Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Д и т я ч и й   к а л е й д о с к о п


Освіта для батьків

День Батьків або День відкритих дверей - багаторічна традиція у Державній бібліотеці України для дітей. Протягом останніх років він проходить у рамках Міжнародного "Тижня Освіти Дорослих", до якого у 2000 році приєдналася й Україна. Започаткований в Англії у 1990 році і широко підтриманий багатьма країнами світу, він проводиться щороку у вересні. Протягом цього тижня батьки мають змогу безкоштовно відвідувати бібліотеки, музеї, слухати лекції з проблемних питань сім'ї тощо.

У ці дні ми розповідаємо дорослим, чим зайняті у нашій бібліотеці їхні діти, що корисного і цікавого є тут для них, а також, що можуть і батьки дізнатися для себе з питань виховання дитини. Організація і проведення Дня батьків значною мірою залежать від творчості, фантазії та таланту бібліотекаря. Так, готуючись до його проведення у 2002 році, активісти, гуртківці та бібліотекарі влаштували у бібліотеці справжнє родинне свято. У святково прикрашеному актовому залі після короткого звіту бібліотеки перед батьками зі своїм концертом виступили діти - члени драматичної студії і лялькового театру. Гості з Будинку дитячої творчості Шевченківського району також підготували концертні номери та порадували присутніх своєю майстерністю. Члени дитячого об'єднання "Юні кінологи" продемонстрували здібності і таланти своїх улюбленців.

У всіх відділах бібліотеки на дітей і батьків чекали чисельні книжкові виставки, музичні хвилинки, міні-конкурси, вікторини, рухливі ігри тощо, а бібліотекарі консультували батьків з різних питань родинного виховання.

Організована у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів виставка "Від книжки - до творчості" стала справжнім сюрпризом для гостей. Окремі її розділи були присвячені різним темам: технічне моделювання, природа і фантазія ("Завжди з людиною поруч"), рукоділля ("Голки, шпиці-чарівниці", "Зробимо власними руками"), кулінарія ("Еники-беники їли вареники"), квіти, казки, поезія. Крім книжок, яких тут було, звичайно, багато, були представлені і різноманітні вироби дитячої творчості, і тому кожний куточок виставки існував як самостійний світ. Свої "витвори мистецтва", а це: поетичні та прозові твори, малюнки, ікебани, поробки із природного матеріалу, вишиванки, вироби з бісеру, власні колекції монет, етикеток, "кіндер-сюрпризів", печиво, виготовлене разом з мамами, бабусями або сестрами, представляли самі юні автори.

Присутні на святі керівники гуртків "М'яка іграшка" і "Рукоділля" розповідали про захоплення своїх вихованців, про їхні улюблені книжки та секрети творчості і вчили виготовляти дітей різні нескладні поробки. Багато щасливих відвідувачів пішли додому, не тільки отримавши відповіді на безліч своїх запитань, а й бережно несучи з собою щось на згадку про цей "Ярмарок захоплень", який пройшов емоційно і дуже цікаво.

У цей день батьки побачили своїх дітей іншими очима, відкрили в них щось нове для себе і зрозуміли, що бібліотека - це не тільки книга і інформація, а це ще й спілкування, дозвілля та відпочинок.

Зав. відділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів ДБУ для дітей Людмила Гурбіч
Зав. відділом менеджменту та маркетингу ДБУ для дітей Галина Горбунова

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей