Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Книжкам - так. Лікам - ні

На молодшому відділі нашої бібліотеки вже кілька років чітко визначилася ціла програма "арттерапії" чи "лікування мистецтвом". Вона передбачає собою цикл зустрічей дітей та їх батьків, які отримують поради для подальших занять у домашніх умовах.

Ці зустрічі розраховані на дітей, які мають проблеми в поведінці і спілкуванні: занадто сором'язливі, образливі, примхливі, вередливі. Вони рекомендовані тим дітям, які мають труднощі у спілкуванні зі своїми ровесниками, а також вчителями та вихователями. Використовується індивідуально-груповий метод, при якому у пальчикових лялькових самодіяльних виставах беруть участь від 3-х до 6-ти дітей, але кожний отримує індивідуальне завдання, що дозволяє найбільш ефективно усунути проблеми кожної конкретної дитини.

Діти приймають участь у виготовленні персонажів і декорації, а також у постановці "театру" не підозрюючи, що проходять курс лікування. Вони розігрують сценки з казок, в яких відображаються їх проблеми, розкриваються причини їх труднощів, засвоюються нові моделі поведінки. Батьки ж отримують поради під час занять, коригують свою поведінку у відношенні до дитини.

Внаслідок зустрічей відчутно покращується поведінка дітей, зникають деякі неврологічні симптоми, заняття підвищують концентрацію уваги, дисциплінованість, посидючість, розкривають творчі здібності дитини і допомагають налагодити відносини з оточуючими.

А чому для розмови ми обрали казку? Тому що жанр казки воїстину служить взаємопорозумінню в родині між усіма її членами. Практично у всіх сім'ях знають Попелюшку, Пана Коцького, Буратіно, Міккі Мауса, Котигорошка та Івасика-Телесика. Є цілий ряд всесвітньо визнаних казкарів, а багато казкових сюжетів характеризуються як "бродячі". Казка має свою історію і багатюще сучасне побутування в будь-якому виді мистецтва: фольклор, література, кінематограф, включаючи ігрове кіно і мультиплікацію, театр, іграшки, ігри.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей