Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

       "Щасливий той, хто в звичнім наче побачив те, чого ніхто не бачить"- ці слова англійського поета Д.Г.Байрона взяті епіграфом до книжки О.Ємченка "Знак бронтозавра, або Майже за Гіннессом". Це оповіді про мешканців полів, лісів та водойм України - тих, "хто з множинної і багатоликої родини тварин найбільший, найменший, найпрудкіший, найдовговічніший, найнепомітніший, найплодовитіший і... найкмітлівіший". Чимало з цих "наших братів менших" уже занесені до Червоної книги.
       Оце "най-най" автор цілком виправдано бере за стрижень власної оповіді. Залучає до розповідей наукові факти, власні спостереження, свідчення інших людей, навіть легенди й перекази.
       Проте, це не єдина книга Олександра Ємченка про навколишній світ. Він представник так званої "четвертої хвилі" української фантастики. Його перу належать: збірка науково-фантастичних етюдів про дива Сонячної системи "Піраміда сонця", книжка про "королеву" наук астрологію та її посестру хіромантію "Магія небесних тіл", а також трилогія "Біографи голубої планети" - про відомих землепрохідців, мореплавців, географів, дослідників природи.
       Народився Олександр Петрович Ємченко 1945 року на Запоріжжі. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т.Шевченка, працював у періодичній пресі, на видавничій роботі, писав документальні твори, та завжди у ньому жило прагнення до пізнання навколишнього світу, природних явищ, яке, врешті-решт, втілилось у книгах.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей