Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Хроніки БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА: червень

За перший місяць учасниками програми стали 57 читачів бібліотеки. Саме стільки ПАСПОРТІВ УЧАСНИКА видали на абонементах: 25 у відділі обслуговування дітей дошкільного і молодшого віку, 32 у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку.

БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО передбачало велику кількість різноманітних програм на вибір, але з’ясувалося, що майже всі учасники з великим задоволенням спробували себе у більшості програм та акцій бібліотечного літа. Найпопулярнішими виявилися СИНІЙ та ЗЕЛЕНИЙ напрями програми – всі забажали ДОПОМАГАТИ ІНШИМ СТАТИ ЧИТАЧАМИ та залюбки РОБИЛИ ДОБРІ СПРАВИ.

У літературному дворику щодня працюють волонтери, які не лише читають малюкам книжечки, а й граються з ними, співають їм пісеньки, і навіть ходять з ними на дискотеку. Деякі малюки навіть мають своїх улюблених «особистих» волонтерів.

Майже половина – 25 учасників літньої програми – приєдналися до екологічного руху нашого літа. Еко-акції відділ документів іноземними мовами влаштовує щоп’ятниці об 11-00. Завдяки цій програмі територія навколо бібліотеки стала чистішою, але головне – у дітей змінилося ставлення до багатьох звичних речей, сформувалася екологічна свідомість. Бібліотекарі переконані – учасники екологічного десанту самі не будуть смітити на вулицях, у парках, в лісі, та ще й друзям своїм не дадуть цього робити.

Промоутерами бібліотеки стали всього вісім читачів – ті, хто володіє комунікативними навичками, та може цікаво розповідати про бібліотеку, її сервіси і послуги, про програму літніх читань. А також ті, хто спроможний запросто сісти на лавочку біля дитячого майданчика у парку та почитати малечі книжку. Промоакції організовуються щочетверга з 10-30 у відділі соціокультурної діяльності. Але рекламувати бібліотеку необов’язково таким чином. Просто розкажіть друзям про БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО та приведіть їх до бібліотеки – за це теж видають влітку зарплатню.

І безумовно, всі учасники програми читають. Читають книги в задоволення для себе. Розповідають про прочитані книжки на сторінці бібліотеки в Контакті. Читають рукописи та пишуть на них рецензії, допомагаючи видавництву «Час Майстрів», за що директор видавництва щиро вдячний читачам: видавництво стало меценатом програми БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО і подарувало шість книг для КНИЖКОВОГО КІОСКУ.

Не вщухає влітку й культурна програма бібліотеки. Про наше БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО дізналися письменники, видавці, різноманітні культурні установи і захотіли теж приєднатися до літніх розваг у бібліотеці. Гостями читачів у червні стали дитячі письменниці Галина Малик і Наталя Гузєєва, представники видавничого дому «Берегиня» Людмила Капанжи та Олена Лисенко, працівники Посольства США в Україні разом зі своїми дітьми. Гості стали МЕЦЕНАТАМИ БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА – подарували бібліотеці свої книги, журнали, настільні ігри, якими можна скористатися в бібліотеці, а також придбати у КНИЖКОВОМУ КІОСКУ за бібліотечну валюту, зароблену за участь у програмах БІБЛІОТЕЧНОГО ЛІТА.

Читачі НБУшки та бібліотекарі щиро вдячні всім друзям і меценатам за цікаве спілкування та подарунки!

Бібліотечне літо триває, приєднуйтеся!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей