Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Говорять учасники професійного форуму

Хочеться щиро і сердечно подякувати господині теплого і затишного дому Донецької обласної бібліотеки для дітей — Валентині Іларіонівні В’язовій. Так любити дітей, книжку, свої читальні зали можуть лише бібліотекарі за покликанням — люди, що увібрали в себе мудрість надбань багатовікових цивілізацій і щоденно передають її нащадкам. Валентина Іларіонівна та її колектив надали прекрасну можливість директорам обласних бібліотек України для дітей познайомитися з новими формами популяризації книги, показали нам чудові бібліотеки регіону, зокрема бібліотеки Маріуполя, Краматорська, чудову сімейну бібліотеку в місті Дружківка. І всюди нас зустрічали усміхнені обличчя допитливих і розумних дітей. Незабутнє враження залишилися від музейної кімнати обласної бібліотеки, де зберігаються національні обереги, рушники, вишиванки, поробки майстрів, що прививає дітям любов до національних традицій і зберігає генетичну пам’ять. Вдячна за добру нагоду познайомитись з музеями українських старожитностей, грецької культури, музеєм кованої скульптури.

Тільки така людина як Валентина Іларіонівна, Людина великої і щедрої душі, яка любить свою професію і практично повністю віддає себе їй щоденно вже кілька десятиліть, могла створити такий осередок, що слугує духовній культурі, інтелектуальному розвитку маленьких донеччан нашої великої держави України.

Директор Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва Н.І. Безручко

 

В шахтарському Донецьку
Не марнував я час
Життя бібліотечне
Я бачив без прикрас

У цих рядках моя думка про науково-практичну конференцію, що відбулася у вересні 2006р. в Донецькій обласній бібліотеці для дітей. Чудова організація державного заходу, високий фаховий рівень учасників наукової конференції в особі моїх поважних колег: Директорів обласних бібліотек для дітей з усієї України, спеціалістів з Національної бібліотеки для дітей України, представника від департаменту бібліотек при Мінкультури і туризму в особі чарівної Ольги Степанівни Бородавки, представників громадських організацій, церковних конфесій, зробили цю конференцію більш практичною, більш приземленою до висвітлення проблем, що існують сьогодні в бібліотечній галузі нашої держави, а також до основної проблеми бібліотечного сьогодення — якісного обслуговування користувачів дитячих бібліотек. Сьогодні в Україні єдиною установою, що по-людськи опікується інтелектуальним наповненням душі дитини, і зазначте — це безкоштовно, є тільки Бібліотеки для дітей, які поки ще існують в капіталістичній Україні.

У тому, що науково-практична конференція пройшла успішно, велика заслуга шановної пані Валентини Іларіонівни В'язової — директора Донецької ОДБ ім. С. Кірова. Інтелектуальне наповнення конференції гармонійно пов'язувалося з культурною програмою, де всі учасники мали змогу пересвідчитися в тому, що «Донбас порожняк не гонит», за що велике спасибі пані В'язовій та очолюваному нею колективу справжніх фахівців.

Директор Київської обласної бібліотеки для дітей М..П.. Зніщенко

 

Донеччина гостинно зустріла учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції директорів обласних бібліотек для дітей «Сучасна бібліотека для дітей — центр інформації, духовного розвитку та організації дозвілля». Починаючи з першого дня перебування у цьому чудовому краї, враження про нього як про індустріальний центр «чорного золота» і «суцільних териконів» різко змінюється. Переконуєшся, що Донецьк — справжнє європейське місто-сад з чудовими пам’ятками історії, культури, архітектури, а Донеччина в цілому — центр розвиненої курортно-рекреаційної галузі, багатонаціональної культури, оздоровчого, промислового, сільського та бізнес-туризму. Серед культурних центрів міста належне місце посідає обласна бібліотека для дітей, яку всі ми знаємо як одну з найкращих бібліотек України, але те, що ми побачили, перевершило всі наші сподівання.

Тут є чому і у кого повчитися. Очолювана справжнім лідером Валентиною Іларіонівною В’язовою, бібліотека об’єднала прекрасний колектив фахівців–однодумців, з якими їй надійно, а читачам затишно. Тут все підпорядковано інтересам користувачів, кожний відділ облаштовано так, щоб читач його не оминув, знайшов для себе щось цікаве. Велика шана в цій бібліотеці і самій книзі. Більше ніж 200 тис. примірників книг, серед яких раритети, зберігаються у чудовому книгосховищі, яке цікаво просто відвідати, пройти, як по музейних залах. Тут знайдеш у відмінному стані навіть дитячі газети, яким більше півстоліття.

Суттєво допомагають бібліотекарям і читачам комп’ютери, доступ до Інтернету. І все ж таки відчуваєш, що пріоритет надано книзі, для неї і про неї все у цій бібліотеці. Для бажаючих поповнити власну бібліотеку — книжковий магазин у вестибюлі бібліотеки, де є всі супер-новинки, що теж задля популяризації книги, розширення кола її шанувальників. Такі ж чудові враження залишилися і від інших бібліотек Донецького краю. У кожної з них свої родзинки, якими вони щедро ділились з колегами. Крім незабутніх вражень, конференція збагатила нас кращим досвідом, новими знаннями, винесла на обговорення ряд проблем, які потребують вирішення як на регіональному, так і на державному рівнях.

Приймаючи естафету від Донецька, Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва прикладе максимум зусиль для того, щоб створити умови для проведення наступної Всеукраїнської конференції директорів обласних бібліотек для дітей на Закарпатській землі.

Директор Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва В.Д. Чіка і заступник А.О. Фролова

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 6/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей