Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Круглий стіл «Освіта в області прав людини: шлях до миру і злагоди»

Що таке «права людини»? Чи знаємо ми історію прав людини? Саме з цих питань 5-го липня у Києві в інформагентстві "УКРІНФОРМ" розпочався круглий стіл «Освіта в області прав людини: шлях до миру і злагоди» , який дав старт заходам в рамках «Марафону за мир і права людини 2012». До участі в ньому були запрошені представники громадських організацій, профільних органів влади, правозахисники, лідери волонтерських рухів, педагоги і бібліотекарі. Всі вони зібралися для того, щоб обговорити питання освіти молоді в галузі прав людини, реалізації соціальних просвітницьких і навчальних програм на практиці, й для того, щоб окреслити проблеми, з якими доводиться стикатися у своїй діяльності:

- Як підвищити соціальну активність і рівень відповідальності учнів?

- Як реалізувати права дитини і права людини на практиці?

- Як знайти баланс між правами і обов'язками?

- Волонтерство як ефективний інструмент виховання та освіти.

Організаторами заходу були представники міжнародного руху "Молодь за права людини", який налічує сотні груп та відділень у більш ніж ста країнах світу і вже більше 8 років працює у пострадянському просторі. Учасникам круглого столу представили мультимедійні і друковані матеріали, які були розроблені спеціально для молодіжної і дитячої аудиторії.


«Что такое права человека?»: ілюстрована Загальна декларація прав людини, адаптована для дітей.

«История прав человека»: видання для молоді, у якому докладно роз'яснюється, що таке права людини, і розкривається їх значення та історія створення Загальної декларації прав людини.

З цими матеріали можна ознайомитись у нашій бібліотеці, а також на сайті «Молодежь за права человека». На сайті можна переглянути 30 коротких відеороликів, які ілюструють кожне з прав людини. Цим відеороликам, за словами Руслана Хусаїнова - представника міжнародного руху "Молодь за права людини", - стоячи аплодували представники Організації Об’єднаних Націй. Перегляньте один з відеороликів, який ілюструє одне з основоположних прав людини – ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. У Декларації прав людини воно стоїть передостаннім номером і звучить так:

Право № 29. Відповідальність.

  1. Кожна людина має обов'язки перед суспільством, в якому тільки й можливий вільний і повний розвиток її особистості.
  2. КПри здійсненні своїх прав і свобод кожна людина повинна зазнавати тільки таких обмежень, які встановлені законом виключно з метою забезпечення належного визнання і поваги прав і свобод інших та забезпечення справедливих вимог моралі, громадського порядку і загального добробуту в демократичному суспільстві.
  3. КЗдійснення цих прав і свобод ні в якому разі не повинно суперечити цілям і принципам Організації Об'єднаних Націй.

Прочитати про свої права можна також на сайті нашої бібліотеки: Список Інтернет-ресурсів Законодавчі матеріали з питань охорони материнства і дитинства
Список літератури Знай свої права

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 2/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей