Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
   УМКА     О себе, стране и мире

Выпуск 2 - 2004














Здесь мой дом

Черкаський зоопарк - найкращий куточок
нашого міста


В цьому році Черкаському міському зоопарку виповнилось 25 років. Зоопарк - оазис природи у нашому місті. Щороку його відвідують понад 50 тисяч дітей. Зелене ошатне містечко для тварин вабить відвідувачів в усі пори роки. Проте найкраще тут влітку. У нашому зоопарку проживає 70 видів тварин і 700 видів птахів. Це кабани, дикобрази, єноти, лами, поні. Багато з них занесено до Червоної книги України. І саме дякуючи зоопарку ми можемо милуватись рідкісними звірами, як-от бурим ведмедем, коли він із задоволенням у спеку приймає душ або щось смачненьке їсть. Мені дуже подобаються мавпочки. Вони щодня влаштовують для відвідувачів дивовижні спектаклі: бігають, пустують, стрибають, перевертаються. Дуже люблять цукерки і солодку воду. Чи знаєте ви. що в Черкаському зоопарку мешкає бізон? Він родом із Північної Америки. Колись цих тварин було близько 6 млн., а зараз їх дуже мало. Бізони також занесені до Червоної Книги. Безкорисні, люблячі, закохані у живу природу і небайдужі люди працюють у зоопарку. Це Іванна Кравченко, Ірина Носова, Людмила Скалига. Звірі дуже вразливі. За раціоном тварин, за їх станом спостерігає зоотехнік Світлана Броварник. Вона при потребі змінює раціон для тварин, добавляє в корми макро і мікроелементи, вітаміни. Директор зоопарку Віталій Миколайович Турський вважає, що зоопарк - це музей, який навчає любити природу, любити тварин. Бо звірі - це свого роду лікарі.

Ковтуненко Інна

Птахи нашого зоопарку


Зоопарк у нашому місті нікого не залишає байдужим. Він виховує, лікує, вчить любити все живе на землі. Мені дуже подабаються птахи , які тут живуть. Їх, виявляється у зоопарку аж 700 видів. У тіні на озері - качки, гуси, лебеді. Влітку їм спекотно, от і заховалися від гарячого сонечка.Улюбленці відвідувачів - павичі-самці. Порозпушували свої красиві хвости - милуйтеся, мовляв, ось які ми красені. Фазани ніби прийшли з якоїсь казки. Дивляться на людей і зовсім нікого не впізнають. Своєю різнобавністю приваблюють до себе папуги. Яких їх тут тільки немає. На ринку і де в кого удома їх можна побачити і навіть погладити, але тут їх так багато і вони такі красиві, що аж дух перехоплює. І, звісно, королі і королеви серед птахів - лебеді. Кажуть, вони зачаровують людей. мабуть, так воно і є. Елегантні, горді, білосніжні… і вірні. Отож, не баріться, завітайте до нас у місто.

Оля Хоменко, 16 років

 

 



 

 

 

 











 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей