Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Бібліотечний калейдоскоп

Юшкова Софія Савівна народилася 25 листопада 1933 року. Після закінчення загальноосвітньої школи, прийшла працювати в Чорнобильську бібліотеку для дорослих. І з того часу все своє життя пов'язала з книгою, з бібліотекою. Закінчила Київське училище культури, деякий час працювала в шкільній бібліотеці. В 1968 році, закінчивши навчання в Харківському державному інституті культури, прийшла працювати в Чорнобильську районну бібліотеку для дітей на посаду завідуючої бібліотекою для дітей. Подальша професійна діяльність Софії Савівни пов'язана саме з цією бібліотекою. Завдяки її наполегливій, професійній праці, ініціативності, організаційним здібностям, вмінню створити теплий, довірливий мікроклімат в колективі Чорнобильська районна бібліотека для дітей стала однією з кращих не тільки на Київщині, а й в Україні. Проведення цікавих масових заходів з популяризації книги, вміння творчо підходити до роботи, створити доброзичливу атмосферу в колективі, шанобливе ставлення до оточуючих, цілеспрямованість — все це сприяло зміцненню її авторитету і авторитету бібліотеки. На базі бібліотеки проводилися обласні свята, семінари, практикуми. До передової бібліотеки за досвідом приїздили з найвіддаленіших куточків Радянського Союзу.

Трагічні події на Чорнобильській атомній станції розділили життя на дві половинки. З листопада 1986 року Софія Савівна більше десяти років займала посаду заступника директора по роботі з дітьми Київської обласної бібліотеки для дітей. Багато зусиль і натхнення віддавала вона організації бібліотечного обслуговування у сільській місцевості, часто виїздила до сільських бібліотек. Відповідальність, організаційні здібності, майстерність, вміння працювати з людьми, мудрість принесли їй заслужену шану, повагу і визнання бібліотечної спільноти області. ЇЇ знають як кваліфікованого спеціаліста, розсудливу, натхненну та ініціативну людину, яка присвятила 56 років свого життя улюбленій справі. Софія Савівна має відзнаки та грамоти за досягнуті успіхи в бібліотечній справі від Міністерства культури та туризму України, зокрема, нагороджена Почесною відзнакою Міністерства культури та туризму України «За багаторічну плідну працю в галузі культури». А також неодноразово відмічалася почесними грамотами, подяками Київської обласної державної адміністрації, обласної ради, управління культури і туризму облдержадміністрації.

І зараз Софія Савівна продовжує працювати у бібліотеці на посаді завідуючої сектором відділу книгозберігання та обробки документів. Вона щедро ділиться своїм досвідом з молодими колегами, допомагає молодим спеціалістам в освоєнні професійних навичок, підвищенні фахового рівня, надає методичну і практичну допомогу колегам області.

Колектив бібліотеки любить, цінує та поважає свою колегу за уважність до людей, доброзичливість, відкритість і щиро бажає їй доброго здоров'я, щастя і успіхів, любові і шани від рідних і друзів.


За дорученням колективу Київської обласної бібліотеки для дітей —
заступник директора по роботі з дітьми О.М. Литвин


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей