Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Д и т я ч и й   к а л е й д о с к о п


"Щоб пам'ятали"

Вперше в Україні відбулася виставка експонатів копій масштабних моделей бойової техніки та військово-історичних мініатюр. Проходила вона у рамках Всеукраїнської вахти пам'яті "Єдність поколінь", і організаторами її виступили Українська Спілка ветеранів Афганістану та Державна бібліотека України для дітей.

На виставці було представлено моделі приватних колекціонерів та представників київських клубів. Активним учасником експозиції став Броварський клуб військово-історичної мініатюри "Десна", у якому членство за віком не обмежене. Молодшому представникові клубу 8 років - це дівчинка, яка вже два роки займається моделюванням. Ветерани війни, які на власні очі бачили майже всі моделі у реальному житті, теж виставляли свої роботи і ділилися з дітьми своїми спогадами.

Відкриття виставки відбулося напередодні 22 червня і тому звучало багато розповідей про Велику Вітчизняну війну. Один з гостей, Федоренко Олександр Іванович, виявився випускником 1941 року, який пішов воювати з-за шкільної парти, про що і розповів усім присутнім. Під час презентації проводилися різноманітні конкурси, в яких брали участь і малюки, і дорослі. Журі у складі ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів Афганістану, представників депутатського корпусу і дітей визначило переможців у п'яти номінаціях. Переможцям традиційно було вручено призи, які люб'язно надали Торговельно-промислова палата України, ТОВ "Укрвестпром", ТОВ "Паритет-Сервіс" та магазин "Світ моделей".

Інтерес до виставки був великий не тільки з боку відвідувачів. Засоби масової інформації: Національна Радіокомпанія України (передача "Школяда"), радіо "Голос Києва", газета "Культура і життя" та телекомпанія "Гравіс" теж не обійшли її своєю увагою.

Дітичитачі бібліотеки вже мріють про гурток моделювання, а організатори та багаточисленні гості думають про те, що така виставка може і має стати традиційною. Проводити її треба щороку до дня початку Великої Вітчизняної війни, зустрічатися з ветеранами, передавати нашим дітям вахту пам'яті тих незабутніх, тяжких і героїчних сторінок нашої історії. На жаль, все менше і менше залишається серед нас людей, які були безпосередніми учасниками тих подій, які можуть розповісти про це дітям, а це дуже потрібно для того, щоб пам'ятали!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей