Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Увага! Нові книжки німецькою мовою для дошкільнят та школярів вже у секторі документів іноземними мовами

Напередодні зимових свят у гості до бібліотеки завітали її давні добрі друзі з німецького культурного центру «Goethe-Institut». Разом із першим снігом та різдвяно-новорічним настроєм вони принесли із собою багато подарунків. По-перше, це яскраві різнокольорові Pop-up книжки для малюків, книги для школярів, інтелектуальні настільні ігри.

Цікаві казкові історії німецькою мовою, перенесуть у дивовижний світ чарівних героїв, повідають про 7 днів із життя гусениці, яка згодом перетворюється на чарівного метелика, або про пригоди маленької відьми, що живе на горищі та прагне знайти друзів…

Але це ще не все! Один з подарунків – святковий СЮРПРИЗ, яким ми хочемо поділитися з кожним, тому оголошуємо Різдвяну акцію! Умови дуже прості (жодних завдань виконувати не треба):
ЩОДНЯ, аж до самісінького Різдва, яке в Німеччині святкується 25 грудня, НАЙперший відвідувач сектору літератури іноземними мовами буде отримувати невеличкий приз з Різдвяного календаря. Який саме!? (підказка – солодкий, смачний, шоколадний. М-м-м!).

Про сам календар історія окрема. Адже це дуже давня – вже столітня – німецька традиція! Виявляється, за місяць до Різдва кожна німецька дитина обов’язково отримує в подарунок такий календар, у якому тридцять паперових віконечок. Щодня можна відкривати лише одне, за яким чекає солодкий подарунок. За кількістю віконечок, що залишаються закритими, дитина може підрахувати – скільки днів залишилося до свята!

Друзі, не прогавте свій шанс, якщо встигнете до 25 грудня хоча б один раз прийти до сектору НАЙпершим (бібліотека відкривається о 8-30) – одне з віконечок відкриєте саме ви! Але варто прийти навіть і не за призом, а просто для того, щоб побачити, як це диво виглядає!

Завдяки подарованим книжкам «Goethe-Institut» і новому бібліотекарю, який знає німецьку мову, у секторі документів іноземними мовами для дошкільнят відкривається гурток з вивчення німецької мови у рамках проекту "Deutsch mit Hans Hase" – "Німецька з кроликом Хансом" для дітей дошкільного віку.

З нового року впродовж 30 уроків малюки разом з ляльковим кроликом будуть гратися, співати, танцювати, малювати, майструвати і непомітно звикатимуть до німецької, тому що кролик Ханс розмовляє тільки НІМЕЦЬКОЮ.

Головне під час цих занять – звикнути до іноземної мови, навчитися розуміти її на слух та реагувати на сказане в процесі гри. Після курсу таких ігрових занять німецька мова стає для дитини звичною, формується позитивне ставлення до вивчення німецької (або іншої іноземної мови) в школі та впродовж всього життя.
Матеріали мовної програми розроблено та надано «Goethe-Institut».
Заняття проводить бібліотекар Клавдія Бабак (тел. 096 120 18 38).

Чекаємо на вас у секторі документів іноземними мовами!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей