Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Новини з регіонів

Прохіра Рудая,
заступник директора Чернівецької обласної бібліотеки для дітей


Наш гість - Павло Дворський

"У нас спільна мета - виховання у підростаю-чого покоління любові до рідного краю, природи, матері, України, традицій та звичаїв нашого наро-ду". Під таким девізом відбулося чергове засідан-ня клубу "Цікавих зустрічей" у Чернівецькій обла-сній бібліотеці для дітей. Цього разу гостем клубу був народний артист України, володар "Лицарсь-кого Хреста Слави", почесний громадянин міста Чернівці, гордість Буковини та України, компози-тор і співак Павло Дворський.
Читальний зал бібліотеки переповнений - при-йшли учні чернівецьких шкіл №2 і №4 та гімназії № 5. Діти в очікуванні затамували подих. І ось він - наш маестро. Привітний, з лагідною посмішкою, такий, якого ми звикли бачити на вулицях рідного міста. Ведуча познайомила читачів з біографією співака і розповіла про його першу зустріч з пре-красним - про те, як маленького Павлика зачаро-вували пісні матері Вікторії В'ячеславівни та музи-ка, що грав на гармошці його батько - Ананій Ки-рилович. Павло Дворський був не тільки здібним і старанним учнем (школу він закінчив із золотою медаллю), а й гарним читачем сільської бібліоте-ки.
До зустрічі з Павлом Ананійовичем у бібліотеці було організовано тематичну книжкову виставку "Горять стожари і сниться смерекова хата" та проведено бібліографічний огляд літератури, де висвітлювалася його літературна і мистецька дія-льність. А про свій творчий шлях, географію гаст-рольних поїздок він розповідав сам, переплітаючи розповідь піснями - знаменитими шлягерами: "Смерекова хата", "Стожари", "Мама Марія", "Нехай тобі розкаже дощ", "Товариство моє", "Молитва", "Допоки музика звучить". Діти підспі-вували народному артисту, плескали у долоні в такт мелодії, а найсміливіші підтанцьовували. По-тім було дуже багато запитань, бо не так часто випадає нагода особисто поспілкуватися з відомим композитором та співаком. Розмова вийшла цікава і динамічна. Час промайнув швидко, і дітям не хо-тілося відпускати гостя. А на завершення зустрічі всі стоячи співали відому та улюблену пісню про Чернівці, що "наче маленький Париж". Бібліотека-рі і читачі щиро подякували Павлові Дворському і побажали йому міцного здоров'я, творчих успіхів та нових зустрічей у клубі "Цікавих зустрічей".

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей