Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Наші ювіляри

Вітаємо!

У листопаді 2006 року відзначила свій 50-річний ювілей директор Рівненської державної обласної бібліотеки для дітей Лариса Мефодіївна Лісова, яка 28 років своєї трудової діяльності присвятила книзі і дітям. Закінчивши у 1978 р. Київський державний інститут культури, вона почала працювати бібліотекарем у центральній дитячій бібліотеці міста Рівного. Енергійну, ініціативну, високо ерудовану дівчину відразу помітили і перевели до міської ЦБС на посаду старшого методиста по роботі з дітьми. Набутий практичний досвід і знання особливостей бібліотечного обслуговування дітей допомогли молодому спеціалісту на такій же посаді у Рівненській обласній бібліотеці для дітей, а потім і на посаді заступника директора по роботі з дітьми у міській ЦБС, куди вона повернулася у 1983 році. 19 років роботи Л.М.Лісової у міській бібліотечній системі залишили помітний слід — дитячі бібліотеки Рівного стали інформаційними, виховними, дозвіллєвими центрами із задоволення духовних та інтелектуальних потреб дітей міста. З її ініціативи з'явилися клуби та читацькі об'єднання за інтересами «Чомучка», «Берегиня», «Етика», і завжди вона є безпосереднім організатором та активним учасником численних літературних вечорів, зустрічей з письменниками, митцями тощо.

Лариса Мефодіївна розробила і запровадила в практику ефективну систему підвищення кваліфікації бібліотечних працівників. На базі центральної міської бібліотеки для дітей відбуваються творчі лабораторії, семінари, засідання методичного об'єднання працівників шкільних бібліотек. Досвід її роботи неодноразово узагальнювався обласною бібліотекою для дітей, поширювався на область. У 1991 році вона була обрана делегатом І Всеукраїнського конгресу бібліотекарів.

У жовтні 2000 року Л.М. Лісова очолила обласну бібліотеку для дітей і з самого початку своєї діяльності згуртувала колектив на вирішення проблем збереження та поповнення книжкового фонду, пошуку нових форм обслуговування юних читачів, впровадила сучасні методи залучення позабюджетних коштів для розвитку бібліотеки. Сьогодні склалася стійка система плідної співпраці з цілим рядом організацій та установ обласного центру. Директор, добре знаючи та аналізуючи стан бібліотечного обслуговування дітей регіону, уміло спрямовує процес методичного забезпечення діяльності всіх дитячих бібліотек.

Лариса Мефодіївна користується заслуженою повагою і авторитетом у колективі та серед колег області. Їй притаманні найкращі людські риси — доброзичливість, чуйність і оптимізм, вона завжди жвава, цілеспрямована, сповнена нових ідей та планів на майбутнє. У Лариси Мефодіївни чудова сім'я — чоловік та дві доньки-студентки.

Вітаємо нашу ювілярку із золотою річницею, зичимо міцного здоров'я на многії літа, творчого натхнення, невичерпної енергії, прихильності долі, яка простелить їй довгу щасливу життєву дорогу з любов'ю і достатком у родинному колі, вірними друзями та улюбленою справою.


Колектив Рівненської державної обласної бібліотеки для дітей

Весною 2006 року відсвяткувала свій золотий ювілей завідуюча відділом обслуговування 5-9-х класів Київської обласної бібліотеки для дітей Тетяна Петрівна Грабко, яка працює у цій бібліотеці вже понад 20 років. Вона, досвідчений спеціаліст, завжди творчо і неординарно підходить до кожної справи, запалює своїм ентузіазмом оточуючих та віддає багато зусиль і натхнення організації обслуговування дітей. Тетяна Петрівна — щира і лагідна людина, яка дарує читачам тепло свого серця, прищеплюючи маленьким громадянам нашої держави любов до слова, родини і Батьківщини.

За високий професіоналізм, компетентність і комунікабельність ювілярка шанована та має авторитет серед бібліотечних працівників усієї Київської області.

Щиро вітаємо Грабко Тетяну Петрівну, прекрасну мудру матір та лагідну бабусю, берегиню домашнього вогнища, і від щирого серця зичимо їй добра, гарного настрою, життєвого оптимізму, міцного здоров'я, благополуччя, творчої наснаги, злагоди та всіляких гараздів.

Колектив Київської обласної бібліотеки для дітей

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей