Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотека: вчора, сьогодні, завтра

Олена Ліпей,
заступник директора Кіровоградської ОДБ ім. А.П Гайдара

Найфантастичніша подія квітня в Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей

У квітні в Києві відбулася найбільша подія у світі фантастики — «Єврокон». Сьогодні фантастика — не тільки книги, це цілий напрям у культурі, до якого входять література, кіно, живопис, музика, комп’ютерні ігри, костюмовані вистави, реклама, колекціонування тощо. Для багатьох людей у всьому світі фантастика — стиль життя. Але для нас, бібліотечних працівників, фантастика, в першу чергу, жанр в літературі.

Саме тому в рамках цієї події в Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей імені А.П. Гайдара проходив місячник популяризації дитячої фантастики. Протягом місяця юні користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися з новинками фантастичної літератури під час оглядів та презентацій книг. Зацікавленість читачів викликав український пригодницько-фантастичний роман Сергія Оксеника для дітей «Лісом, небом, водою». Автор книги — письменник, літературознавець, доцент Національного університету «Києво–Могилянська Академія» — Іванюк Сергій Семенович (Сергій Оксеник) побував у нашій бібліотеці та розповів про історію написання свого роману. До цієї події було відкрито розгорнуту тематично-ілюстративну виставку художньої та науково-пізнавальної дитячої літератури «Фантаст-центр», яка користувалася великою популярністю у читачів бібліотеки. Виставка складалася з трьох розділів: «Сучасна фантастична література для дітей», «Гаррі Поттер — улюбленець дітвори» та «Ера високих технологій».

Завітавши до бібліотеки юні читачі мали можливість ознайомитися з новими творами для дітей сучасних письменників-фантастів, з книгами, написаними у популярному сьогодні жанрі «фентезі», прочитати про таємниці всесвіту та досягнення людства в енциклопедичних виданнях і журналах. Спеціально для виставки бібліотекарями були підготовлені закладки з відповідями на запитання: «Що таке фантастика?», «Що таке Єврокон?», «Що таке конвент?» та багато інших.

Всі, кому подобаються книги Джоан Ролінг про пригоди малого чарівника — Гаррі Поттера та хто уважно їх читав, мали можливість взяти участь у вікторині «Поттеріада». Після опрацювання анкет переможці отримали «фантастичні» призи.

Проведення у бібліотеці місячника фантастичної літератури та організація виставки «Фантаст-центр» широко висвітлювалися у засобах масової інформації, по обласному радіомовленню та телебаченню.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей