Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

У  н а с  в   г о с т я х


Минуле України
в книжках Євгена Білоусова

Дитячий письменник, автор 28 книжок, Євген Васильович Білоусов народився у 1952 р. в Москві.

Свій творчий шлях він розпочав ще юнаком. Працюючи в таборі відпочинку "Артек" вожатим, захопився його історією. Тоді і народилася перша книжка "Дни, проведенные у моря. Аркадий Гайдар в Крыму". Захоплення і любов до Криму надихнули його на створення і реалізацію власного проекту видання історико-краєзнавчої серії для дітей молодшого шкільного віку "История Крыма для детей. Были. Легенды. Сказки". За цю серію книжок у 1998 році автор був удостоєний звання лауреата премії АРК, а на Всеукраїнському конкурсі "Мистецтво книг України" вона стала лауреатом в номінації "Дитяча література".

Письменник багато працює, зустрічається з читачем, його пересувні виставки книг і книжкових ілюстрацій експонувалися в Національному музеї книги України (1997), Палаці мистецтв "Український дім" (1998), Сімферопольському художньому музеї, картинній галереї ім. І.К. Айвазовського тощо.
За рішенням Міжнародної Ради по книгах для дітей IbbY (ЮНЕСКО) його книга "Оповідання про маленьку Копійку та велику Гривню" увійшла до списку 135 кращих книг світової дитячої літератури 2001-2002 рр.

Презентація цієї книжки, що розповідає про історію грошового обігу у слов'янських державах, відбулася в Державній бібліотеці України для дітей. Юні читачі, вже знайомі з цією книжкою, задавали чимало цікавих запитань, на які Євген Білоусов змістовно і з задоволенням відповідав, розповідаючи при цьому багато нового і корисного для малечі, дарував їм свої книги з автографами. Наприкінці свята діти сказали, що чекають на нові книги і побажали автору творчих успіхів. А саме це і є визнанням автора.
Ми також приєднуємося до наших читачів і бажаємо успіхів дитячому письменнику Євгену Білоусову.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 7/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей