалися справжні небезпечні пригоди Дмухлика.


Склади пазл "Дракон"



   Мортка М. Суцільний дракокаліпсис / М. Марцин ; іл. В. Стахири ; пер. з пол. І. Веремій. — Харків : Vivat, 2020. — 141, [2] с. : іл. — (Книжкова полиця підлітка) (У вирі пригод).

  Головний герой казки дракон Дмухлик товаришує із принцесою Ізабелою із Міста поза Муром. У цьому немає нічого дивного. Ще у давнину люди і дракони припинили воювати та розділили свої королівства парканом, а коли люди і дракони нарешті порозумілися то паркан пробили. Для того, щоб драконам можна було вільно пересуватися королівствами, вони повинні розшукати і привезти королю Головку величезний скарб. В цю небезпечну подорож разом із своїми друзями вирушає Дмухлик.



   Флетчер Т. Різдвозавр та Зимова Відьма / Т. Флетчер ; іл. Ш. Дервіса ; пер. з англ. М. Сахно. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 427 с. : іл.

   Ця книга є продовженням пригод хлопчика в інвалідному візку Вільяма Трандла, його тата Боба та Різдвозавра. Бренда – зведена сестра Вільяма, викрала у хлопця чарівний біб, який йому дав Санта на Північному Полюсі. Рідний батько дівчинки містер Пейн – власник іграшкових крамниць, забрав дочку на Різдвяні канікули. Він довідався про чарівний біб та викрав його! Що сталося? Почали зникати Ельфи, а Санта не з’явився у різдвяну ніч... Чи вдасться Вільяму, Різдвозавру і Бренді змінити хід подій, розгадати таємницю Зимової Відьми і врятувати Різдво?


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)



   Петріашвілі Ґ. Казки дідуся Ґурама для маленьких мрійників : оповідання / Ґурам Петріашвілі. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – 54 с. : іл.

   Це чуйні казки, які навчають вірити у дива. Наприклад, маленький хлопчик-сирота, плачучи, заснув під деревом у вишневому саду, а коли прокинувся, то знайшов там собі маму. Також ти дізнаєшся про долю двох диваків – Ачлачучла та Аплапато; головний секрет гарного співу; юнака, який заради кохання хотів зірвати квітку-примару тощо.



   Степаненко Я. Заборонений Санта або Перше Різдво Славка / Я. Степаненко ; іл. О. Бугренкової. — Харків : Віват, 2020. — 111 с. : іл. — (Серія «Мрійники»).

   Головний герой казки десятирічний хлопчик Славко, який живе в країні де заборонили святкувати Різдво. Одного разу в родині все ж таки розпалили камін та приготували святкову вечерю. Коли його батько пішов спати, а Славко залишився сам перед каміном – сталося диво. У каміні загуркотіло, і звідти викотився чоловік із білою густою бородою у яскравому червоному напівкожушку та червоних штанях. Відтоді розпочинаються казкові пригоди: ялинки з центральної площі міста відгамселили охоронців; відбулася дивовижна мандрівка Славка у життя юного Ніколаса, який згодом став святим Миколаєм і Санта Клаусом.



   Гербіш Н. Мандрівки з чарівним атласом / Н. Гербіш ; намал. Б. Бондар. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 63 с. : іл.

   Сторінками цієї книги ти разом з хлопчиком Лукою, його сестричкою Терезкою та їхніми дідусем і бабусею здійсниш дивовижну мандрівку до Парижу. Побачиш відомий на весь світ Рожевий будиночок на Монмартрі та дізнаєшся про його історію. Побачиш Париж з висоти оглядового майданчика католицького собору Сакре-Кер. А ще дізнаєшся про історію міста, і чому його називають Містом Світла тощо.


   Перро Ш. Кіт у чоботях : казка з доп. реальністю / Ш. Перро ; пер. з фр. М. Марченко ; іл. М. Кошулінська. — Харків : Віват, 2020. — 39 с. : іл. — (Серія «Світ чарівних казок»).

   Це всім добре знайома казка про розумного і винахідливого Кота, який носив чоботи і вмів розмовляти. Він допоміг своєму хазяїну вибратися із злиднів, одружитися із принцесою і подолати людожера. Вкінці книжки на тебе чекають «Запитання для роздумів, фантазій та ігор», а також є поради батькам, як сформувати креативне мислення у дитини.

Склади пазл "Кіт у чоботях"



   Вітуш І. Пригоди хатнього павучка : іл. казк. оповідання для дітей / І. Вітуш ; худож. А. Данько. — Київ : Махіма, 2019. — 75 с. : іл.

   Головна героїня книжки маленька дівчинка Настуся. Вона дуже любить малювати портрети своїх нових друзів – павучка Волохатика, закоханої настільної лампи, шляхетного вуличного фонаря, старого каштана. А ще вони люблять слухати цікаві історії про звичаї пращурів, які їм розповідає бабуся.


   Гофман Е.Т.А. Лускунчик та мишачий король / Е.Т.А. Гофман ; у вільному переказі О. Уліщенко ; іл. Г.Павлюкевич-Чернецької та М. Осадчої. — Харків : Віват, 2020. — 71 с. : іл.

   Це адаптований варіант відомої всім казки про сміливу дівчинку Марі, яка у різдвяну ніч потрапила в зачароване королівство, та допомагла лускунчику перемогти лиходійку Мишильду. Це було дуже непросто, адже згідно пророцтв йому судилося стати королевичем, який зможе позбутися своєї потворності, якщо переможе Мишачого короля і його покохає дівчина.


   Соловінський С. Друг із мезозою / С. Соловінський ; худож. О. Железняк. — Харків : Ранок, 2019. — 63 с. : іл. — (Серія «Пригоди Мишка та його друзів»).

   У кімнаті дошкільника Мишка між шафою та його ліжком є щілина. Це, як виявилося, портал між мезозойською ерою та нашою сучасністю. Звідти до кімнати потрапив птеродактиль, який став улюбленцем родини. В книжці описуються добрі й веселі пригоди родинного улюбленця із мезозойської ери.


Склади пазл "Друг із мезозою"


   Поттер Б. Кравець із Глостера : казки / Б. Поттер ; пер. з англ. Ю. В. Лисенка ; худож.-оформлювач С. М. Кошелєва. — Харків : Фоліо, 2019. — 108 с. : іл. — (Шкільна бібліотека української та світової літератури).

   Головні герої казок цієї книжки – звичайні мишки. Ти дізнаєшся чим відрізняється життя міської і сільської мишки, про чистюлю лісову мишку. Прочитаєш і про те, яку шкоду можуть робити домашні мишки, та як можуть допомагати у професійній діяльності, віддячуючи за свій порятунок.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)



   Магоні Дж. Як мій капосний брат зруйнував казку «Попелюшка» / Дж. Магоні ; пер. з англ. В. Левицька ; іл. укр. вид. Ж. Васильєва. – Київ : Книголав, 2019. – 198 с. : іл. – (Серія «Дитяча полиця»).

   Медді Макметьюз та Голден Макніл – звичайні одинадцятирічні діти, між собою вони зведені брат і сестра. І як у кожній родині між братом і сестрою є внутрішні суперечки. Та коли Медді для школи зробила діораму за своєю улюбленою казкою «Попелюшка», а капосний Голден з неї посміявся, у казці тут же змінився кінець, а зведених брата і сестру затягло у цю казку.

   Ось тут вони і зрозуміли, що для того щоб повернутися додому, їм потрібно відновити щасливий кінець казки. А для цього діти повинні навчитися діяти разом!


   Винник Т. Добрик і його пригоди : повістинка / Т. Винник ; іл. В. Бугари. – Київ : Академія, 2019. – 79 с. : іл. – (Серія «Читайлики»).

   Головний герой книжки – звичайний бездомний Пес. Мами своєї він не пам’ятає, живе на вулиці і мріє про власне ім’я. Немаючи власної домівки Пес мандрує світом. Спочатку він гостює у Водяного, а вночі у країні Тіння. У цій країні живе тіньовий магнат – Волохата Лапа, який посадив Пса у печеру. Якщо Пес відгадає три загадки Волохатої Лапи, то він знову буде вільний і зможе мандрувати далі. Як Пес відгадував загадки, як він знайшов родину яка його взяла до себе та яке йому дали ім’я? Все це ти знайдеш на сторінках цієї книжки.


   Лазуткіна І. Єнотик Бо і повітряна куля / І. Лазуткіна ; намал. Р. Попський. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – 103 с. : іл.

   Головний герой казки Єнотик Бо мріє літати на повітряній кулі. Він її навіть, намалював. Але от халепа, на навчальному польоті на повітряній кулі Єнотик не вслідкував за вогнем, який нагрівав повітря у кулі, куля втратила висоту і зависла на дереві. Єнотик Бо, незважаючи на цей випадок, обов’язково хоче навчитися літати. А от що саме він для цього зробив ти дізнаєшся у цій книзі.


   Беднарек Ю. Неймовірні пригоди Десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих) / Ю. Беднарек ; іл. Д. де Лятура ; пер. з пол. Б. Антоняк. – Львів : Урбіно, 2018. – 158 с. : іл.

   Всі ми час від часу задаємося питанням «Чому після прання деякі шкарпетки залишаються без пари?». Польська письменниця здається знайшла відповідь на це запитання. У своїй книжці, до якої входить десять невеликих оповідань, вона відкриває цю таємницю. Головні герої історій – 10 різних шкарпеток. Усі вони мають свої мрії. І по черзі втікають, через дірку у підлозі під пральною машиною, щоб реалізувати свої мрії.

Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей