Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотека вчора , сьогодні , завтра

Книги будують мости

Цього року Львівська обласна бібліотека для дітей брала участь у польсько-україн­ському проекті «В головній ролі книга». Це спільний проект головної дитячої бібліотеки області та Кросненської бібліотеки публічної Підкарпатського воєводства, метою якого було налагодження партнерських зв`язків між бібліотеками країн–сусі­дів і популяризація української дитячої літератури в Польщі, а польської в Україні.



Протягом року маленькі львів`яни читали кращі твори польської дитячої літератури, а потім брали участь у конкурсі малюнків «Казки і легенди чарівний світ». Польські діти готували ілюстрації до творів української літератури і фольклору. Більше 100 ілюстрацій до польських книг, виконаних читачами львівських бібліотек, були відправлені в Польщу, де

експонуються в Публічній бібліотеці м. Кросно.
Другим етапом проекту став конкурс театральних інсценівок за творами польських і українських авторів. Юні актори літературного театру «Маска», що діє при обласній бібліотеці для дітей, поставили чудову виставу за книгою польської письменниці Марії Русинської «Що трапилося в Плюшевому?».

14 листопада в місті Кросно було підведено підсумки спільної творчої співпраці бібліотек двох країн. Делегація з 12 бібліотекарів працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей, директорів централізованих бібліотечних систем міста і області взяла участь у Міжнародній конференції «Література без кордонів», а сім юних читачів Львівської ОДБ членів літературного театру «Маска» продемонстрували свою акторську майстерність глядачам і читачам Кросно.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей