Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

       26 червня 1969 року Ю.Аракчеєв вважає "історичним днем" в своєму житті. Тоді він вперше вийшов на подвір'я з фотоапаратом і поринув у чарівний світ комах і метеликів. І саме з того часу Юрій Сергійович почав грунтовно вивчати ентомологію, прочитав велику кількість літератури, щоб більше дізнатися про мікронаселення, яке нас оточує. А коли спостережень накопичилось достатньо, у нього виникає бажання самому написати книгу і ілюструвати її своїми власними фотознімками за принципом: писати тільки про те, що бачив сам. Так з'являється книга "Рассказ о Зеленой Стране" - розповідь про Країну Зелених Трав, Країну Квітів, країну, де живуть комахи, павуки, і равлики.
       Після мандрів у горах Західного Тянь-Шаню і в районі річки Сирдар'ї письменник пише книгу "Луна над пустыней" і ілюструє її власними кольоровими знімками комах і рідкісних рослин. Враження, які Ю.Аракчеєв отримав під час поїздки на Далекий Схід, надихнули його описати унікальну природу цього краю, його рослинний світ, комах, які там живуть. Так побачила світ книга "В стране Синих махаонов".
       В основі кожної природознавчої книги Юрія Аракчеєва лежить подорож, навіть невеличка - в двір або на галявину якого-небудь парку. Але для письменника і його читачів - це вже мандрівка в інший світ, дивовижний і загадковий.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей