Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
у  н а с  в  г о с т я х


"Правова культура особистості, як і культура взагалі,
формується в дитинстві"

Саме ці слова С. Гавриша - автора дитячої книжки "Маленькі історії про великі істини. Права та свободи дитини" є ключовими для оцінки самої книги, презентація якої відбулася 22 січня 2002 р. в Державній бібліотеці України для дітей.

Сама презентація проходила у вигляді театралізованого дійства, акторами якого були діти-читачі бібліотеки. Щира, невимушена, тепла розмова дідуся з онуком дала змогу дітям поринути у світ пригод різних часів і епох, держав і народів; навчатися у дорослих як правильно жити; вступати у двобій із випробуваннями і перемагати зло; розуміти свої права і свободи; ставитися до Закону як до стрижня демократії; бути вільними та щасливими. По закінченню вистави актори, глядачі-діти і дорослі мали можливість поспілкуватися не тільки з автором книжки С. Гавришем - заступником Голови Верховної Ради України, доктором юридичних наук, професором Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого, а і з гостями, присутніми на святі: з письменницею Марією Влад, І. Юхновським - Головою комітету Верховної Ради України з питань освіти та науки, А. Задворним - радником уповноваженого з прав людини Верховної Ради та багатьма іншими. Було безліч запитань та відповідей на них. Підводячи підсумок зустрічі, можна сказати, що книга надзвичайно своєчасна, потрібна і доступна молодшим школярам.

Також цю книгу можна назвати і несподіваним виданням для дорослих, оскільки вони знайдуть для себе багато відповідей на вічні запитання про стосунки батьків і дітей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей