Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Новини з регіонів

Любов Табріна
заступник директора Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей

"У банку - як у танку!" або грошові історії Пеки С.

Напередодні Дня знань у Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відбулася дуже цікава і визначна подія - презентація першого в Україні навчального посібника для школярів з економіки "У банку - як у танку!". Цьому передувала досить копітка, творча, цікава робота користувачів та бібліотекарів обласної бібліотеки для дітей. Вперше із залученням широкого кола громадськості та спеціалістів видання такого рівня пройшло апробацію в стінах бібліотеки. Концепцію та зміст нової книги обговорювали разом - читачі, бібліотекарі, батьки, педагоги, консультанти Приватбанку, видавець, художник-ілюстратор та автор. Таке обговорення рукописів у практиці роботи бібліотеки стало традиційним. Талановитий Дніпропетровський дитячий письменник Юрій Лигун, перш ніж видати свої книги ("Карасенки-поросенки", "Железный Булкин"), пропонує їх рукописи на розсуд майбутнім читачам, а бібліотечні фахівці організовують, спрямовують та аналізують цей процес.
Такий самобутній незвичайний проект видання "У банку - як у танку!" потребував особливої уваги. Бібліотекарі залучили до обговорення книги своїх найбільш активних читачів - учнів 6-Б класу СШ № 23, дев'ятикласників СШ №№ 91,71, батьків, вчителів. Крім індивідуального та родинного читання, проводилися голосні читання рукопису в класах. А щоб під час дискусії не покладатися лише на емоції, хоча й досить позитивні, бібліотекарі провели анкетування та тестування за змістом майбутньої книги, з результатами яких ознайомили автора та представників Приватбанку. За "круглим столом" відбулася відверта розмова зацікавлених сторін, і всі побажання та пропозиції юних критиків щодо змісту, ілюстрацій та формату книги було враховано при виданні. Присутні на обговоренні Дробик Євген Богданович - керівник відділу "Загальний маркетинг та реклама" Приватбанку, Максимовський Олександр Олександрович - директор видавництва "Проспект" та Юрій Лигун - письменник і автор книги із задоволенням відповідали на різноманітні багаточисельні запитання юних читачів. Діти дізналися багато цікавого для себе: як письменник пише свої книжки, де треба вчитися, щоб стати банкіром, як видається книга тощо.
І ось книга побачила світ. Це вийшло дійсно цікаве видання, в якому для школярів 6-8 класів доступно, з гумором через захоплюючі історії та незвичайні пригоди дотепного хлопчика Петруся викладено ази користування банком, банківськими продуктами та послугами. Також тут є корисна інформація і про новітні досягнення сучасної економіки. Дітям книга подобається, і вони читають її з великим задоволенням.
Наприкінці презентації всім присутнім було подаровано книжки, а три найактивніші читачі отримали картки банку з вкладом у розмірі 30 гривень. Приємним є те, що Приватбанк виступив не лише ініціатором і спонсором видання, він зобов'язався також забезпечити книжками всі дитячі бібліотеки регіону. Протягом вересня презентації проходили по школах та дитячих бібліотеках, а 14 жовтня така презентація відбулася для фахівців дитячих бібліотек області, під час якої представниками Приватбанку до їхніх фондів було безкоштовно передано 1.500 примірників цього видання українською і російською мовами.
Сьогодні, коли країна будує правове демократичне економічно розвинене суспільство, їй потрібні розумні, обізнані громадяни, якими завтра стануть саме наші діти, і тому книга Юрія Лигуна "У банку - як у танку!" своєчасна та потрібна, вона буде корисною юним читачам. Ми дуже на це сподіваємося!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей