Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Біографія письменника

У цьому рекомендаційному списку ми розповімо тобі про життя та творчість відомого українського письменника та художника Юрія Григоровича Логвина. Він народився 5 лютого 1939 року у місті Кременчуці на Полтавщині. Тато майбутнього майстра пера був любителем та збирачем книжок — бібліофілом. Він зумів прищепити любов до книжок малому Юрієві ще у дитинстві. 1945 року родина переїхала жити у місто Київ. У 1951 році Юрій вступив до Київської художньої школи, яку блискуче закінчив. Спеціальну освіту художника він здобув, навчаючись у Київському художньому інституті. Як зізнається Юрій Григорович, його завжди цікавило малювання, а не живопис. Тому він став художником-графіком.
Після інституту працював у мультиплікаційному цеху Київської науково-популярної студії. А потім два роки викладав графіку дітям, які хотіли навчитись малювати. Юрій Григорович знаний як автор численних гравюр та офортів. А ще митець створив цілі серії поштових марок. Таких як «Історія війська на Україні», «Стара історія війська в Україні», «Українська хата». Юрій Григорович Логвин закінчив Вищі літературні курси при Літературному інституті у місті Москві. Так, крім спеціальної професійної освіти художника, Юрій Григорович набув ще і спеціальну літературну освіту. Ще навчаючись у школі, він прочитав книжку про стародавні культури наших предків трипільців, скіфів та культури інших народів. І з того часу Юрій Григорович на усе життя захопився історією культури давніх епох, археологічними знахідками. У своїх оповідках, як називає свої твори письменник, він найчастіше звертається до подій колиш-ніх часів. У них розповідається, як жили люди у ті епохи, як чинили, як думали.
Юрій Григорович Логвин — автор багатьох творів для дітей та дорослих, які він сам ілюструє. Серед них є історичні романи, повісті, казки, оповідання, комікси. А нещодавно з-під пера письменника вийшла нова книжка для дітей, яка називається «Таємна перлина». Вона також про стародавні події. Але події, що відбувалися у столиці нашої держави — Києві. За цей твір Юрієві Григоровичу Логвину було присвоєно звання лауреата премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва 2011 року. Нижче пропонуємо тобі ознайомитися з інформацією про книжки письменника, які він написав для дітей саме твого віку.

До змісту Наступна

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей