Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Бібліотека: вчора, сьогодні, завтра


"К р и м 2 0 0 2"

Дев'ята Міжнародна Конференція "Крим 2002" "Бібліотеки та асоціації в світі, що змінюється: нові технології та нові форми співробітництва" відбулася 8-16 червня 2002 р. у м. Судак (Крим, Україна). Цього року в ній взяли участь близько 1300 фахівців, які представляли бібліотеки, музеї, архіви, видавництва і провідні фірми, що займаються розробкою комп'ютерного програмного забезпечення для галузі культури.

Вперше за історію існування конференції проблеми дитячих і шкільних бібліотек розглядалися на окремій секції "Діти, комп'ютери та Інтернет: проблеми читання та інформаційної грамотності очима школи і бібліотеки" (у попередні роки існував лише спецсемінар), яка викликала великий інтерес учасників.

Слід відзначити, що цього року з доповідями виступили представники чотирьох дитячих бібліотек України. Великий інтерес присутніх викликали доповіді представників Миколаївської центральної бібліотеки для дітей (http://www.kinder.mksat.net), Севастопольської центральної міської бібліотеки для дітей (http://www.childlib.iuf.net) і Херсонської обласної бібліотеки для дітей стосовно проекту створення корпоративного інформаційного порталу "Таврія" у мережі Інтернет. Приємно, що у складних економічних умовах бібліотеки шукають шляхи об'єднання зусиль з метою задоволення потреб своїх користувачів.

Новий цікавий ресурс власного Web-сайту презентувала Миколаївська центральна бібліотека для дітей - "Рекомендаційний список дитячих журналів", з якими можна ознайомитися у дитячих бібліотеках міста (http://www.kinder.mksat.net/zines/enter.htm). Виконаний зі смаком і "легким диханням" він стане у пригоді не тільки мешканцям Миколаєва, але й багатьом користувачам глобальної мережі.

З аналітичною доповіддю "Діти і бібліотеки: входження в кіберпростір" виступила В.П.Чудінова - один з провідних соціологів Росії у галузі дитячого читання.

Протягом роботи секції відбулися ще дві цікаві презентації дитячих бібліотек Росії: електронного журналу "Библиогид" (http://www.bibliogid.ru) і CD-ROM "Радий Погодин". Перший з них, присвячений проблемам дитячої книги і дитячої літератури, випускає Російська державна дитяча бібліотека (http://www.rgdb.ru). Другий - справжнє мультимедійне видання містить зібрання творів і малюнки одного з найулюбленіших російських дитячих письменників, покажчик видань його творів, фотографії і документи з сімейного і особистого архіву, а також аудіо і відеозаписи, які зберегли образ і голос письменника. Компакт-диск підготувала Ленінградська обласна бібліотека для дітей (http://www.deti. spb.ru), і залишається лише пожалкувати, що це чудове видання скоріш за все не дійде до дитячих бібліотек України.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей