Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотечний калейдоскоп

Т. Біла,
завідуюча відділом методичної та бібліографічної роботи Білоцерківської міської ЦБС

Презентація журналу «Пізнайко» вдалася!

Як радісно спостерігати за щасливими усміхненими обличчями дітей, за їхніми очима, коли вони сяють веселим світом, а долоньки жваво злітають для гучного плескання. Саме такими були діти — учні 1–5 класів загальноосвітніх шкіл міста, які завітали до Білоцерківського будинку органної та камерної музики на презентацію журналу «Пізнайко». Підготували її і провели для своїх читачів разом з представниками редакції журналу працівники міської централізованої бібліотечної системи. Це було справжнє свято. Цього ж дня у Білій Церкві стартував конкурс «Хочу читати», започаткований дитячим журналом «Пізнайко» та Національною бібліотекою України для дітей. Почесними гостями свята були редактор журналу «Пізнайко» Олена Буланна, головний бібліотекар Національної бібліотеки України для дітей Надія Школа та завідуюча відділом цієї ж бібліотеки Валентина Красножон, які розповіли дітям про умови конкурсу, його етапи й вимоги. О. Буланна відкрила перед малими чомусиками таємницю створення «Пізнайки» — процес народження журналу. Розповіла вона про професії, завдяки яким це відбувається, про те, хто є дописувачами журналу, і як можна ними стати та ще багато-багато цікавого.

Ну а сам Пізнайко полонив увагу і дорослих, і малечі. Що вже сміху було, коли проводилися ігри, а скільки галасу, коли відгадували загадки, розучували лічилки, обмінювалися дружніми посиланнями, передаючи із рук в руки різнокольорові повітряні кульки. Та й уявляли собі першокласники Пізнайка веселою лялькою, а він виявився живим-живісіньким та ще й кмітливим, задерикуватим, розумним і дотепним хлопчиськом. Що вже йому всі разом пісень наспівали! І про день народження, й про бабусиних гусей, Лисичку-сестричку й Антошку, про вірних друзів й коника-цвіркунця — всі свої таланти перед гостем розкрили. До свята готувалися заздалегідь — зал прикрашали поробки читачів дитячих бібліотек, малюнки на тему «Я маю щастя», твори про дружбу, фотографії, представлені на конкурс «Фотоподружка», дитячі листи до Пізнайка, розміщені на виставках «Хто «Пізнайко» наш читає, той про все на світі знає». Напередодні в усіх бібліотеках ЦБС, що обслуговують дітей, було оформлено куточки до конкурсу «Хочу читати» з плакатами, портретами, журналами та календариками від Пізнайка.

А який гарний концерт підготували юні читачі для своїх друзів: учні 5-го класу гімназії № 1, читачі дитячої бібліотеки №1 прочитали для всіх «Привіталочку», читачі дитячої бібліотеки №9, братик і сестричка Саша і Наташа Кириленки, акомпанували на піаніно, Аня Бойко та Юля Стариченко вітали гостей піснями. Шестирічна читачка Валерія Марчук прочитала свій улюблений вірш про котенятко. Всі їхні виступи увінчалися гучними оплесками.

Мандрувати сторінками «Пізнайка» — «Вигадалочкою», «Смішилочкою» та вести дитяче свято Пізнайкові допомагали чудові ведучі — читачка ЦДБ Саша Корнієнко та читач філії №5 Костя Бачинський. Прекрасні були читачі, не менш чудові та гостинні господарі свята. На завершення кожна дитина отримала в подарунок від Пізнайка зубну пасту «Пізнайко» та календарики.

У ЦБС вже складено план проведення заходів конкурсу «Хочу читати», розроблено методично-тематичні рекомендації щодо роботи з читачами–дітьми, проведено виставку дитячого малюнка, конкурси читців, присвячені Дню Перемоги, Міжнародному дню захисту дітей. Завідуючі філіями В.Г. Шлапацька (ф. № 1), Т.І. Сулейманова (ф. № 9), О.П. Гнуда (ф. № 3), Н.Д. Мацюк (ф. № 5), Г.Г. Нагорна (ф. № 10), Н.М. Гаврилова (ф. № 6), завідуюча відділом ЦДБ О.А. Корнієнко доклали багато зусиль, щоб свято пройшло цікаво й весело, а діти залишилися задоволеними й зацікавленими і прагнули стати учасниками конкурсу «Хочу читати» та активними читачами бібліотек.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей