Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
   УМКА     О себе, стране и мире
















Агенство Новостей "Сорока"

"Людина, яка не знає свого минулого - не знатиме майбутнього!"

     Відомий вислів, до речі, дуже справедливий. Тому що ми маємо знати історію нашої держави, її правителів, звичаї її жителів, але не лише нашої країни, а й держав-сусідів, з якими співпрацюємо, маємо дружні відносини або просто знаходимось на одній планеті.
     Отже, дізнатися про інші країни можна під час виконання вікторин, які влаштовують Корпус дитячої дипломатії за сприяння журналу "Ліцей" та різноманітних консульств і посольств. Самі ж вікторини складаються з двох частин.
     Перша - письмова, де конкурсанти відповідають на деякі запитання про певну країну. Друга частина - практична, де лише певна кількість людей, які перемогли в першому турі, мають ще раз, в останнє і остаточно довести свої знання. Але вирішальне слово належить великошанованому журі. Можна сказати, що є і третя частина - найприємніша - нагородження переможців та відвідини посольства.
     Зараз вікторини стали всеукраїнськими, тому в них може брати участь кожний (і ти теж!), але якщо Ви навчаєтесь у молодших класах або вже закінчили школу, то ці вікторини нажаль, не для Вас, тому що в конкурсі можуть брати участь лише старшокласники (тобто 8-11 клас).
     За весь час проведення вікторин (4 роки) писали про такі країни, як США, Великобританія, Італія, Німеччина, Австрія, Ізраїль, Польща, Франція і багато інших. А зараз проходить ще одна вікторина по Франції.      Для переможця цієї вікторини відкриється багато цікавого та корисного.

Назарова Євгенія,
Чернігів


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей