Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Список творів письменника

Логвин Ю. Алі — мореплавець : казка / Ю. Логвин ; мал. авт. — К. : Веселка, 1982. — 23 с. : ілюстр.
Герой казки — хлопчик Алі, син сміттяра з преславного міста Багдада. Щоденно від сходу до заходу сонця він прибирає базар і вулиці міста. За роботою чує різні розповіді купців про далекі краї. Один із них бачив рогату свиню завбільшки з корову. Другий присягався, що бачив як кит-кашалот проковтнув корабель разом із командою. Третій купець розповідав про птаха Руха, який може через гори переносити слонів. Наслухавшись чудесних історій, заманулося Алі на власні очі побачити заморські дива. І вирушив допитливий хлопчик у мандри по країнах Стародавнього Сходу. Мандруючи разом з Алі сторінками книжки, ти дізнаєшся де ж правда, а де вигадане у тих історіях. Та ще й побачиш, як хитро Алі ошукав багатіїв, що колись насміхалися з нього. А ще переконаєшся, що цей твір начебто й не казка, бо у ньому багато правди, а казкового нічого і немає.

Логвин Ю. Біла ягничка : повість / Ю. Логвин ; мал. авт. — К. : Веселка, 1971. — 74 с. : ілюстр.
У житті малого Данилка трапився щасливий випадок. Він отримав незвичайний подарунок — маленьке біле ягнятко, що тільки з’явилося на світ. Ледь живе. Воно так сподобалося хлопчикові, що Данилко навіть носив його за пазухою, щоб ягня не померло. Не один місяць хлопчик його вигрівав, лікував, годував. А коли ягничка Сонька підросла, став Данилко її ще й дресирувати. Хотів, щоб вона навчилася стояти на задніх ратицях. Для цього весь час наказував їй: «стій» та «стій». Та одного разу Сонька зникла. Забрав її чоловік, який хотів зарізати ягничку. І рушив Данилко зі своїми вірними друзями, Тетянкою та псом Рексом, на пошуки ярочки. Читаючи повість, ти дізнаєшся, чим закінчилася ця історія. А ще побачиш з образних розповідей автора, яким був побут сільських жителів у п’ятдесятих роках минулого століття.

Логвин Ю. Далеким шляхом : повість / Ю. Логвин ; мал. авт. — К. : Веселка, 1969. — 76 с. : ілюстр.
Герой повісті Оврул, син племені, що жило близько чотирьох тисяч років тому в верхів’ях Дністра. Він здібна і смілива людина. Злі чаклуни за непокірність назавжди прогнали Оврула з рідного краю. І подався він назустріч нескінченним мандрам. А часи тоді були нелегкі. У багатьох країнах процвітало рабство, презирство до чужинців, примусова виснажлива праця. Та спритність, здібності до малювання, хист до інших мов, мужність та фізична сила завжди допомагали Оврулові вижити. І ось, уже на схилі літ, повернувся із вигнання у рідний край. І вирішив про все, що бачив і чому навчився, розповісти на скелі мовою малюнка. А автор видання розповів про мандри та пригоди Оврула по різних країнах на сторінках повісті та ще й сам намалював численні малюнки.

Логвин Ю. Таємна перлина : роман / Ю. Логвин ; худож. оформ. Ю. Г. Лог-вина. — К. : Ярославів Вал, 2010. — 192 с. : ілюстр. — (Українська Кліо).
Майже 900 років тому жив у Києві на Кожум’яках хлопчик Ілько. Мав він неспокійну вдачу, був меткий, вправний та спостережливий. Якось знайшов він незвичайної краси перлину. І від того дня (а це був понеділок) щодня включно по неділю (коли ту перлину золотар-лихвар вставив у дорогу прикрасу — барму у церкві Параскеви П’ятниці), відбувалися з Ільком різні незвичайні пригоди. Розповідаючи про ті події, автор змалював побут тогочасного ремісничого Києва: працю теслярів, кожум’яків, ювелірів, рибалок. Описав раціон стародавніх українців, їхній одяг, житло, правила поведінки, вірування. А також високі норми моралі людей праці. Завдяки яким, власне, і почали відбуватися ті добрі справи, до яких спричинила поява таємничої перлини.
У книжці вміщені ілюстрації автора, що зображують тогочасний теслярський інструмент, пристрої для бортництва, рибальства тощо.
Знайомлячись із твором, ти вивчиш багато староукраїнських слів, характерних для тієї епохи. Наприклад, батова (караван з в’ючних коней), бірич (глашатай), притиска (пристань), ванда (довгий нагай), жлукто (видовбаний кусок стовбуру дерева) та ін. А ще побуваєш у різних місцях тогочасного Києва та його передмістях, що тепер уже стали містом — на Кожум’яках, Боричевому узвозі, Сирецькому лісі, Дорогожичах.

Логвин Ю. Щит віщого Олега : іст. комікс / Ю. Логвин ; мал. авт. — К. : Веселка, 1992. —32 с. : ілюстр.
Колись у давні часи отримали наші предки славну перемогу над роменськими воїнами. А щоб залишити пам’ятку про цю історичну подію, князь Олег прибив щит на воротях Царгорода. Про те, як усе це відбувалося, написав та намалював автор коміксу.

Попередня До змісту

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей