Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Н о в и н и   з   р е г і о н і в


До 70-річного ювілею Донецької обласної
бібліотеки для дітей ім. С.М. Кірова

У грудні 2002 року виповнилося 70 років Донецькій обласній бібліотеці для дітей ім. С.М.Кірова - головному центру із забезпечення інформаційних та просвітницьких потреб юних читачів.

Бібліотеку очолює Валентина Іларіонівна В'язова, людина високодуховна і щиросердна: 30 років вона віддала рідній бібліотеці. У 70-ті роки під її керівництвом було створено відділ мистецтв, фонд якого на сьогодні є одним з кращих серед обласних бібліотек. У 80-ті роки, будучи заступником директора, Валентина Іларіонівна була ініціатором створення відділу позастаціонарного обслуговування юних читачів.

З травня 1984 року В. В'язова призначена директором обласної бібліотеки для дітей ім. С.М.Кірова.
Валентина Іларіонівна - чуйна, інтелігентна людина. Її організаторські здібності, талант керівника, естетичний смак перетворили бібліотеку на справжній храм книги. Директор невтомно впроваджує у практику бібліотеки ідеї українського національного відродження; чимало зусиль докладає до виконання програми з комп'ютеризації обласної бібліотеки для дітей.

У характері цієї діяльної жінки поєднані вимогливість до працівників, державний погляд на формування у користувачів засобами книги національної свідомості, справжніх почуттів патріотизму, духовності, любові до рідного краю.

Велика заслуга Валентини Іларіонівни у тому, що бібліотечні працівники завжди відчувають свою громадську та особисту відповідальність за виховання підростаючого покоління. Про це свідчить отриманий у 2002 році диплом Благодійного фонду сприяння розвитку і популяризації Донбасу "Золотий Скіф" у номінації "За розвиток культури регіону". Її інтенсивна творча праця відзначена Почесним дипломом Міжнародного відкритого Рейтингу "Золота Фортуна" (2001 р.).

Валентина Іларіонівна є ініціатором багатьох обласних конкурсів. За її підтримки діти беруть участь і часто перемагають у міжнародних та республіканських конкурсах і фестивалях.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей