Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Кращі з кращих

Валентина Власенко
заступник директора з питань обслуговування дітей Приазовської РЦБС Запорізької області

Ось і літо прийшло ...

Наше селище невеличке. Маємо дві середні школи, три дитячі садки та школу-інтернат "Надія". Дітей не так вже й багато, та влітку їх помітно більшає - приїздять на канікули до бабусь, дідусів, родичів - селище ж наше приморське. Тому й плануємо свою роботу на літній період, враховуючи не тільки своїх дітей, а й приїжджих. Щороку в селищі відкриваються літні оздоровчі табори "Фанта", "Барвінок", "Веселка" і районна дитяча бібліотека їх постійний та надійний партнер. Враховуючи обласну програму літнього оздоровлення дітей, що потребують соціального захисту, ми будуємо свою роботу за окремим планом. Програмою літнього читання, як правило, передбачається проведення комплексних заходів як розважального, так і пізнавального характеру. Діти - народ читаючий, творчий. Вони ніколи не нудьгують самі і не дають нудьгувати нам, дорослим, і плануючи свою роботу, ми враховуємо їх побажання та пропозиції. Літній сезон розпочинаємо із звернення Ради бібліотеки до всіх відвідувачів:

Если вам взгрустнется -
Книга в дефиците,
Если вам на сердце
Лег кусочек льда -

К нам в библиотеку
Вы тогда придите,
Здесь вам будем рады
Мы всегда.

У бібліотеці для всіх категорій користувачів оформлено яскраві книжкові виставки "Хто не любить літо? Літо люблять всі!", "Літня веселка", "Подорожуйте разом з нами", "Тисяча книжок і одна ніч", які є добрими помічниками учасників конкурсу на кращого читача літа "Ключі від літа". Він проводиться вже четвертий рік, і метою його є організація дозвілля дітей влітку, стимулювання читання, розширення їхнього кругозору, розвиток творчих здібностей, спільна творчість дітей та батьків. Діти змагаються у кількості прочитаних книжок, відповідають на питання вікторин, пишуть відгуки на книги, малюють свої ілюстрації, роблять різні поробки. Вони беруть активну участь у розважальних заходах, які пропонує їм бібліотека, а це: "Турніри знавців", ігрова програма "Все на світі нам цікаво", літературні ігри "Про казки і з жартом, і серйозно", "Казковий дім моделей", гра-лабіринт "У світі рослин", літературна подорож "Книжковим всесвітом", брейн-ринг "Чарівна і загадкова країна Мультляндія", шоу-програма "Ура, канікули!" та ін. Великим успіхом цього року в наших відвідувачів користувалися Дні Знавців, Дні Весельчаків, Дні газет та журналів тощо. Крім того, у бібліотечному відеосалоні для бажаючих щоденно демонструвалися дитячі відеофільми та збірники мультфільмів.
Були і серйозні заходи. Один з них - "Дорожній марафон", присвячений правилам дорожнього руху. Тема важлива та актуальна. Марафон проходив як театралізована вистава, під час якої діти закріплювали свої знання про дорожній рух, відповідаючи на питання вікторини та беручи участь у запропонованих іграх.
З великим задоволенням діти відвідують нашу бібліотеку, бо знають, що завжди знайдуть тут для себе щось цікаве, корисне та змістовно проведуть своє дозвілля. А ще вони пам'ятають, і про те, що щороку наприкінці літа після підбиття підсумків літньої програми найактивніших з них чекають дипломи, книги та солодощі.
Наша бібліотека робить все можливе, щоб долучити своїх дітей до її Величності Книги, а допомагають їй у цьому партнери - загальноосвітні школи, дитячі садки, районний будинок творчості для дітей та юнацтва, дитяча музична школа. І дуже важливим для нас є те, що всі наші починання активно підтримуються райдержадміністрацією, яка безвідмовно виділяє нам кошти і на комплектування, і на передплату, і на проведення святкових заходів для наших читачів.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей