Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Свято іспаномовної літератури у дитячій бібліотеці

21 листопада до Національної бібліотеки України для дітей на свято завітали Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне з дружиною Анною Марією Берет Гарсія, координатор відділу культури Посольства Іспанії Лоліта Відігал, уповноважений з питань культури Віктор Мурсія, казкарка Анна Гарсія Кастеяно.

І знову, як рік тому, у бібліотеці звучали іспанська мова, запальні іспанські мелодії, вірші і навіть казки. Актова зала була переповнена, адже на свято прийшли школярі, які вивчають іспанську мову, викладачі іспанської, інтерес до якої зростає не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Саме про те, що іспанська мова стає однією з найпоширеніших і, що її з повним правом можна назвати мовою міжнародного спілкування, говорив пан Посол з читачами. Він був приємно здивований, що майже всі присутні школярі розуміли його промову без перекладу.

Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Іванівна Гордієнко у вітальному слові пояснила, що діти так добре розуміють іспанську завдяки щедрому подарунку від амбасади Королівства Іспанії в Україні: більше 200 книг було передано бібліотеці у 2012 році. Видання іспанської бібліотечки користуються популярністю не тільки у тих, хто вивчає мову.

Шановним гостям дуже сподобалася святкова програма: пісня «Ла Еспанія» у виконанні учениць спеціалізованої школи № 64; вірші, написані шестикласницями навчально-виховного комплексу № 176 Анастасія Прийменко та Тетяна Чилій і вірш «Ла Гітара» Федеріко Гарсія Лорки у виконанні під перебори гітари учнями спеціалізованої школи № 64. Ніби повернув наших іспанських друзів на їхню батьківщину іспанський народний танок «Арагонська хота», що станцювали українські дівчатка Валерія Ромашко, Юлія Козлова, Юлія Нестеренко – учениці 7 класу навчально-виховного комплексу № 176.

На завершення свята присутніх чекав незвичайний сюрприз в особі Анни Гарсія Кастеяно, яка приїхала з Іспанії і розповідала дітям і дорослим казки: є така спеціальна професія – казкарка, яка дуже популярна у всьому світі. Всі були в захваті від цього емоційного театру одного актора: дивина, але те що представляла Анна Гарсія зрозуміли усі, навіть ті, хто не знає іспанської.

Під час екскурсії бібліотекою гості з Іспанії були приємно вражені дивовижною архітектурою і тим, що бібліотечні зали заповнені читачами, яким тут цікаво. Повноважний посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне мав зустріч з директорами та викладачами іспанської деяких київських шкіл, на якій йшлося про подальшу плідну співпрацю між бібліотекою, школами і представництвом Іспанії в Україні.

Репортажі про свято дивіться на телевізійних українських каналах «1+1» та «ТОНІС».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей