Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

С л о в о   г о л о в н о г о   р е д а к т о р а


Бібліотека і читач - 35 років разом

Доля Бібліотеки - це доля людей, які працювали і працюють у ній, залишаючи частку своєї душі і свого серця. Тому вона є теплою, затишною домівкою для наших маленьких читачів. Приходить їх до нас щороку близько 20 тисяч, і кожен з них знаходить тут для себе щось цікаве, корисне та неповторне.

Потрапивши до Бібліотеки, дитина занурюється в інший вимір життя - світ, де панує творчість і культура, спокій та доброзичливість, де вона може помріяти, попрацювати, відпочити та поспілкуватися з друзями. Стануть їй у нагоді і півмільйона книжок, журналів, газет, рідкісних видань, компакт-дисків, комп'ютерний клас, різноманітні студії, мистецькі вітальні, ляльковий театр, гуртки за інтересами, а головне - тут дитину зустріне кваліфікований бібліотекар, який допоможе підібрати цікаву книжку або потрібні матеріали та дасть відповіді на її багаточисленні запитання.

Негаразди нашого сьогодення, а саме - відсутність коштів на комплектування, на сучасне технічне обладнання, низька заробітна плата та ще багато інших проблем, не оминули і нас. Незважаючи на це, Бібліотека була і є головним науково-методичним центром для 1226 дитячих бібліотек України з питань організації бібліотечно-бібліографічного обслуговування читачів. Її діяльність протягом всіх років спря-мована на тісну співпрацю з дитячими бібліотеками, урядовими установами, громадськими організація-ми, посольствами, культурними центрами тощо. Ми вчимо і вчимося самі, бо нова соціально-комунікативна ситуація, активні процеси інформаційного суспільства по-новому визначають пріоритети діяльності бібліотек. Є у Бібліотеки свій сайт (http://www.chl.kiev.ua), на ньому розміщено електронний каталог, рекомендаційний покажчик "Природа і людина", електронний журнал "Умка", який творять самі діти. Наша Web-сторінка за щоденним відвідуванням займає друге місце серед бібліотек України. Усе це досягається копіткою працею колективу. Це наше повсякденне життя.

Але було й свято, на яке завітало багато наших друзів: Міністерство культури і мистецтв України - Л. Кононенко, Т. Прокошева; депутати Верховної Ради України - С. Гавриш, В. Асадчев; депутати мі-ської Ради - В. Комов, В. Пилипишин; Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) - Джеремі Хартм, В. Карпенко; Гете Інститут Інтер Націонес -Барбара Каульбах, Вібке Вайганд, С. Сліпченко; представники профспі-лок працівників культури - В. РЯбчун, Л, Колодко; представники видавництв - Я. Гоян, Н. Хайнацька, Л. Головко, В. Воронович, І. Юхниця, Л. Воронина; Державний університет культури і мистецтв - В. Медведєва, Т. Долбенко; Герой України, заслужений вчитель України, герой-розвідник майор "Ви-хор" - Є. Березняк; поети - Д. Білоус, В. Василашко та наші колегі -бібліотекарі, які щиро зичили успіхів і процвітання з нагоди нашого ювілею, нагороджували найкращих, хоча найкращі сьогодні всі, хто дарує дітям свою любов і ділиться з ними своїми знаннями. Щиро дякую всім, хто привітав нас. Особлива подяка нашим спонсорам: Корпорації "Укрінмаш" - ген. директор В. Дудко, нач. управління Л. Петрук; Льодовому комплексу "Крижинка" - директор О. Тупота; депутату Київміськради 89 округу - В. Пилипишину; депутату Шевченківської Райради, директору ринку "Нивки" - Л. Самойленко. (Фото. свята див. на обкладинці).

Наше 35-річчя припадає на передсвяткові дні. Хочу привітати всіх вас з Новим роком і Різдвом Хрис-товим! Невичерпної енергії вам, творчого пошуку, щастя і добробуту! Нехай здійсняться ваші задуми та плани, і нехай вам щастить у Новому 2003 році.

Президент Асоціації
Анастасія Кобзаренко
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей