Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Дитячий калейдоскоп

Євген Бондарев

Улюблені книжки дитинства

Не одне покоління читачів за 80 років згуртувала Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей навколо себе. І свято, яке відбулося у бібліотеці в Міжнародний день захисту дітей, підтверджує це. У цей день до бібліотеки прийшли не тільки її читачі, а й завітало багато гостей, для яких колектив бібліотеки підготував різноманітні заходи. Було підведено і підсумки обласної сімейної вікторини "Улюблені книжки дитинства", в якій брали участь читачі-діти, їхні батьки, бабусі, а також бібліотечні працівники з різних міст - Дніпропетровська, Новомосковська, Дніпродзержинська, Павлограда та Петриківського, Павлоградського, Солонянського, Новомосковського, Томаківського районів області. Ця вікторина допомагає відроджувати у колі родини традиції сімейного читання та об'єднує сім'ї книгами, які знайомі і дорослим, і малечі, - це книги-ювіляри 2003 року: "Діти капітана Гранта" Ж. Верна (135 років), "Ветер в ивах" К. Грема (95 років), "Еміль і детективи" Е. Кестнера (75 років) та ін. "Забутих книг" не повинно бути, - так вважає творчий колектив бібліотеки. Підведення підсумків вікторини перетворилося на справжнє свято з подарунками, солодкими сюрпризами. Церемонія нагородження за номінаціями "За участь у конкурсі", "Свій погляд", "Читацький дружній колектив", "Творчі дуети", "Зворушлива чарівність", "З душі і серця", "Закохані в книжковий дивосвіт" проходила як на престижних дорослих фестивалях. Відзначено було всіх учасників вікторини. Розтривожили душі гостей своїми виступами вихованці Дитячої музичної школи № 1, учасники вокального. ансамблю "Ранкові дзвони" (керівник Т.В. Суровцева). Чарівні голоси та чудова гра юного скрипаля Валерія Луткова навіяли приємні спогади дитинства.
Нагороджували переможців наші спонсори: голова обласної організації книголюбів України Н.П. Мамонтова, голова обласної громадської організації "СРУБ" В.С. Лошкарьов, голова міської організації "СРУБ" Л.С. Симонова. Спеціальними призами було відзначено учасників вікторини Шуру Башенкову, Геннадія Хвостенка, Поліну Бондареву. Ці діти отримали подарунки від депутата міської ради Н.Д. Чухрієнко, голови міської організації "СРУБ" Л.С. Симонової та директора обласної бібліотеки для дітей О.І. Шарабури.
Не залишилися без подарунків і дитячі бібліотеки міст, районів, сіл, які організували вікторину "Улюблені книжки дитинства" і залучали читачів до участі у ній. Всі вони отримали подяки, бібліотечки книг та передплату на часопис "Дитяча академія" від голови обласної громадської організації "СРУБ" В.С. Лошкарьова.
Символом свята була ромашка, на пелюстках якої, окрім згаданих вже спонсорів, були імена: ПП Кисельова О.В., ТОВ "Мовер" - директор Є.В. Телятин, ПП "Райсих" - директор В.Є. Райсих, які теж допомагали у його проведенні, а кульмінаційним моментом - стали частування прохолодним морозивом від ТОВ "Мушкетер" (директор М.Г. Факторович) та фото на пам'ять.
Приємно, що громадськість, згуртувавшись навколо бібліотеки, зробила для дітей велике справжнє свято, підтверджуючи свою турботу про підростаюче покоління.

Євген Бондарев, читач обласної бібліотеки для дітей

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей