Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
   УМКА     О себе, стране и мире
















Агенство Новостей "Сорока"

Відкриття Євроклубу "Мідес"

     У світі існує чимало клубів, товариств і гуртків як для дітей, так і для дорослих. Деякі з них великі і мають довгу цікаву історію, інші порівняно молоді. Вони орієнтуються на сучасну культуру та погляди юнацтва. Нещодавно в Державній бібліотеці для дітей України відкрився новий дитячий клуб, що має фантастичну назву, яка пов’язана із міфологією. Кожна літера назви означає конкретне слово.
    Клуб
«Мідес» розшифровується як: «Ми ідемо до Європейського союзу». Чому до Євросоюзу? – зацікавишся ти. А тому, що клуб цей, точніше його члени займаються дослідженням усього, що пов’язано із Європейським Союзом, його історією, становищем, економічним положенням, валютою та, звісно ж, із країнами, які утворюють цей славетний союз. Їх аж п’ятнадцять. Тож для дослідників маємо величезне поле невідомих нам, українцям, фактів.
     Діти - члени Євроклубу, а їх до речі теж п’ятнадцять, чітко і ретельно займаються справами. Клуб має президента та заступника президента. На кожному засіданні абсолютно усі активно дискутують, доводячи власну точку зору за допомогою фактів. Усі є справжніми друзями, які підтримують один одного не лише у роботі, а і на дозвіллі.
     «Мідес» випускає газету з інтригуючою назвою «Євробачення». Тут можна прочитати цікаві та пізнавальні статті, які стосуються не лише ЄС, а і рідної України, дітей. Клуб має також герб, гімн, девіз. І все це з’явилося за порівняно короткий час. 
    Ну що, вражає?
    Проте все ще попереду! Можливо (якщо техніка «не підкачає», як говорять професіонали), діти зможуть почати листування за допомогою Інтернету з іншими Євроклубівцями і друкування статей на сторінках Web-сайтів. 
     У травні відбулося офіційне відкриття клубу із усіма урочистостями, у якому взяли участь працівники багатьох посольств і представництв.
     Поки що триває робота, і я бажаю успіхів «Мідесу» у такій важкій справі, як відкриття світу Європи.
     Мимоволі згадуються слова Петра І: «Вікно у Європу прорубимо і державу піднімемо!»

Тетяна Мельниченко, Київ 
(президент євроклубу «Мідес»)
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей