Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Як бібліотекарі куліш варили

Громадська організація «Муніципальна ліга Києва» на чолі з головою Олександром Федоренком започаткувала цикл осінніх етнографічних фестивалів «Київ – серце України» в різних районах міста. До нього приєднався благодійний фонд «Рідна країна». Ці заходи передбачали проведення концертно-ігрової програми та конкурси з приготування української національної страви.

У жовтні цього року фестиваль, до якого долучилася і Національна бібліотека України для дітей, стартував у одному з парків на Нивках у Шевченківському районі м. Києва. Деталі про його проведення можна дізнатися на нашому сайті, інформація подана за 13 жовтня.

Наступний фестиваль відбувся 2 листопада у Дарницькому районі м. Києва на території столичного парку «Перемога» – це на лівому березі Дніпра і досить далеченько від бібліотеки. І які ми були здивовані і щасливі, коли дізналися про запрошення на це дійство. Нам довірили бути ведучими свята та доручили створити команду для участі у конкурсі на приготування кращого куліша. І хоча наша команда не брала участі в конкурсі, бо була запрошена в якості спеціального гостя, та нам від цього було лише спокійніше, адже змагатимуться справжні кулінари…

І ось гарного осіннього ранку гурт бібліотекарів на чолі з генеральним директором Аллою Гордієнко, одягнувшись у національне вбрання, озброївшись каструлями, ложками, половниками та приготовленими заздалегідь інгредієнтами для чудової козацької страви – куліша, вирушили на лівий берег. Настрій був веселий і піднесений. Адже, що потрібно для того, щоб зварити добрий куліш? Багаття, великий казан, вправний кухар, свіже повітря і купа голодного народу.

А ще нам дуже допомогла книжка. Адже тільки там можна було здобути рецепт справжнього куліша. Ой, скільки ж було перегорнуто сторінок, щоб віднайти рецепт класичної найсмачнішої страви.

Отже варилося весело, з гумором, завзятістю, а ще й з українською піснею. Адже куховарили не лише жінки, а й чоловіки – бібліотечні козаки. Куліш удався на славу, бо на думку журі та численних гурманів з присутніх на фестивалі він виявився найсмачнішим. А ще ми прихопили з собою свіженьке смачне сальце з хлібом, квашену капусточку і пиріжечки. Почастували народ на славу та й до бібліотеки запросили.

Кажуть, що наступний етно-фестиваль відбудеться з нагоди різдвяно-новорічних свят. Запросять – підемо із задоволенням!!!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей